T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 565
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa tron44 »

počkaj už na starlink :D https://www.svethardware.cz/starlink-mi ... jare/53505
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

Vrátil mi to technik na VDSL50 a zafixoval. Z toho čo vravel, vyzerá, že budú internet zrýchľovať, preto mi to navýšilo profil....
Tomas207
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 07. Nov, 2020, 18:32
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Tomas207 »

Pred mesiacom som si všimol že sa mi zvýšila rýchlostť linky :-D . Možno Telekom konečne nasadil vektoring :D , pretože niekedy počas augusta niečo menili na ústredni (neviem presne o čo išlo ale nešla mi linka celé doobedie, volal som do orangeu že čo sa deje, takže vraj Telekom vykonáva nejakú údržbu siete). Aktuálne mám internet od Orangeu, profil 50/5 Mbit/s. A rozmýšľam že si dám možno 100/10 profil ak by sa dalo. Inak ešte pomimo trochu, všimol som si že Orange už pri zriadení objednávky na DSL neponúka ZyXEL VMG1312-B30B (ktorý má bohužiaľ podporu len VDSL 17a) ale ZyXEL VMG3927-T50K, ktorý má aj podporu VDSL rýchlostného profilu 35b. Takže si myslím že toto celé je nejaká príprava na rýchlejšie VDSL podobne ako v Česku na 250Mbit/s. No každopádne zatiaľ nič nie je oficiálne. Nžšie si môžete porovnať rýchlosť linky niekedy v júni a teraz :-)

Obrázok Obrázok
Používateľov profilový obrázok
wingo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3612
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Reputácia: 7
Bydlisko: Podbrezová

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa wingo »

Ako je to teraz s VDSL, aká je kvalita? Orange vs Telekom? Čo som pozeral Orange na mojej adrese núka až 100mbit, Telekom len 60mbit, otázka aké sú reálne rýchlosti a stabilita? A čo FUP?
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/
Spoiler: ukázať
i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD
Tomas207
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So 07. Nov, 2020, 18:32
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Tomas207 »

Tak z mojej strany som s VDSL od Orangeu spokojný výpadky takmer žiadne. Router ktorý poskytujú k službe takisto nevypadáva... Cez 2,4GHz wifi na notebooku namerám 50/5 Mbit/s a ping okolo 30ms. Pri záťaži niekedy stúpne aj na 40ms. Nestalo sa mi nikdy aby som mal vyšší ping ako 50ms. V routeri mám nastavené QoS aby mi to uprednostňovalo pakety primárne na hry a prenos zvuku/videa.
Myslím že pred 2 mesiacmi mali nejaký problém s DNS servrami ale ja používam pevne nastavené cloudflare DNS, takže tento výpadok ma obišiel. S Telekomom nemám skúsenosti.
No a čo sa týka rýchlosti tak to si musíš overiť len fyzicky pretože tam to dosť závisí od kvality káblov, vzdialenosti od ústredni...
FUP už rok Orange aj Telekom na VDSL neuplatňujú. Mesačne mám spotrebu okolo 500-600GB.
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

SuperVectoring 35b sa údajne u nás už neplánuje pustiť, Telekom rovno buduje FTTH. Maximálne ešte môžu nasadiť G.INP, teda 993.4.
Mne tiež ukazujú routre maximum 70-84Mbps, fyzicky zmeral technik teraz po úpravach 70Mbps a už mávam problém sa pripojiť aj pritom s 63Mbps. Stačí, že zaprší a brutálne padne maximum.. Tých 50 Mbps mi príde ako rozumný kompromis.. VDSL60 mi síce nepadalo ale väčšia chybovosť na linke a minule mi nešiel internet vôbec - bol som pripojený a online; a router sa nevedel 5-7min vôbec po reštarte pripojiť.
Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 261
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Reputácia: 0

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Richard_12 »

Presne tak. Do VDSL sa už neoplatí investovať. Je to veľmi citlivé na vzdialenosť od DSLAMU. Síce som vďaka krátkej vzdialenosti od ústredne s VDSL spokojný ale už mi došiel papier, že sa v našej obci vybuduje optika.
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

Obrázok
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

No super

SNR (Down/Up)
10.4 / 11.9
dB
Attenuation (Down/Up)
29.0 / 28.5
dB

Dnes a vcera medzi 10-14 same vypadky... kopali tam dpc nejaku pripojku rovno pri DSLAMe a odvtedy zhorsena linka.
matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 251
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Reputácia: 0
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa matuskorv »

oj tam dačo pokazili....
Používateľov profilový obrázok
Rob3Rt0
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: Pi 17. Sep, 2010, 21:39
Reputácia: 1
Bydlisko: Brezno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa Rob3Rt0 »

Obrázok

Da sa z toho nejak vycitat ako daleko je ustredna? Roky tam bolo dostupne tusim max. 4Mbit ADSL, ale robil sa upgrade siete a optika si myslim, ze nehrozi, takze toto bude asi uz dlhodobe maximum.

Fun fact: Ked technici odisli, bola max rychlost okolo 30Mbit, ale nejak sa mi to nezdalo tak som rozobral tu dsl zasuvku a lepsie dotiahol kable, potom uz nabehla ta rychlost zo screenu. Asi chalani nemali za sebou vela montazi :rolleyes:
PC » i5-9600K | Corator DS | ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX | 32GB HyperX 3200Mhz CL18 | Asus Strix GTX1060 6GB | WD SN500 NVMe 500GB & Crucial MX500 500GB M.2 | Fractal Node 304 | EVGA G3 650W27" Dell U2719D | Gamdias Hermes P3 | Logitech G300s
NTB » MBP 13" | Mid 2014
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

300 metrov možno
matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 251
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Reputácia: 0
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa matuskorv »

max 300 metrov.. skôr by som povedal, že dačo menej... 200 - 250... bodaj by každý mal takéto parametre linky... pri tom ti ani optiku netreba...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7572
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Reputácia: 3
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa CageJ »

Mne robia čosi na linke.. najprv to chytilo dobrú rýchlosť a útlm a teraz zase blud

SNR (Down/Up)
9.5 / 11.5
dB
Attenuation (Down/Up)
28.5 / 28.5
dB

Cez víkend mi spadla rýchlosť k 37Mbps, takže OMFG.
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1175
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Reputácia: 5
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od používateľa d3Xter »

menej, kludne aj do 150, taketo veci nezvyknem vidiet ani na polmetrovom kabli

Návrat na "Siete"