Strana 86 z 92

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Ne 31. Mar, 2019, 20:32
od užívateľa molnart
aky je zmysel mat vlastny router za telekomackym ak routovanie aj DHCP nechas na tu ich krabicku? si rovnako vystaveny nestabilite ako keby si tam vlastny router ani nemal, praveze si si este predal dalsi mozny zdroj problemov do systemu.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Ne 31. Mar, 2019, 20:55
od užívateľa 4040
Ak to patrilo mne , tak DHCP mi nerobí ich krabička.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Ne 31. Mar, 2019, 22:54
od užívateľa matuskorv
chlapi ako funguje ten bridge mód u nich v telekome? Dosť nad tým rozmýšľam... Momentálne mám to nastavené tak, že dhcpčko mi dáva ich zariadenie a mám 2 routre káblom na to napojené, ktoré mám nastavené ako acess pointy.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 01:21
od užívateľa Matej.T
4040 napísal:
Ne 31. Mar, 2019, 19:32
Ešte že si to napísal.Ani som nevedel , že môžu byť aj problémy, pretože som ich nemal.To čo som potreboval ,mi išlo bez problémov.
Tak napr. remote prístup na kamerový sytém, VPN, niektorý client na EA/Ubisoft/Blizzard (neviem presne ktorý) robil problémy, Xbox bol z toho mimo

@matuskorv, v jednom zariadení budeš musieť routovať + DHCP mať

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 07:51
od užívateľa matuskorv
@matej.T takže viem si dajme tomu môj tp link TL-WR940N nastaviť tak, že bude routrovať aj priame dhcp mať??? Trošku mám pocit, že ten telekomácky router po týždni neustále pustenia blbne...

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 10:19
od užívateľa 4040
@Matej.T
Toto viem ale ako som už písal, to čo potrebujem ,mi išlo a ide bez problémov.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 10:34
od užívateľa molnart
@matuskorv: tp-link tak vies nastavit, ale potrebujes k tomu aby ten telekomacky router predtym neroutoval, a to vedia prestavit iba oni.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 10:46
od užívateľa matuskorv
a je to tak lepšie ak to tak nastavím? Lebo dosť nad tým uvažujem.

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 10:49
od užívateľa 4040
Si presvedčený , že blbne ich router a nie Tvoj TP-Link ?

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 10:52
od užívateľa molnart
tie telekomacke routre moc nemaju vykonu navyse, takze sa moze stat ze po vacsom pocte pripojeni (napr. torrenty) vytuhnu alebo sa rychlost vyrazne spomali. vtedy pomoze ked vsetky routovacie funkcie prenachas na nejake schopnejsie zariadenie a telekomacku krabicku nechas iba dekodovat DSL signal. ale stale to nie je 100% riesenie, v praxi aj tak som musel ten ich router restarovat kazdy mesiac

edit: 4040 ma validny point. ten tp link na tom tiez lepsie nebude ako ich router, povedal by som ze skor opacne

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 12:43
od užívateľa Matej.T
TL-WR940N je/bude nepoužitelné zariadenie. S tým si nepomôžeš, možno aj pohoršíš. Má niekto skúsenosti s FRITZ!Box v našich končinách?

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 13:22
od užívateľa matuskorv
dobre dík za rady chalani.. nechám to tak nastavené ako mám... zas to nerobí takú šarapatu, že by to bolo nejaké zlé....

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Po 01. Apr, 2019, 13:44
od užívateľa Andrew007
Ja mám cez gpon 300/30 Huawei Bridge fw, na rout edgerouter x a slape to ako víno ( cez 20 zariadení ) .

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Pi 12. Apr, 2019, 13:07
od užívateľa tyler91
Zdravím,na VDSL mám vždy ping medzi 40-45 (merané káblom) ráno aj večer,dá sa s tym niečo robiť ? je to reklamovateľné ?

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Napísané: Pi 12. Apr, 2019, 13:20
od užívateľa shajek
a co je na tom zle ?