T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 16. Okt, 2020, 17:21

ten "premiovy"

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 18. Okt, 2020, 10:38

Vrátili to dnes do normálu:

DSL Downstream
52543
kBit/s
DSL Upstream
5305
kBit/s
SNR (Down/Up)
17.7 / 15.9
dB
Attenuation (Down/Up)
17.5 / 20.0
dB

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 21. Okt, 2020, 10:21

sa mi zdá veľa platiť za to pri kombinácii magio internet + telka.. lebo tiež som nad ním uvažoval... aj kamarát tvrdí že je na ňom stabilnejšia linka..

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 23. Okt, 2020, 09:13

Odkedy som vymenil naspat Speedport (premiovy router) poslednych 6 dni ani jeden disconnect a dokopy cca 2050 CRC chyb... dokonca mam pocit, ze aj chybovost je mensia nez u ZTE. A to som si myslel, ze je stabilnejsi. Co som si vsimol tak o dost dlhsie ale vytaca linku.
Je teda asi fakt vyskusat... u mna to skor vyzera, ze ZTE bol vadny kus, lebo doporucil mi ho technik.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Pi 23. Okt, 2020, 10:52

aj mne technik hovoril aby som si nedával ten prémiový.. že ten ešte nemajú tak okukaný... len som si všimol aj pri zte že už začína mať problémy ak sú na ňom napojené viac ako 20 zariadení... bohužiaľ pri mne to je bežné... mám doma 2 magio boxy, 3 android boxy, 3 acces pointy, 1 nasko, 2 ip kamery.... 11 zariadení a ešte nič nemám zapnuté normálne... :-D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 23. Okt, 2020, 11:05

20 zariadeni je fakt nič..

2 boxy, PC, NAS, 2× powerline, 2× smartwatch, 4 - 5 mobilov, TV, 2× tablet... ako vravíš....10+ zariadení ako nič

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 24. Okt, 2020, 09:59

Malý update:

Resetol som speedport nabehla rychlost 42/5.
Dal som ZTE na skúšku naspäť za 4 hodiny 3 výpadky ako LoL (rychlost nabehla plna 52/5), resetol som ZTE zase rychlost 52/5....
Vratil som speedport a zase OK 52/5..
Co dpc? Mam smolu na vadne routre ? :D
Speedport bez restartu siel tyzden, kym som ho neodpojil.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 26. Okt, 2020, 09:37

hm... nemohlo tam byť niečo nastavené na ústredni, že ak sa náhodou resetne môže nabehnúť nižšia rýchlosť? Po poruche by mohol byť nejaký taký problém... cca týždeň po poruche je linka v testovacom móde...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 26. Okt, 2020, 21:13

SNR (Down/Up)
11.3 / 16.4
dB
Attenuation (Down/Up)
17.5 / 19.0
dB

Kks, v momente mi to padalo SNR az na -2dB + 3dB... a zacalo magioTV sekat :D:D:D... ale linka nespadla prosím xD!!!

EDIT:
za 3min, sa to zlepšilo :

SNR (Down/Up)
14.3 / 16.4
dB
Attenuation (Down/Up)
17.5 / 19.0
dB

KUA co robia :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 05. Nov, 2020, 11:45

Panaboha..
TO je chora firma :D.
System v noci zase zvysil na 63/5 a internet nesiel len magio, volam, opat mi znizili na 40/5Mbps :D....

Banda kokotov :D...

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2356
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 05. Nov, 2020, 11:58

ja by som do videl bud na kable alebo vyskusat iny port v ustredni.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 05. Nov, 2020, 12:02

Ale však dpč keď raz 52/5 funguje tip top, prečo to kua SYSTEM navysuje na 63/5 ... sice linka pekna a stable ale nejde poriadne internet atd. Mal som 13dB SNR.

Mam v pci, zase im volam ked mi nevratia. Ešte mu vravil trolovi, ze nie nemam VDSL 50 ale chytilo mi 60tku... a furt melie svoje, ze mate tam mate 40tku...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11066
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » Št 05. Nov, 2020, 14:57

Ja platim jak kkt 90tku a viac jak 44 to neslo...ked tam boli namerali 70+, pustili mi tento smetak...kazdy den mam taky 3min vypadok....nervy mam uz...

Kym nejde pod 40 je to podla nich ok...to ozaj? Si mozem zaplatit 40tku a ist naplno...ozeliem tie 4mb
King is back from VACation :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7456
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 05. Nov, 2020, 15:01

70-71Mbps meria aj mne :D ... a jak da 63tky tak nejde dpc nič

matusik484
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Št 05. Nov, 2020, 21:14

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matusik484 » Št 05. Nov, 2020, 21:38

Chlapci v máte optiku ? Tak to moja dedina zaspala v 19. storočí :D
Je nejaká nádej že sa toho ADSL nejako zbavím ? Uź ho vláčim od Telekomu zo sebou 11 rokov, síce nie sú výpadky ale tá rychlosť .. brrr.
Je aspoň 1 jediná moźnosť tu zriadiť VDSL ? Beriem aj najhorší scenár , ktorý sa tu nájde :D Viem maám veľkú Line Attenuation ale aspoň to VDSL keby bolo , lebo ten upstream je hrôza.
Obrázok

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"