T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Pi 07. Dec, 2018, 08:26

valki napísal:
Št 06. Dec, 2018, 21:25
patro16 napísal:
So 01. Dec, 2018, 19:43
nevie niekto nahodou stranku alebo kde momentalne telekom uvadza planovane rozsirovanie, udrzbu a opravy pevnej siete?

myslim, ze kedysi sa to dalo pozriet este na starom webe moj t-com - dal sa tam urobit pekne export do excelu len teraz to uz nejako nikde nemozem najst.
https://www.telekom.sk/dokumenty/inform ... 1528719512
!! Dik!

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 07. Dec, 2018, 08:39

jop tiez dik
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6790
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 07. Dec, 2018, 10:41

Tie dokumenty sú o ničom, u nás mala byť 30tka a nič ... vraj ani pripojenie.

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Ryko » Št 03. Jan, 2019, 22:42

Potreboval by som poradit s VDSL internetom od Telecomu u nas v dedine, kedze poslednych 10 rokov som mal vzdy len wifi providera a s dnesnym DSL nemam ziadne skusenosti. Byvam tu len kratko, ale podla informacii od miestnych mame na ulici stare linky a DSL vraj malo v minulosti velke problemy... Ked si ale zadam moju adresu na telecom webe, tak mi ponukne VDSL internet az do rychlosti 80Mbit.
Ma zmysel si dat poslat samoinstalacny balicek a otestovat si kvalitu pripojenia na vlastnej kozi? Neviem vsak ako je s vratenim penazi a zrusenim zmluvy, ktora je neviem preco automaticky na webe s 24 mes. viazanostou. NA webe pisu ze do 14 dni mozem vsetko vratit... Tiez nechcem priplatkovy wifi router ale len DSL modem a splitter, kedze mame aj pevnu linku. Neviem ci splitter aj modem dostanem automaciky ak si nevyberiem priplatkovy router.

Vdaka za rady.
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 2967
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa kllr007 » Št 03. Jan, 2019, 22:44

Zavolaj tam pošlú ti technika čo ti pomeranč pripojenie a aké reálne vieš dosiahnuť.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6790
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 03. Jan, 2019, 23:45

VDSL 80 budu urcite merat a mozno dojde aj technik.

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 194
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Pi 04. Jan, 2019, 23:41

Mne ked zriadovali VDSL najprv to fyzicky premerali káblari a az potom prisiel technik a zapojil ma

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 05. Jan, 2019, 13:44

Pokial nemas viazanost tak tam bude ina cena+musis zaplatit aj vyjazd technika atd. Pokial to objednavas cez internet ta 14dnova lehota tam musi byt zo zakona. Zariadenia od TComu su dost slabe, este aj ponukaju cosi ako samostatny DSL modem bez wifi?? Splitter byval pribaleny k routru, resp. nestoji vela.
Ono sa to ale meni zavolaj na infolinku a prever si to.

Užívateľov profilový obrázok
xnobody
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 88
Dátum registrácie: Ne 01. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Senica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa xnobody » So 05. Jan, 2019, 18:27

pevna linka sa pri vdsl pripaja teraz priamo do routera, tym padom bude musiet zobrat ten router od nich..

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 05. Jan, 2019, 18:42

zalezi od zariadenia, mas aj VDSL splittre resp. sa vraj da pouzit aj ten z ADSL. pokial si da viazanost modem dostane zadarmo tak ci tak.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6790
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 05. Jan, 2019, 19:59

xnobody napísal:
So 05. Jan, 2019, 18:27
pevna linka sa pri vdsl pripaja teraz priamo do routera, tym padom bude musiet zobrat ten router od nich..
no nie je pravda uplne, vraj sa da "dohodnut"

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4190
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » So 05. Jan, 2019, 22:16

telekomacke zariadenia su zial uplny srot. uplne zbytocne riesit ci net ti pojde 80 Mbit, ked ti kvoli zariadeniu nepojde ani 100 kbitov a pingy su v tisicoch ms. ukecal som ich linku aby mi ich router prepli to bridge modu, takze spojenie vytaca moj vlastny router, ale aj tak musim tej ich hnoj min. raz do mesiaca restartovat aby mi net ako tak isiel.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » So 05. Jan, 2019, 22:17

DiwaSwina napísal: pokial si da viazanost modem dostane zadarmo tak ci tak.
nie, nedostane, musi mesacne platit 0,49€ za prenajom zariadenia (cena za KZ Standard) alebo si kupit vlastne
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6039
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » So 05. Jan, 2019, 22:28

molnart napísal:
So 05. Jan, 2019, 22:16
telekomacke zariadenia su zial uplny srot. uplne zbytocne riesit ci net ti pojde 80 Mbit, ked ti kvoli zariadeniu nepojde ani 100 kbitov a pingy su v tisicoch ms. ukecal som ich linku aby mi ich router prepli to bridge modu, takze spojenie vytaca moj vlastny router, ale aj tak musim tej ich hnoj min. raz do mesiaca restartovat aby mi net ako tak isiel.
ty musíš byť asi v dosť neštastnej lokalite čo? Moje DSL malo okolo 21ms ping a net išiel ešte aj rýchlejšie než mal.
.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4190
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » So 05. Jan, 2019, 22:38

vsak bezne mam tiez tych 25/2, ale raz za par tyzdnov tomu modemu prepne a net je nepouzitelny az kym tu ich sracku rucne nevypnem. co v praxi znamena ze musim sa tam prejst 20 minut, kedze to pripojenie mam tam kde sa nenachadzam a vyuzivam to len cez ssh.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"