T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5126
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 12. Aug, 2018, 16:36

Nie to znamena ze nemas ratio a privatny server ti zablokoval stahovanie :D :P
.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3844
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 12. Aug, 2018, 16:49

ti hovorim ze mi nejdu ziadne torrenty. ani ubuntu cez torrent si neviem stiahnut. len som rozmyslal ze blokovanie mohlo vyvolat to ze asi 60 hodin som bol v permanentnom seede (kym ma nezablkovali), aj ked za cely seed session bolo odoslanych iba 12 MB dat. nikdy som s tym doteraz problem nemal, ale pred mesiacom som sa stahoval a menil providera na telekom. aktualne na cely mesiac august mam datovu spotrebu 34 GB (podla vypisu telekom) co mi vobec vela nepride.

edit: no restartoval som router a uz mi idu. teraz neviem ci ten trapny adb router zabudol robit portforwarding, alebo som bol nejak blokovany na ip adresu. skor to typujem na ten router, zajtra im idem volat ci to vieme dostat do bridge modu
Naposledy upravil/-a molnart v Ne 12. Aug, 2018, 17:49, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5126
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 12. Aug, 2018, 16:55

Tak potom neviem. Ja som na DSLku prekročil FUPko za mesiac toľkokrát (aj dvojnásobne), žeby mi nešlo cez net už ani forko a nikdy som s tým nemal problém.
.

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1341
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Ne 12. Aug, 2018, 20:48

kedysi najprv poslali warning. teraz neviem ako to je. asi sa ti resetom rutra zmenila IPcka. FUP u Tcomu je 300GB do mesiaca.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3844
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Po 13. Aug, 2018, 08:08

skor to typujem na ten router. viazat obmedzenie na IP adresu je podla mna nerealne, jednak sa da jednoducho zmenit restartom routra a dana ip adresa bude pridelene niekomu inemu a potom by mal byt tiez obmedzeny aj ked nic nestahoval
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1341
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Po 13. Aug, 2018, 21:19

:laugh: napriklad tu na pretaktovani som obchytil ban presne kvoli tomu :-) , ale to uz bolo davno. po resete (a zmene IP) som sa normalne prihlasil.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3844
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 14. Aug, 2018, 21:20

tak dnes na zakaznickej linke som dal prepnut adb router do bridge modu. spravili to okamzite, ale zhodili pri tom dsl linku, musel som volat opat aby ho restartovali. potom dsl linka nabehla s tretinovou rychlostou, opat restart. pripajam vlastny router, ten drzi pripojenie asi 3 sekundy, potom sa odpoji. po asi 20x opatovnom pripojeni to drzi zatial hodinu, tak snad to bude ok.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3844
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Št 20. Sep, 2018, 22:34

posledne dni mam taky problem s telekom dsl hlavne na mobilnych zariadeniach pripojenych na wifi - napr. neviem sa prihlasit do mobilbankingu lebo pise ze nie je konektivita, nejdu aktualizovat systemove aplikacie na androide (tie od vyrobcu ktore nejdu cez google play). ked prepnem na mobilnu siet vsetko ide. na pripojenom pocitaci s windows mi vsetko funguje. co to asi moze byt?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Št 20. Sep, 2018, 22:37

podla mna problem s DNS skus v routri zmenit napr na google dns

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3844
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Št 20. Sep, 2018, 23:10

to uz nastavene mam, kazdopadne skusil som automaticke dns od telekomu ale vysledok rovnaky
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Ne 30. Sep, 2018, 20:13

nema niekto tiez znovu problem s twich alebo niecim dalsim posledne dni vo vecernych hodinach, aktualne vidim vysoke latency to broadcaster 9s+, casty buffering, rovnako pomalsie nahodne nacitavanie stranok, vcera to bolo rovnake, cez den problem ziadny, vecer sa to znovu vracia.
Vcera som dokonca par hodin meral okolo 5% packet loss na google dns. vsetko testovane na viac pc, telefonoch. po prehodeni na mob internet problem mizne. odhadujem zas nejaky problem s ich connectom alebo niekde na trase.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5126
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 30. Sep, 2018, 20:19

Včera som s twitchom nemal nič, ale teraz som vyskúšal, keď píšeš, asi 3 kanály a buffuje mi to každých 10s.
.

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Ne 30. Sep, 2018, 21:42

kamarat na slovanet dsl rovnake spravanie, 720p este ako tak ide ale 1080p nekonecny buffering

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"