T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6625
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » St 19. Feb, 2020, 00:41

Ten upload je dosť slušný nato, aký to má down.

A inak samozrejme GZ. Myslím, že si tu raz písal, že už ani nedúfaš v lepší. Každopádne od 4mbitu je to skok :D
.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » St 19. Feb, 2020, 00:48

Ten upload je inak zaujimavy. Ten router viac ako presne 20Mbps neda ani za svet, pritom z telefonu cez data z rovnakej BTS dam 25mbps. Nechapem v com je problem. Router podporuje 150/50Mbps rychlosti.
Z telefonu:
Obrázok

Hej a dik. Kus lepsie sa dycha :D Ten download sa mozno aj dal prezit, ale ten upload. Otrasne nieco uploadnut hoc aj 10MB video.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 757
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » St 19. Feb, 2020, 16:26

ja mam na optike 120/12 pred navysenim 60/6, takze bud spokojny s tym co mas :D upload ti telekom lepsi neda, maju s tymto problem s kapacitnych dovodov, musel by si si potom objendat symetricku linku, za co by si aj zacvakal
cudujem sa ze mas aj tych 20 na uploade

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4488
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » St 19. Feb, 2020, 19:58

ja by som u telekomu v poho zamenil download za upload ze 2:1 (teda nech mi namiesto 120 daju 80 download a prihodia 20 k uploadu), kapacitne veci by im to mohlo vyriesit svine nechcu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 757
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » St 19. Feb, 2020, 20:31

ne nevyriesi im to nic, lebo tvoj upload je pre nich download a tam je uzke hrdlo do sveta a za burst sa plati
vsetko konfiguruje automat na zaklade vytvorenych profilov, takze by ti to museli robit na vynimku a v tomto pripade si pre nich nepodstatny rezident

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 20. Feb, 2020, 23:58

d3Xter napísal:
St 19. Feb, 2020, 16:26
ja mam na optike 120/12 pred navysenim 60/6, takze bud spokojny s tym co mas :D upload ti telekom lepsi neda, maju s tymto problem s kapacitnych dovodov, musel by si si potom objendat symetricku linku, za co by si aj zacvakal
cudujem sa ze mas aj tych 20 na uploade
aby sme nemiesali hrusky s jablkami... mam magio cez LTE siet, nie po kabli... takze tu vobec nejde o to co telekom da alebo neda, rychlost je obmedzena len rychlostou BTS stanice, niekde su 300Mbps, niekde 75Mbps (upload je akurat vsade rovnaky 25Mbps)... presne tak ako cez telefon ked pouzivas data... o ziadnej symetrickej linke sa tu nemozeme bavit lebo to pochopitelne neni ani linka ;)
BTS pusta 25Mbps upload cez telefon, ale cez LTE router ide max 20Mbps, len o tom som hovoril.... samozrejme ide prakticky len o detail
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 757
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Spišská Nová Ves/Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa d3Xter » Pi 21. Feb, 2020, 07:50

ja viem co je bts, preto som hovoril ze bud rad zato co mas, pretoze tolko nemaju ani ludia s optikou ...
je v tom baliku aj fup? alebo mozes preniest neobmedzene mnozstvo dat?

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 21. Feb, 2020, 14:26

ja som za to rad, len som to spomenul pre zaujimavost, lebo pride mi to divne a nie je na to ziadny logicky dovod
je tam 500GB fup samozrejme, co ale pri mojej spotrebe okolo 300GB je defakto neobmedzene
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"