T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6202
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 17. Sep, 2019, 08:14

Sugyi napísal:
Ut 17. Sep, 2019, 08:06
Na 34-35 v pohode s Netflixom a druhy v rodine si chce pozriet youtube.
ja som ale nepisal 34-35 mbit, ale 34/35 mb/s. Co je ten 300 mbit. otvor oči :)
.

Sanzi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 82
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 08:25
Bydlisko: Doma

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sanzi » Ut 17. Sep, 2019, 09:18

mne by stacila rychlost 40/4 tak za 10€ , 80/8 uz nevyuzijem jak volakedy, stahovacky nonstop
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel i7 3770k + Noctua NH-D14 | RAM: Corsair 16GB @ 1600MHz |VGA: MSI GTX 1070 GAMING
SSD: Intel 520 - 120GB| SSD: Crucial MX100 - 256GB| CASE: FRACTAL Define R4 | PSU: Corsair TX 750W | Monitor: LG 34GK950G + ASUS MX279H

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6851
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 17. Sep, 2019, 10:15

Ja mám krátku vzdialenosť s novou ústrednou, potenciálna rýchlosť 30mbps ale na mojej a vedľajšej ulici je vdsl úplne administratívne blokované... nevedel to ani technik prezistit.. aspoň mi nechal 18900 profil .

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 206
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 17. Sep, 2019, 10:52

u veľa ľudí podľa mňa nastane problém s tým 30 mbit a im to nezvýšia.. budú tvrdiť, že to nie je možné.... ja tam vďakabohu mám rezervu, že mi to zvládne aj tých 40/4.... ale popravde neviem, či ma to spasí... čo čítam tak vo veľa obciach buduje telekom už optiku... zrejme európske peniažky idú na to....ozdaj aspoň tým malím obciam, kde ledva ide adsl vybudujú mini ústredne... chápem ich, že už to adsl nezvyšovali, lebo veľa liniek je už na hrane....

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Ut 17. Sep, 2019, 13:28

Och.. Telekom ma neprestáva prekvapovať. Kúpil som barák, ktorý nemá telefónnu linku natiahnutú. A keďže sa prerába tak som chcel či by to mohli prísť natiahnuť aj bez aktivácie služby aby som potom nemusel rozbombardovávať barák, ale nech sa to spraví teraz keď tam nič nie je (technická miestnosť je v strede domu). Odpoveď, že technika posielajú len keď sa jedná o aktiváciu služby. Potom bezplatne natiahnu kábel. :D
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 17. Sep, 2019, 13:35

jj, ja som mal rovnaky pribeh. pricom som od nich nechcel ani technika, len info co za kabel alebo chranicku mam natiahnut. technici co to prisli zapojit na to tiez pindali
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Ut 17. Sep, 2019, 13:42

Ja som z technickej miestnosti natiahol von na barak FTP kabel. Ale zatial planda na volno, nemam ho ani v chranicke ani v nicom 😂 hlavne som chcel vediet ci sa to bude dat natiahnut. Lebo ja tu mozem robit pripravy a nakoniec povedia, ze kabel sa neda tak mna slahne
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 17. Sep, 2019, 14:14

Natiahnut chranicku po plot a basta. Naj nejaku 20/2 nech sa do toho co to pomesti. Pripadne vacsie. Mozes rovno dve kvoli vratnikovi s kamerou :)

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa josa » Ut 17. Sep, 2019, 14:23

Našiel som toto ak by to ešte niekto riešil: "Odporúčame položiť HDPE rúru o priemere 32mm"
https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/zriadenie-sluzby
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6202
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 17. Sep, 2019, 14:39

Inak sa celkom smejem, ako napr aj u nás na nových uliciach kde sa bude robiť výstavba a kde sa ešte len robia IS siete atď, už automaticky stojí pri každom pozemku prípojka optiky od telekomu :D resp neviem teda či to financujú spolu všetci ISP dokopy (čo keby som chcel optiku od Orange-u?) alebo je to len Telekomu, ale ľudia potom majú jednoznačný výber internetu :D
.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » St 18. Sep, 2019, 11:09

