T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10912
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » Po 21. Sep, 2020, 10:14

mne vcera vypadlo vecer na cca 2min
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2280
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 27. Sep, 2020, 12:45

taktiez teraz piatok 25-ho pridem domov z prace a zasa vypadnuty ale po restarte routra nabehol.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10912
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » Po 28. Sep, 2020, 00:28

Vcera sekalo,dnes seklo tiez na 3min..bez restartu vzdy same nabehne...nechapem.
King is back from VACation :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 08. Okt, 2020, 09:51

Tak potvrdzujem výpadky internetu - denno-denne na 2-3 minuty , 1-2x. Častejšie 1X.
Začalo hlavne tento týžde, Magio tiež zhoršené.

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1044
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Št 08. Okt, 2020, 10:14

hm :D ja by som ti odporucil ine dnsko - na test - za predpokladu, ze mas teda konto UP

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 08. Okt, 2020, 14:57

DNS zmeniť?

Načo? Padne celá linka.

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1044
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Št 08. Okt, 2020, 15:33

lebo bol s nim problem? :D uz sa to fixlo - sak uvidis teraz, potestuj ci to bude uz OK a ci toto bol problem u teba, pripadne ked ti nepojde net skus ping dakde na verejnu IP, google dns, aspon zistis ci je problem dns alebo ta rovno zhodi bras
ale pokial ti linka padala uz na fyzike, tak to je ine

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 09. Okt, 2020, 09:44

Stale to vypne medzi 09-1000, to nebude náhoda...

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 93
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa hubula » Pi 09. Okt, 2020, 10:33

U Telekomu som vzdy pouzival ine DNS ako tie co pridelovali oni. Vykon ich DNS nebol nikdy ohurujuci, isty cas dokonca hulvatsky presmorovavali chybne requesty na nejaku ich vlastnu reklamnu stranku.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 13. Okt, 2020, 14:01

Ten Telekom no koment :D..
Zase mi znížili rýchlosť na 35/3Mbps :D.. ja už nemám slov.
Každopádne som požiadal nech mi prídu urobiť novú prípojku, tak jak to urobili, katastrofa.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 233
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 14. Okt, 2020, 13:28

toto poznám... čím viac do toho rýpeš tým to viac pokazia... :-D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 14. Okt, 2020, 15:20

Znížili rýchlo a i tak 2x za den výpadky ..
Typické riešenie
Ale to, že je celé zle urobené ako som pripojený od stĺpa, už nie.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 233
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 15. Okt, 2020, 10:57

treba do toho rýpať.. kým to neurobia poriadne... ja som tiež mal..... už teraz to ide júna v pohode... riešenie nie je zníženie rýchlosti... treba sa aj susedov popýtať či to ide ok.. ak nie treba rýpať aj od nich...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7372
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 16. Okt, 2020, 14:10

Dnes som vymenil ich router, naspat Speedport - pride mi lepsi:
DSL Downstream
42047 kBit/s
DSL Upstream
5305 kBit/s

Zvýšili hneď rýchlosť do 10min z 36 na 42Mbps. Ako WTF :D ...

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2280
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 16. Okt, 2020, 16:16

a za ktory speedport? :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"