T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 06. Máj, 2019, 20:00

aj mne to u rodicov prestalo pounkat DSLko

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa shajek » Po 06. Máj, 2019, 22:13

Mne to zas na adrese kde chcem ceknut pokrytie ukaze nieco bud v Bosne alebo v Chorvatsku, gj telekom
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1409
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Po 06. Máj, 2019, 23:19

..zeby kable koncili..??.. :?

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 07. Máj, 2019, 09:20

DiwaSwina napísal:
Po 06. Máj, 2019, 23:19
..zeby kable koncili..??.. :?
nemyslím si nakoľko cez tie ich bezdrôtové pakoviny nedokážu priniesť internet pre toľko ľudí, aby to bolo aj stabilné...

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2054
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Ut 07. Máj, 2019, 13:08

to neni o tom zeby kable koncili... aj ked da sa povedat ze koncia do rychlosti 8 Mbit kym Telekom nevylepsi kable resp. nepostavi ustredne blizsie...
minimalne by sa teraz, aspon teoreticky, malo dostat k rychlosti 15Mbit co je ADSL XL, vsetko nizsie by malo ist cez LTE kde je pokrytie a tam je zas teoreticke minimum 75MBit (zaroven maximum je 150Mbit kedze ten ich router viac neda)...

je to celkom chytre riesenie... snad si len urobili analyzu oblasti kde ludia pojdu do LTE a nebude to priliz pretazovat BTSky
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1409
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Ut 07. Máj, 2019, 13:51

Nebude bezdrat menej narocny na udrzbu/naklady?

tunner1024
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tunner1024 » Ut 07. Máj, 2019, 13:54

Tiež to zvažujem . Moj 8 Mbit neustale pada. Už tu 2x kopali pre problem s kablom. Aj dnes som volal na poruchove znova. Umna je tiež možnost 75MBit LTE . Tak pojdem do toho a ak bude treba kupim aj lepší router k tomu. Už nemam nato silu to stale riešit... :(

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 07. Máj, 2019, 14:30

bude lacnejší hlavne na vybudovanie.. ale bude nepostačujúci na počet ľudí v danej oblasti... pevné zariadenia + mobilné telefóny (aj keď frekvencia tam je iná) a každý si dovolím ti povie.. že kábel je kábel.. a je aj rozdiel aké sú btsky.. či je k ním privedený optický kábel, alebo to ide vzduchom.... takže ja to nevidím veľmi ružovo.. ale iste lepšie ako fakt frčať na rýchlosti 4 mbit, resp. 8 mbit....

Sklicko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Po 08. Dec, 2014, 11:03

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Sklicko » Št 09. Máj, 2019, 10:25

Rychlost vystavby je urcite neporovnatelna. Sales v Telekome chce zvysit predaj, tak skusaju takto...Ak mozem pridat jednu skusenost s LTE pripojenim. Potreboval som mat pripojeny NB cez 4G mobil cez VPN-ku do firemnej siete. Skusal som cez Telekom, Orange, obaja boli nepouzitelni, bolo to v jednom obchodnom centre v na okraji nasho hlavneho mesta. Ak zaplnia siet aj na vidieku, cela kvalita siete pojde do kelu. Rychlost pripojenia ako cez 2G ako v zaciatkoch mobilneho internetu....

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 09. Máj, 2019, 11:56

Telekom zvýšil o 123 000 VDSL prípojok za posledných 5-6 mesiacov, vraj :D.. TOTAL 659 tisíc

Podľa mňa naženú ľudí a sieť to rovnako ako v prípade Orangu nezvládne..

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2054
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 09. Máj, 2019, 18:12

Uvidime, ale to obmedzenie ze len pre ludi s max 8Mbps ADSL je celkom "obmedzujuce" aby sa tam nenasackovala kopa ludi. Telekom nie je uplne hlupy. Aj väcsie dediny maju aspon tych 15Mbps.
Taktiez je tam FUP. A ten realne pouzitelny program s 500GB FUP je uz aj dost drahy aj s ohladom na to ze je to prave pre vidiek a nie napriklad pre Bratislavu.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 09. Máj, 2019, 19:51

o tom tiež rozprávam.. proste technologicky to pásmo pre toľko ľudí nebude stíhať.. len chcú mať biznis a aby pri nich zostali ľudia a nešli ku konkurencii s lte internetom.. zrejme chcú politiku akú má orange.. ono ten lte internet je dobrý ako ho ponúka napr. swan, o2 tie vyššie balíky, že to ide na zvlášť frekvencii, ale aj tam sú limity.. to máte niečo podobné ako lokálky s wifi.. čím viac ľudí na to bolo napojených, tým to viac na hovno šlo.... aj tu je to podobne.... kus lepšie ale podobne.. ak sa pásmo vyťaží, tak aj rýchlosť netu ide dole...

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 09. Máj, 2019, 21:12

súhlas, na 3.7GHz super ale čo 1.8-2.1GHz

tunner1024
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tunner1024 » Pi 10. Máj, 2019, 10:54

Nad O2 nikto neuvažoval ? U mna ponuka až 128 Mbit. Len sa neviem dopátrat či blokujú torrenty. Nevie niekto ? ;)

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1738
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » Pi 10. Máj, 2019, 14:32

To že obchoďák ponúka nič neznamená. Reálnu rýchlosť spoznáš až po zapojení :facepalm: :facepalm:
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"