T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » Pi 12. Apr, 2019, 14:30

nemal by mať pevný internet hodnoty pingu do 20ms ?

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1843
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 12. Apr, 2019, 15:36

nie,

vsetko zalezi ako kvalitne mas spojenie, na co ma vplyv to, ako daleko si od ustredne a v akom stave mas kabelaz co ide k tebe od ustredne, reklamovatelne to nieje

napriklad ja mam teraz na VDSL 80/8 profile takto, vecer to vie byt kludne okolo 38ms ale nevidim v tom ziaden problem
Obrázok
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1843
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 03. Máj, 2019, 09:15

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 503
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka / Kosice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa darklol » Pi 03. Máj, 2019, 09:45

videl som to a u nas v Teriakovciach tob ude asi jedina rozumna moznost. ale keby sli dole este s cenami ason o 20 percent nehneval by som sa
CPU: Core i7 975 EE 3.33 @ 4.75 GHz Noctua NH-D14 Motherboard: Asus P6X58D Premium Ram: Corsair Dominator 3*2GB 2000Mhz CL9 @ 1866Mhz + Kingston HyperX FURY Black Series 2*8GB 1866Mhz CL10 VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G Audio: Asus XONAR HDAV 1.3 HDD: Samsung 840 Evo 240GB (system+games) + 2*1 TB Seagete Baracuda PSU: Seasonic X-750 Gold Keyboard: Microsoft Sidewinder X6 Mouse: Razer Naga Hex Red Screen: LG 30" W3000H-BN S-IPS Case: Lian Li PC A70F B OS: Windows 8.1

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4158
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 03. Máj, 2019, 18:38

dneska mi pridem domov a pred barakom vidim vykopoanu jamu a v nom drbnuty ten velky valec s optickym kablom. oni mi fakt idu natiahnut optiku ku domu a budem mat na vyber inu rychlost ako 15 Mbit/s. Aj ked na druhej strane ma to celkom mrzi, lebo celkom som si zvykol na moju trapnu wifinu, pekne som na to nastavil PoE aby pri vypadku netu restartlo antenku apod, verejna fixna ipecka v baliku a teraz mozem riesit ako dotiahnut kabel do domu...
viete niekto ake koncove zariadenia dava telekom k FTTH? mozem to mat v pivnici v racku?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2055
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » So 04. Máj, 2019, 00:29

No budem velmi zvazovat kedze mam moznost len 4Mbps ADSL. Telekom LTE vykryvac mam za barakom tak 400-500m, cisty vyhlad. Cize podmienky by som mal splnat bez problemov.
Je tu este moznost Antik Wifi, ale to mi velmi nevonia s blbym FUP (30GB za 48hodin) a relativne vysokou cenou (18€).
Zaujimala by ma stabilita / ping takeho internetu, kedze ide to len cez interny LTE wifi router za ktory bude mimochodom prenajom 1€ (alebo si kupit vlastny (mozno 100€?))...a za druhe to pouziva len klasicku mobilnu siet, nie tu modernejsiu na pevny 4G net...
Druha podstatna vec bude ci mi bude platit moja specialna cena na Magio internet, kedze mozem mat dnes XL za 9 eur s DPH.
Ak by vsetko klaplo tak viac menej by som nemal co stratit. XL bude jedina moznost kedze ja sa pohybujem stale medzi 300-400GB.
Rad by som pockal par tyzdnov na nejake skusenosti, ak sa niekto najde, aj ked ratam ze to bude silno individualne podla lokality.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 04. Máj, 2019, 10:10

Mne to príde ako vydrb s tými, ktorý majú aDSL 15...
Inak ja si myslím, že Telekom s tým prišiel pretože vedel, že nestihnú splniť 30mbps do každej domácnosti v roku 2020.

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1409
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 04. Máj, 2019, 11:24

no ale CSko uz normalne nezahras.. pre mna je podstatnejsi ping ako rychlost/limit

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 04. Máj, 2019, 11:26

no neviem ale aj na DSL mám s pingom problémy... pri Orange to nebolo tak výrazne... o cca 10ms nižšie

LoLko som cez mobilnú sieť hral pred pár rokmi a no problém.. okrem toho LTE-A je stavaná na pingy okolo 10ms, prúser sú skôr zariadenia a stabilita siete..

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1409
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 04. Máj, 2019, 11:51

mam XL aDSL u mna len 15MBit :cry: ale ping stabilne 14ms, CSGO EU East do 20ms.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » So 04. Máj, 2019, 14:10

mne zvykne pri csku skákať ping vo večerných hodinách .. potom sa to nejak znormalizuje.. pri Orange som nemal tento problém....

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2055
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » So 04. Máj, 2019, 14:20

no ja nemam lepsi ping ako cca 23-25ms ani na ADSL... a to je priamo na six.sk, väcsinou je to vsade inde o kusok horsie, na google.sk to uz je 30ms... s tym utlmom linky 50dB sa ale az tak necudujem
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1409
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » So 04. Máj, 2019, 15:18

Minule som mal pingy az cez 50ms ale to bola chyba CSka, v browseri ping normalne, 14ms. Tcomu obcas cvaka, posledne mi vypadavali DNSka musel som pouzit googlacke, ale inak je to stabilne. Ja mam zas zle skusenosti so Slovanetom,ale to bolo davno.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6759
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » So 04. Máj, 2019, 16:25

matuskorv napísal:
So 04. Máj, 2019, 14:10
mne zvykne pri csku skákať ping vo večerných hodinách .. potom sa to nejak znormalizuje.. pri Orange som nemal tento problém....
brat hlási to samé

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2055
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Eddward » Po 06. Máj, 2019, 12:15

No dnes som skusil ake sluzby mam na adrese a uz mi to ponuka novy Magio internet vzduchom 4G/LTE 300Mbit, XL verzia s 500GB. No samozrejme prva chyba je ze BTS telekomu co tu mam je max 75Mbit podla pokrytia, cize teoreticke max 75/50 by to bolo.
Aktivacia sa plati 30eur.
Este musim ceknut ci zlavy funguju ako na pevnom internete.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"