@DioN: hah, presne to sa naposledy mne nestalo :D zrychlovanie ADSL 5Mbit na 8Mbit a co sa stalo ? 8Mbit to nedalo ani zdaleka (popravde 5Mbit velmi na hrane) takze som skoncil na 4Mbit...
a stale mam 4/0,5... krasny internet v roku 2020, nemala EU tlacit ohladom 30Mbps pre kazdeho do 2020 ? ci to moze byt aj vzduchom ?

posrate 40MB video uploadujem tak 15 minut a este ked to v polovici failne tak pomaly vyskocim z koze :furious2:
ale uz nic, mam aspon 8GB mobilny LTE net tak pre take pripady robim hotspot a uploadujem cez mobil, nemam na to inak nervy,
Mam tu moznost Magio Internet vzduchom, ale za 500GB FUP platit 22 eur ked teraz mam cenu 6 eur sa mi naozaj nechce napriek vsetkemu a neviem este ako je to stabilne... doteraz som nevidel ziadnu relevantnu uzivatelsku skusenost... BTS mam vzdialenu 370 metrov
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sugyi » Št 19. Sep, 2019, 07:39

@Leon podla toho kto to uklada. Ale predpokladane Telekom a veru ineho tam pravdepodobne nepusti.

@Eddward To nemas po ruke ziadneho wifinara? Niektori su celkom dobri ini horsi to je fakt. (mam program 75/7 co su nerealisticke rychlosti ale najhorsie to chodi tych 20. Teraz rano som ale nameral 72/7.5)
Ked ten mobilny LTE mas od Telekomu tak aj ten magio internet vzduchom ti pojde obdobne kedze je to na rovnakej technologii a teoreticky sa pripaja na rovnaku BTS.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6202
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Št 19. Sep, 2019, 09:28

To ešte potom keď tam začne kopať Orange a o rok taký Antik, tak ďakujem pekne. :D
.

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2063
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 19. Sep, 2019, 14:22

Sugyi napísal:
Št 19. Sep, 2019, 07:39
@Leon podla toho kto to uklada. Ale predpokladane Telekom a veru ineho tam pravdepodobne nepusti.

@Eddward To nemas po ruke ziadneho wifinara? Niektori su celkom dobri ini horsi to je fakt. (mam program 75/7 co su nerealisticke rychlosti ale najhorsie to chodi tych 20. Teraz rano som ale nameral 72/7.5)
Ked ten mobilny LTE mas od Telekomu tak aj ten magio internet vzduchom ti pojde obdobne kedze je to na rovnakej technologii a teoreticky sa pripaja na rovnaku BTS.
Antik wifi jedine (30Mbps), ale to je 18 eur a s blbym FUP 30GB za 2 dni, to uz naozaj radsej Telekom LTE 500GB za 30 dni.
a ani nerozumiem doteraz aky je rozdiel medzi Antik Wireless (bezdrôtové pripojenie jedného počítača k internetu) a Antik Wireless Plus (pripojenie až 4 počítačov k prípojke prostredníctvom routra), ktore je za 26€... snad si naozaj nemyslia ze za router kde by som napojil 2 notebooky, 3 telefony a 1 PC by som platil take extra peniaze... navyse co to znamena ze len 4 ?

Mam od Telekomu, ja viem ze pojde obdobne, nameral som cez mobil nejak 50Mbps/25Mbps, signal plny... ale o rychlost ani nejde... cez mobil neviem zistit ako by to fungovalo pri online hrach, za horsieho pocasia a hlavne dlhodobo... mobil ani nie je LTE router sam o sebe aby to bolo relevantne porovnanie...
to ze uploadnem nejaky subor cez toto pripojenie mi proste nedava ziadny obraz o dlhodobej prevadzke ako hlavneho internetu...

vyhladovo jedina sanca do buducna je optika od Antiku, ktora sa postupne roztahuje po dedinach nedaleko, ale to moze trvat este nejaky rok
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6202
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Št 19. Sep, 2019, 14:25

No rozdiel je asi 1 vs 4 max pripojené zariadenia? :P
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"