T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Ut 26. Feb, 2019, 17:41

patro16 napísal:
St 30. Jan, 2019, 13:04
molnart su to dostupne rychlosti ale len velmi orientacne - preklikni si v tom exceli zosit legenda
velmi orientacne.. mam o 10Mbps viac ako uvadzaju. skorej mi to pride ako minimalna garantovana - a potom asi zavisi od konkretneho ukoncenia..

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ut 26. Feb, 2019, 18:09

jo, ja mam zasa pisanu 5-ku, cize vdsl4, a ide to normalne 80/8 a este je tam aj dostatocna rezerva, skor mi to pride ze je to malo aktualizovane
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1748
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » St 27. Feb, 2019, 10:51

Ak sa môžem opýtať ako máte HW riešené Magio TV + internet?

Používate ich zariadenie v bridge mode alebo ste kompletne skippli ich zariadenie? Novú VDSL mašinku nechcem kupovať, tak by som to rád poriešil cez bridge mode ich zariadenia (ZTE Speedportport.....). Bridge sa robí na každom LANe alebo výhradne na 1ke (internet)?

Za druhé zariadení viem dať Mikrotik/Asus (ac66U), ale radšej by som nechal Mikrotik, lebo tam beží ešte aj Avigilon kamerový systém a nemusel som reštartovať router ani raz za 24 mesiacov.

EDIT: Ak požiadam o bridge mode v ZTE, tak budem schopný bezproblémov pristupovať z vonku na ten druhý router, kde bude zapaté PPPoE bez žiadnych ďalších nastavení?
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4192
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » St 06. Mar, 2019, 23:01

inac zistil som zaujimavu vec: kedze platim net u rodicov a prechodne som tam bol roka byval tak som rozmyslal ze znizil by som pausal lebo oni za mesiac prenesu ledva 1-2 giga dat. momentalne je tam 30/3 za 15,90 ale telekom uz tam tuto rychlost neponuka, iba 15/1. kebyze to chcem znizit, tak mozem na 8/1, ale bude to stat rovnakych 15,90 ako viac ako trojnasobna rychlost. tuto ich cenotvorbu jednoducho nepochopim...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1410
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Št 07. Mar, 2019, 01:00

Su proste "vychcany", ako cela ich politika rovnakej ceny za rozdielne rychlosti na zaklade pokrytia-kedze byvam na dedine daleko od ustredne tak na to doplacam..
Chapem to tak ze prejdes z internetu L - VDSL na L - ADSL, a kedze ten chces zmenit na nizsiu sluzbu internet M tak platis rovnako asi kvoli viazanosti/zmluve??

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 07. Mar, 2019, 12:47

zavolaj na infolinku a požiadaj o zmenu.. zapllatíte nejakých 10 eur za zmenu z vyššieho na nižší..... neriaď sa netom.... ty už fyzicky prípojku máš.. to ti len profil znížia....

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6792
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 07. Mar, 2019, 14:35

Prídeš o vdsl prípojku a nikdy nevieš, pre pár EUR to nestojí ...

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 204
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Pi 08. Mar, 2019, 01:28

Vdsl 8mbit je internet mko... O nic nepride... V zmluve je pisane ze moze prejst na nizsi program ak zaplati okolo 10 eur.

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1748
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » So 09. Mar, 2019, 12:14

Po 12 telefonátoch (14 hodín) stále nemám ich koncové zariadenie v bridge mode. Radosť tento provider :)
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 86
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » St 20. Mar, 2019, 13:43

Kto má Magio+net na VDSL tak už je možné pozerať 2HD streamy naraz

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10523
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa quicky » St 20. Mar, 2019, 13:55

ja cakam ako sa mi vyjadria na pripojenie noveho miesta... lebo realne mam dom od najblizsej pripojky VDSl asi 200metrov, kabel mam natiahnuty, takze potrebujem len aby ma niekam "pichli".... zatial bez odpovede, asi 5 dni...
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 24. Mar, 2019, 17:38

telekom zacina davat nove routre Sercomm Speedport+ (5GHz wifi a 4xgigabit lan) resp. vyzyva sms spravou na ich vymenu za starsie zariadenia ale ma to jeden hacik, zo zahranicia ludia hlasia, ze im wifi tohto routra skor vybija bateriu na pripojenych zariadeniach (tablet, mobil, etc.)
http://minotavrs.blogspot.com/2019/01/s ... -plus.html
https://www.adslgr.com/forum/threads/10 ... dport-PLUS

ma ho uz niekto resp. stretol sa niekto s tymto problemom?

HW routra
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6641
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa stiv » Ne 24. Mar, 2019, 17:47

Tiez mi dosla SMS, tak mozte dat nejaky feedback. Aj ked nemyslim ze moze byt horsi ako ten co daval telecom doteraz. :)

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4192
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 24. Mar, 2019, 20:43

co mate za zariadenia ktore vam chcu menit? tie adb-cka, ci este nieco starsie? inac vyzera rovnako ako tie ZTE co davali
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ne 24. Mar, 2019, 21:58

iba vyzera, mam prave ten ZTE II (speedport entry 2i) co je relativne vyladena broadcom hw platforma (sw samozrejme okliesteny telekomacky) ktora u mna funguje na 100%, len sa obavam to ist vymenit, jednak po tych skusenostiach zo zahranicia a potom ten Sercomm je komplet hw platforma realteku a vieme ake :shit: robi realtek.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"