T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6939
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » St 19. Feb, 2020, 00:41

Ten upload je dosť slušný nato, aký to má down.

A inak samozrejme GZ. Myslím, že si tu raz písal, že už ani nedúfaš v lepší. Každopádne od 4mbitu je to skok :D
.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » St 19. Feb, 2020, 00:48

Ten upload je inak zaujimavy. Ten router viac ako presne 20Mbps neda ani za svet, pritom z telefonu cez data z rovnakej BTS dam 25mbps. Nechapem v com je problem. Router podporuje 150/50Mbps rychlosti.
Z telefonu:
Obrázok

Hej a dik. Kus lepsie sa dycha :D Ten download sa mozno aj dal prezit, ale ten upload. Otrasne nieco uploadnut hoc aj 10MB video.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 993
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » St 19. Feb, 2020, 16:26

ja mam na optike 120/12 pred navysenim 60/6, takze bud spokojny s tym co mas :D upload ti telekom lepsi neda, maju s tymto problem s kapacitnych dovodov, musel by si si potom objendat symetricku linku, za co by si aj zacvakal
cudujem sa ze mas aj tych 20 na uploade

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4710
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » St 19. Feb, 2020, 19:58

ja by som u telekomu v poho zamenil download za upload ze 2:1 (teda nech mi namiesto 120 daju 80 download a prihodia 20 k uploadu), kapacitne veci by im to mohlo vyriesit svine nechcu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 993
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » St 19. Feb, 2020, 20:31

ne nevyriesi im to nic, lebo tvoj upload je pre nich download a tam je uzke hrdlo do sveta a za burst sa plati
vsetko konfiguruje automat na zaklade vytvorenych profilov, takze by ti to museli robit na vynimku a v tomto pripade si pre nich nepodstatny rezident

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 20. Feb, 2020, 23:58

d3Xter napísal:
St 19. Feb, 2020, 16:26
ja mam na optike 120/12 pred navysenim 60/6, takze bud spokojny s tym co mas :D upload ti telekom lepsi neda, maju s tymto problem s kapacitnych dovodov, musel by si si potom objendat symetricku linku, za co by si aj zacvakal
cudujem sa ze mas aj tych 20 na uploade
aby sme nemiesali hrusky s jablkami... mam magio cez LTE siet, nie po kabli... takze tu vobec nejde o to co telekom da alebo neda, rychlost je obmedzena len rychlostou BTS stanice, niekde su 300Mbps, niekde 75Mbps (upload je akurat vsade rovnaky 25Mbps)... presne tak ako cez telefon ked pouzivas data... o ziadnej symetrickej linke sa tu nemozeme bavit lebo to pochopitelne neni ani linka ;)
BTS pusta 25Mbps upload cez telefon, ale cez LTE router ide max 20Mbps, len o tom som hovoril.... samozrejme ide prakticky len o detail
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 993
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Pi 21. Feb, 2020, 07:50

ja viem co je bts, preto som hovoril ze bud rad zato co mas, pretoze tolko nemaju ani ludia s optikou ...
je v tom baliku aj fup? alebo mozes preniest neobmedzene mnozstvo dat?

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 21. Feb, 2020, 14:26

ja som za to rad, len som to spomenul pre zaujimavost, lebo pride mi to divne a nie je na to ziadny logicky dovod
je tam 500GB fup samozrejme, co ale pri mojej spotrebe okolo 300GB je defakto neobmedzene
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 266
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Ut 05. Máj, 2020, 07:52

Prosím vás, mam od telekomu ten ich ZTE II vdsl modem. Podarilo sa vám nejak docieliť ako ho prepnúť do bridge mode?
Priamo v nastavení to nikde nevidím, tak či to nevedia nejak na diaľku.
Ďakujem
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2222
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ut 05. Máj, 2020, 08:32

vedia to len na dialku od nich
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 266
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Ut 05. Máj, 2020, 10:09

No aspoň, že sa to dá. I ked nechápem prečo túto možnosť nedajú dostupnú v bežnom nastavovaní.
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4710
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 05. Máj, 2020, 17:41

lebo by si to kazdy ponastavoval ako chce a oni to nechcu, lebo ludia im zacnu volat ze hento nejde, tamto nejde a oni k tomu nebudu mat pristup. ja sa dost cudujem ze upc to ma dostupne na dost viditelnom mieste, ale tam je asi o dost menej premennych ktore sa mozu pokazit
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » St 06. Máj, 2020, 19:36

s tym ich pristupom by bolo asi najlepsie aby nedavali ziadne zariadenia.
To ze ich zariadenia su low end je jedna vec, ale to ze roky na ne nedavaju ziadne aktualizacie a vsetky mozne zranitelnosti ostavaju otvorene by malo byt neakceptovatelne.
k tomu este prilozim moju skusenost s ich zariadenim.
pocas burky sa pravdepodobne dostal nejaky vyboj po telefonej linke do modemu routra. Router prezil no parametre sa zhorsili tak ze linka sa nebola schopna synchronizovat na full profil (3x horsia citlivost)iba na znizeny profil. no nic prehodil som zalozny router vsetko ide ako predtym plny profil plna rychlost. tak nic no technicka podpora.. aby som zapojil nazad ich router... rovnaky problem.. ze bohuzial linka viac nezvladne a musia mi nastavit redukovany profil. na moje reakcie ze linka je ok, ze problem je ze s inym zariadenim funguje budu len opakovat ich povinne frazy ze s cim dalsim mozu pomoct. Dalsi den zapojim novy router, dam znovu reklamaciu,preverene a upravene na plny profil.
No nic posledny pokus, zabalim router a beriem ho na predajnu a skusim stastie tam, teta len povie ze samotne zariadenie nie je mozne reklamovat, reklamovat mozem jedine sluzbu.
k tomu este dodam ze dokonca v tomto pripade islo este o biznis sluzbu kde v minulosti mali iny pristup, teraz to uz hadzu do jedneho vreca.
takze vdaka ich pristupu som sa dopracoval k vlastnemu vykonejsiemu zariadeniu s pravidelnymi bezpecnostnymi aktualizaciami

XYZ.HELP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 275
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 19:26
Bydlisko: Bratislava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa XYZ.HELP » St 06. Máj, 2020, 23:31

Nam znizili linku dozadu z 30/3 na 15/1, padalo to denne asi 5x na cca par sekund, kym to nabehlo spat, bola to minuta - dost otravne. Presli sme hned na upc 250/25, tak uvidime ako sa budu spravat, zatial to bezi slusne!

Jedine co ma udivuje, ze na speedteste mam ping cca 10, kamos s optikou orange mozno 6. Ale ked hrame spolu CSGO na rovnakom serveri, mame rozdiel medzi sebou aj 20 ping....
i7 9700k 5GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Dell AW3418DW, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone 11 Pro Max, CS:GO Global Elite

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4710
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » St 06. Máj, 2020, 23:46

speedtest.net ukazuje bludy. ked to testujem cez net tak mi ukazuje ping 2 ms, cez speedtest-cli mam niekedy aj 16 a ked pingam 8.8.8.8 tak mam okolo 10. inac telekom mi dnes spravil to docasne zvysenie, konecne mam net aky som vzdy chcel :D :D
Obrázok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"