T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 231
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 04. Aug, 2020, 14:26

s tým fiber to nie je až tak ako píšeš.. platí sa tam za boxy.. 3éčka mesačne za kus.. a za 21 eur je tam len základný balík... ak chceš dajaké tématické balíky tak musíš mať aspoň ten druhý balík... oni to majú vymyslené.. teraz sme to s kolegom riešili... :-D a kde nie je možnosť optiky.... oni všetci títo veľkí hráči sú rovnakí... reklama ti povie toľko a toľko a v skutočnosti si úplne niekde inde... ten archív sa v telekome nevyplatí platiť... radšej nahrávať na box...

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 125
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » Ut 04. Aug, 2020, 17:47

Veru ten Orange ma katastrofálnu skladbu tých platených kanálov,všetky zaujímave si musíš priplácať navyše.Magio ak si dáš variant L máš všetky zaujímavé kanály pokope vrátane exkluzívnych Digi Sportov.
Inak kamoš má zaujímavú skúsenosť.Objednal si chytrý balík Magio + Net cez eshop,následne zašiel do predajne ohľadom powerline.Tam mu predajca dal ponuku,že ak zruší objednávku cez eshop a objedná si to isté u nich na predajni,tak mu po mesiaci vyplatia 100€ v hotovosti len tak a dnes si ich bol vyzdvihnúť :)

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10863
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » St 05. Aug, 2020, 08:46

pointa je internet nie tv, aj keby pripatim 3 baliky tak to je stale omnoho vyhodnejsie ako pomale dsl. nehovoriac,ze nejake baliky mas zadarmo gratis, cize presne si vies dat co chces. mal som orange fiber 8 rokov a dsl+magio je cista tragedia oproti tomu.tak to proste je z mojho pohladu, bohuzial som na vyber nemal, nakolko si obcas rad zahram a predsalen viac verim kablu ako nejakemu "wifi" netu.
King is back from VACation :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7317
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 05. Aug, 2020, 09:18

Tak mojim rodičom stačí 40/4Mbps na net.. max sledujú Netflix...

Ja mám UPC 300/50Mbps a popravde i tak viac ako 100Mbps download nepotrebujem......

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 231
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 05. Aug, 2020, 11:00

chápem čo chceš povedať... ja tiež som nemal na výber.. som rád, že aspoň to vdsl máme.. ľutujem ľudí, čo sú odkázaný len adsl alebo dokonca len na nejaké wifi pripojenie.. tak ako vravíš kábel je kábel... aj keď tie káble už dožívajú...

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 273
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » St 05. Aug, 2020, 16:39

Prosím vás je SNR Margin (dB): down 14.0, UP 23.2 až tak zlé? aké je optimálne?
Stále mám pocit, že ten net je taký váhavejši tak som si pozical DSL router Zyxel WMG1312 aby som si pozrel aké mám hodnoty na linke.
Platím si ten najvyšší VDSL 90/9 a profil mám nastavený na 91,517/11,517 (aspoň myslím, že ten RATE je profil).

Kód: Vybrať všetko

Line Coding(Trellis):	On	On
SNR Margin (dB):	14.0	23.3
Celkem Attenuation (dB):	8.9	11.8
Output Power (dBm):	10.4	-11.2
Attainable Rate (Mb/s):	141.700	63.107
Rate (Mbps):	91.517	11.517

Typ Annexu: 	G.993.2_Annex_B
Ďakujem
od DSLAMu by som mal byť do 500metrov, žial káble sú ťahané vzduchom
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sanzi » St 05. Aug, 2020, 17:27

VDSL 90/9 - ASUS RT-AC68U
Obrázok

@ Josa ak byvas tam kde si byval, tak Telekom ma natahovat po stlpoch Optiku
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 273
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » St 05. Aug, 2020, 17:29

@Sanzi fakt toto telekom urobi ked som sa odstahoval? :D
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 231
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 06. Aug, 2020, 07:06

tam vyzerá, že si úplne blízko dslamu... parametre máš pekné a na 90 internet je 14 db krásne číslo... kolega pod tebou nemá až takú linku..toto kus také zamŕzanie môžu spôsobovať telekom dns.. . tie nie sú veľmi šťastné alebo teraz už neverejná dynamická adresa pokiaľ máš novú zmluvu od 30. 6. uzatvorenú.. dávajú to automaticky a ešte to nemajú úplne doladené..

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 273
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Št 06. Aug, 2020, 07:32

Nooo.. zmluvu mam uzatvorenú cca máj. a DNS nemám telekomacke, to bolo prvé čo som menil 😂
Asi je čas na výmenu môjho routra predsalen už funguje 24/7 4 roky.
Krásne číslo na 90mbit, ale reálne som stále na 70mbit 😂
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 90
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa hubula » Št 06. Aug, 2020, 07:42

matuskorv: cize Telekomaci prestali davat verejne IP k (V)DSL?

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 231
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 06. Aug, 2020, 07:59

je to možné že aj router bude haprovať.... lebo ako si kus ďalej ako kolega vyššie ale máš lepšiu linku... profil máš nastavený že by to malo tlačiť okolo 87 - 88 mbit... a na tom zyxelu to ako ide???

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Št 06. Aug, 2020, 08:58

tiez nechapem preco nastavuju taky profil na 90/9 ked je jasne ze 91218 neda viac ako 87-88 mbit, uz som to skusal riesit aj cez reklamacne no stale sa tvaria ze to je v poriadku. Rovnako je zvlastne ze to stale nezdvihli na 100mbit ked to uz dlhodobo ponuka orange cez ich linku

@sanzi mal som cca rovnake parametre, nasledne ako na dslame zapli vektoring snr sa uz drzi na 14dB. na fotke to nie je vidno ale v tabulke nad tym si skotroluj riadok DSL modulation

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sanzi » Št 06. Aug, 2020, 09:19

@b1gLoRD , DSL modulation - ITU G.993.2(VDSL2) , Regional Mode A , ja mam VDSL roky, som pri ustredni, aj ked parametre som mal vtedy lepsie
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7317
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 06. Aug, 2020, 09:57

Zlepší sa to, nemáš aktívny vectoring. Postupne to spúšťajú posledný rok.

Cez wifi to ide dobre

https://www.speedtest.net/my-result/i/4058478374

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"