T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
cooliar
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 306
Dátum registrácie: Ut 19. Aug, 2008, 13:32
Bydlisko: Komárno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa cooliar » So 12. Okt, 2019, 08:40

v routeri.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10549
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » So 12. Okt, 2019, 09:04

a to musia oni nastavovat? alebo... mam XL ale zatial mi to viac jak 48 nejde (udajne prve tyzdne po spusteni pustaju do linky menej, nejaka testovacia doba)
King is back from VACation :D

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 12. Okt, 2019, 12:39

Pani, ticha zavist :)

Teda mam sice 300/20Mbps ale u rodicov ten 15/1 je fakt bieda.. hlavne na videohovory a posielanie fotiek atd.
Niekolkokrat som za posledny mesiac a pol daval ziadost o podnet a nikto ani neodpisal :D...

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6108
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » So 12. Okt, 2019, 12:53

Všetci sme tam niekedy boli, na 15ke :D

Ja som pred 2 dňami zrušil 300 mbit (síce ide len o 5 eur mesačne, ale ten 300 mbit je strašna zbytočnosť, to nevravím keby som potom mal 600 mbit) a dal to na Lko (60 mbit) s tým, že koncom októbra sa to bude zdvojnásobovať, tak bude vo výsledku 120. O 5 minút, keď to potom asi slečna nahadzovala do systému, tak zrazu reštart modemu a hneď 120 mbit :D Tak aspoň nemusím čakať a asi som prvý na východe komu už zvýšili optiku. Ešte keď sa koncom októbra pomýlia a skončím nakoniec s nejakou 240kou, tak budem zase tam kde som ani nechcel, ale lacnejšie :D
.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10549
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » So 12. Okt, 2019, 15:16

mne bude velmi smutno za fibernetom, bohuzial na novom baraku ide ako tcom dsl nehrozilo :X teda este nejake "4G"...
King is back from VACation :D

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 12. Okt, 2019, 23:11

Leon napísal:
So 12. Okt, 2019, 12:53
Všetci sme tam niekedy boli, na 15ke :D

Ja som pred 2 dňami zrušil 300 mbit (síce ide len o 5 eur mesačne, ale ten 300 mbit je strašna zbytočnosť, to nevravím keby som potom mal 600 mbit) a dal to na Lko (60 mbit) s tým, že koncom októbra sa to bude zdvojnásobovať, tak bude vo výsledku 120. O 5 minút, keď to potom asi slečna nahadzovala do systému, tak zrazu reštart modemu a hneď 120 mbit :D Tak aspoň nemusím čakať a asi som prvý na východe komu už zvýšili optiku. Ešte keď sa koncom októbra pomýlia a skončím nakoniec s nejakou 240kou, tak budem zase tam kde som ani nechcel, ale lacnejšie :D
Pri novych zmluvach / predlzovani / zmene programu aplikovali rovno zrychlene rychlosti.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4218
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Po 14. Okt, 2019, 15:40

neviete niekto ci na programy na ICO sa daju vybavit nejake custom rychlosti okrem tych balickov? 300 mbit download mi tiez pride ako zbytocnost, 600 uz uplne, ale upload do 60 mbit by som vedel bez problemov vyuzit. pre mna asi idealny by bol nejaky program 120/20.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6108
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 14. Okt, 2019, 15:50

Dajú sa vybaviť ale treba vedieť za kým ísť. (technikove slova) Už som počul, že zvyšovali na žiadosť aj upload. A dokonca keď nám v dedine zriaďovali optiku, tak niekto si vybavil, že miesto 300 mbit mal rovno 800 mbit.
.

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » Ut 15. Okt, 2019, 22:40

"Orange ruší na DSL FUP a zvyšuje rýchlosti, na DSL až na 100 Mbps. "
Zaujimave ze bude orange ponukat lepsiu max rychlost ako priamo telekom. Mozno to casom dorovnaju nech nie su v nevyhode.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 205
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 16. Okt, 2019, 13:07

bojím sa že to budú len marketingové rýchlosti.. profily budú nastavovať rovnaké... ale možno sa mýlim...

Richard_12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 239
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Richard_12 » St 16. Okt, 2019, 13:35

Pokiaľ nie sú miniDslamy na úrovni ulíc nemá zrýchľovanie veľký význam. Kto mal rýchle VDSL si zrýchlenie ani nevšimne a ten s 15 Mb/s bude na tom veľmi zle ako doteraz. Ale marketingovo a v reklamách to znie dobre:" že zrýchľujeme".

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 16. Okt, 2019, 21:31

Tak u rodicov to mam takto:

SNR Margin
11.1 dB
9.8 dB
Line Attenuation
10.3 dB
8.1 dB
Path Mode
Interleaved
Interleaved
Interleave Depth
64
8
Data Rate
18397 kbps
1150 kbps
Max Rate
21224 kbps
1488 kbps

VDSL i tak nedostupne. Na papieri pritom bez vectorinu to ma davat 50Mbps+ a VDSL karty su samozrejma na ustredni. A samozrejme vsetky ulice dookola maju rychlost 90Mbps, to snad neni pravda :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: .... Mal som pocit, ze posledne domy na vedlajsej ulici mali len 40 a trosku dalej 80 predtym ale ocividne dpc.... :furious: :furious:
Tak je to tak 40Mbps ponukaju kundy na vedlajsej ulici na poslednom dome 70m od nasich :facepalm: .

EDIT: Prave som zistil, ze Telekom ide celu mestsku cast bez VDSL pripajat optikou - domova zastavba.

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6108
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » So 19. Okt, 2019, 14:24

b1gLoRD napísal:
So 12. Okt, 2019, 23:11
Pri novych zmluvach / predlzovani / zmene programu aplikovali rovno zrychlene rychlosti.
Idem akurat z mesta, bol som po zmluvu na predajni a ma tak napadlo, ze keby som neznizoval program tak by mi nastavili potom rovno tiez aj 600mbit :D
.

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3016
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa kllr007 » Po 21. Okt, 2019, 15:57

U mna tiez prislo k zvyseniu na 42041 kbps
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2878
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 21. Okt, 2019, 20:33

Okres TT, zvyseny profil na L (router: 42/6,5).
Obrázok

Predtym som siel realne tak 32,5/2,5.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"