T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1602
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Andrew007 » St 16. Máj, 2018, 15:04

Ja s Telekomom som maximálne spokojný . Mal som od DSL 2Mbit až po VDSL2 80Mbit, vlastné koncové zariadenie cez bridge.

FUPko 300GB nikdy nedodržali, permanentne mávam na faktúre 320-400GB a za posledný rok nikdy nespomalili .
Spoiler: ukázať
404 Pc not found

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » St 16. Máj, 2018, 15:19

ja som 1.2-1.3 km od ustredne ale cakam ako sa vyjadri clovek z vyssich kruhov v telekome..mal som mu poslat parametre linky tak uvidim, skusit by to aspon mohli ked to pustaju aj viac ako som ja vzdialeny. Myslim ze s vektoringom by to mohlo aj na takuto vzdialenost prenasat slusne rychlosti do 30 Mbit by mi to stacilo. Mne sa jedna najma o UP.

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 377
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » St 16. Máj, 2018, 18:34

Andrew, ty si jeden z tých štastnejších, neviem či by si bol taký happy, ak by si mal aj v roku 2018 2Mbit :).

Filipec12: myslím že v iných krajinách dávaju VDSL aj nad 1.2km, záleží od linky samozrejme. Neviem prečo s tým robia taký problé, odskúśam, funguje? Ok necháme. Nefunguje? Dáme ADSL2+, vybavené...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 16. Máj, 2018, 18:45

Chlapi v pohode, viete co je na nervy?

Ak 80 Mbps je od vas 170m (na vedlajsej ulici) a 70m asi 30Mbps... a ak si dam chystane pripravovane pokrytie a vsetky okolite ulice aspon 30Mbps a vy ste podla Telekomu bez pokrytia (na ulici je od 8-15Mbps)....

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa MaxMan » St 16. Máj, 2018, 18:48

OT: CageJ: to je nič, ale keď máš jednu optiku od domu 50m a druhú cca 200m, ale nik ťa aj tak nepripojí... to je už na mašľu :D
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5189
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa stiv » St 16. Máj, 2018, 18:50

Kaper, places tu ze telekom ma 2mbit a co maju ini? Preco musis byt v telekome? Ved chod kde je lepsie a za menej.

Ja som s telekomom spoko. Aj s ich fup. Niekedy mam 60gb za mesiac, inokedy 400 a stale to ide rovnako. :)

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 377
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » St 16. Máj, 2018, 19:10

Stiv: ja neplačem, to je realita viacerých ľudí na slovensku nie len mňa, tak chill...

Ty vieš aspoň o čom je reč? Vieš aká je DSL technológia a že káble v zemi vlastní telekom? je jedno či si u telekomu alebo orange-u. Rýchlosť nie je daná ISP ale tým koľko dá linka...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 16. Máj, 2018, 19:20

MaxMan napísal:
St 16. Máj, 2018, 18:48
OT: CageJ: to je nič, ale keď máš jednu optiku od domu 50m a druhú cca 200m, ale nik ťa aj tak nepripojí... to je už na mašľu :D
jo to nespominam, za zahradou nasim tahali minuly rok optiku, chrbticovu siet.. fakt kkti, ze nemohli na ulici vytiahnut par vlakien
cca 70m od domu tiez

Užívateľov profilový obrázok
Lukas Matula
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 616
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2015, 21:57
Bydlisko: /dev/null
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Lukas Matula » St 16. Máj, 2018, 19:46

No nemohli ... to ze tahali ptp a prave v zadu v zelenom je nieco celkom ine ako ked maju po ulici osadit skrinu + splittre a kazdemu dat pripojku + rozbombardovat ulicu. Toto co robia je ideal na predsunuty dslam + posilnenie kapacit. Naklady su uplne niekde inde potom ...
.: Človek plánuje, boh sa smeje ... :.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3661
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Št 17. Máj, 2018, 06:40

Minule na ich fore bola hodina otazok s ich sefom technologii a pekne napisal celu tu zalezitost s kablami. Maju v priemere 30 rocne kable, vymenit ich vraj vobec nestoji vela ale maju problem s tym ze stavebne povolenia im davaju rok ak vobec
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Lukas Matula
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 616
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2015, 21:57
Bydlisko: /dev/null
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Lukas Matula » Št 17. Máj, 2018, 07:39

Jo tahat vzduchom to by sa im pacilo 🤦🏻‍♂️ ono tie povolenia su rovnake pre kazdeho, lenze ten ich rok je aj o tom, ze to skusaju odrbat, potom sa im projekt vracia na prerobenie atd ... + vyjadrovacka tiez nieco zabere. V konecnom dosledku si tymto prejde kazdy kto nieco staval, tak neviem na co si stazuju. Nedajboze najdes historicku vec pod zemou a mas vymalovane 😂
.: Človek plánuje, boh sa smeje ... :.

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 17. Máj, 2018, 12:40

tak pani dnes mi volali z telekomu, skusia pa v pondelok prepnut na VDSL dnes spravia zmenu v systeme aby bola dostupnost VDSL a v pondelok ma prepnu na DSLAMe :) teoreticky by to malo slapat po ich presetreni tak uvidim

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 17. Máj, 2018, 14:06

svitá ti na lepší internet :-) si ja som tiež spokojný po mesiaci s internetom od telekomu.. mám L službu.. zaujímavé žiaden výpadok... u orange na adslku 15 furt dačo sa serkalo... :-D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6318
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 17. Máj, 2018, 22:20

no maju 1.5r aby pokryli rychlym internetom, prestavam verit, ze agendu EU zvladnu

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 187
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 17. Máj, 2018, 22:39

ich vykonny riaditel hovoril ze do 3-5 rokov chcu poskytovat sluzby len na optike a VDSL

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"