T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 05. Jan, 2019, 23:25

ved pisem ze sa to meni-ja som mal router v ramci sluzby, resp. kupeny za korunu-neskor som aj tak kupoval lepsi, ale to uz bolo dost davno.treba zistit aktualne podmienky.

u mna ADSL ping 13ms.

preventivne resetujem kazdy den-dva, mesiac bez resetu tak to je slusne :good:

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4229
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 06. Jan, 2019, 05:12

Ja som zvyknuty ze router mi siel 2 roky bez resetu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1917
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 06. Jan, 2019, 10:23

jo tiez nemam dovod resetovat - pouzivam ZTE SE II na vdsl 30/3, mal som na nom aj 80/8 ale presiel som na nizssi profil lebo na to co potrebujem mi to staci a platim menej, wifi ma sice slabsi dosah ale bezi spolahlivo.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 07. Jan, 2019, 16:53

Tak cuduj sa svetu :D Telekom mi spojazdnil druhu pevnu linku s internetom :D..

Sice od deklarovanej rychlosti 15Mbps som daleko, profil je nastaveny na sotva 7758/774 kbps... Kolko treba cakat kym to navysia ?
EDIT uz je 9214 / 860

Inak jedna linka je pripojena na DSLAM Broadcom a druha Infineon(Lantiq) ...To som prekvapeny :? :? Linky su mierne odlisne samozrejme.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 08. Jan, 2019, 11:10

Tak dnes bol pan z Telekomu..

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 18398 kbps 1150 kbps

SNR Margin (dB): 11.4 9.6
Attenuation (dB): 6.9 9.5

Linka si polepsila, je nova ustredna ale VDSL pustaju len do 900m; ja som 920m xDDD.. a znizena 30tka sa neda povedal mi... nedovoli im to system.. snazil sa, volal asi i 3 ludi, palec hore za ochotu.. povedal, ze VDSL8 vie, 30tku by sa asi dalo ale nedovoli system :(... kazdopadne sanca je, nie je nasadeny este Vectoring! Vraj asi tento rok.

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ut 08. Jan, 2019, 12:07

Máš menej ochotných technikov...ja som od ústredne 1200m a 30/3 mám ako jediný z dediny ostatní majú ADSL 😀

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4229
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 08. Jan, 2019, 13:23

@CageJ, pri 900 m ti vectoring prida par megabitov, vectoring pomoze hlave tym co byvaju od DSLAM 300 m. inac pozeram ze aktualne telekom 30/3 neponuka ani tam kde som ho minuly rok daval aktivovat. uz ale natiahli optiku, v marci by mali pustat
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 08. Jan, 2019, 14:22

filipec12 napísal:
Ut 08. Jan, 2019, 12:07
Máš menej ochotných technikov...ja som od ústredne 1200m a 30/3 mám ako jediný z dediny ostatní majú ADSL 😀
tu je aj problem so zahltenim liniek; videl som snahu, volal vsade :)...
molnart napísal:
Ut 08. Jan, 2019, 13:23
@CageJ, pri 900 m ti vectoring prida par megabitov, vectoring pomoze hlave tym co byvaju od DSLAM 300 m. inac pozeram ze aktualne telekom 30/3 neponuka ani tam kde som ho minuly rok daval aktivovat. uz ale natiahli optiku, v marci by mali pustat
No ale aspon dal urcite 30+.... kym mam teraz 25000 max na aDSL2+... tu je skor ako pise Filipec systemovy problem ...
Podla nejakeho webu mi vysla rychlost s vectoringom 47000.

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Ut 08. Jan, 2019, 19:07

aky je rozdiel v pingoch ADSL/VDSL??

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ut 08. Jan, 2019, 19:13

ja mam 48 Mbit na Asuse a 52 Mbit na ich routri..cize neni to len par Mbitov..vectoring urobi dost

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 10. Jan, 2019, 01:37

na Cnews urobili slusny test VDSL2, dam to tu: https://www.cnews.cz/internet-pres-vdsl ... chnologie/

vectoring urobi svoje.. ale podla vsetkeho nie je na vsetkych ustrednach nasadeny aj ked uz bezi profil 17a; BTW nejake info, kedy Telekom pusti 35 MHz?
DiwaSwina napísal:
Ut 08. Jan, 2019, 19:07
aky je rozdiel v pingoch ADSL/VDSL??

podla tech a modemu a dalsieho chrbicovej struktury.. ale cca +10ms

Inak mozem povedat, ze ORANGE ma ovela nizsie pingy nez Telekom.. :cry: :cry: :cry:

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 10. Jan, 2019, 08:50

Ja mám na VDSL Ping 16-18 ms

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4229
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Št 10. Jan, 2019, 09:29

filipec12 napísal:
Ut 08. Jan, 2019, 19:13
ja mam 48 Mbit na Asuse a 52 Mbit na ich routri..cize neni to len par Mbitov..vectoring urobi dost
bez toho ze by si napisal ako daleko si od dslamu tato informacia nema ziadnu hodnotu.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 10. Jan, 2019, 09:59

1200 metrov

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6842
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 10. Jan, 2019, 15:18

nejaké poznatky Orange vs Telekom

Orange momentálne
SNR Margin
38.2 dB
29.1 dB
Line Attenuation
19.7 dB
12.8 dB
Path Mode
Interleaved
FastPath
Interleave Depth
64
1
Data Rate
2302 kbps
574 kbps
Max Rate
19200 kbps

ping 11ms aDSL 2+ rovnaký server; max rýchlosť 14.5/0.95 (pri profile 18397/1150); rychlost zrazena 2/1 nevsimat si :)

Telekom:
SNR Margin
11.4 dB
10.7 dB
Line Attenuation
9.8 dB
8.0 dB
Path Mode
Interleaved
Interleaved
Interleave Depth
64
8
Data Rate
18397 kbps
1150 kbps
Max Rate
24380 kbps

ping 31ms aDSL2+, max rýchlosť 16,5/1Mbps..
Takže obmedzuje Orange :).... ale pingy majú lepšie.
Telekom je jednoznačne iné a kratšie vedenia na novú ústredňu.. Orange beží na starej ústrednej cca o 500-600m dlhšia.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"