T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3802
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Št 28. Jún, 2018, 20:07

pre mna je pochybna uz ta cenova politika ze ak byvas na nestastnej lokalite, tak ze cenu kde inde dostanes stovky megabitov dostanes ledva 15
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
DiwaSwina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1324
Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa DiwaSwina » Št 28. Jún, 2018, 21:26

naklady na prevadzku su plus/minus rovnake, a keby za Xnasobne rychlejsie pripojenie pytali Xnasobne viac penazi to by asi moc nefungovalo, resp. pomalsie pripojenie vyrazne lacnejsie - a zas nemozu tahat drahu optiku na kazdy laz pre dvoch zakaznikov..
k tej dostupnosti, v centre obce kde byvam je dostupne 80MBit, vzdusnou ciarou mozno 0.5km u mna na kopci uz len 8MBit DSL-lebo daleko od ustredne, dalsi ustrednu po ceste robit sa im asi neoplati a alternativny poskytovatel velmi slaby.. zarazajuce skorej je ze v okrajovej stvrti okresneho mesta su ludia odkazani len na ubohe wifi maleho lokalneho poskytovatela.

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 408
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 28. Jún, 2018, 21:29

nj veď to, pýtajú viac, dostávame menej... ak boli schopný zakopať tony metaliky do zeme, to je taký problém tam hodiť vlákno? ... nerozumiem tomu

Proste vymývanie mozgov, aká mega rýchla 4G, 5G, 88G sieť, ale čo z toho že za 5€ máš 1GB ktorý v LTEčku prenesieš za minútu, dve?
Pridrbané na mozgy, nech tú LTE sieť aspoň poskytnú tak ako sa patrí, nemajú napr. ani žiadné "fixné" LTE napr. ako má Orange, O2, SWAN...

Takú sieť nech si nechajú. ALe okej, pokiaľ platíme, tak je fajn že?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3802
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » So 14. Júl, 2018, 22:46

fixna ip adresa od T-comu je za mesacny alebo jednorazovy poplatok? ked pozeram ich cennik tak mi pride ako keby bol jednorazovy, no nechce sa mi tomu moc verit https://www.telekom.sk/subory/fe76197c6 ... 7e4498ebbf
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4085
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa shajek » So 14. Júl, 2018, 22:53

Zdá sa mi, že dynamická jednorazový a fixná mesačný
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5048
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » So 14. Júl, 2018, 22:54

No vzhľadom nato, že v cenníku máš aj zľavnenú službu ak si zoberieš na viac mesiacov naraz - "Pevná IP adresa pri predplatení na 6 mesiacov" - za 21,30, tak logicky zriadenie pevnej IP adresy za 3,94 nieje určite jednorázový poplatok :P

shajek dynamickú má automatický každý predsa :laugh: veď nejakú dostať musíš :laugh:
.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4085
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa shajek » So 14. Júl, 2018, 23:47

By si sa divil :) pokiaľ som dobre pochopil pýtal sa na fixnu VEREJNÚ IP.V prípade pevného Telekom internetu by si mal mat dynamickú VEREJNÚ adresu. Ale napr. Pri mobilnom internete máš NAT, a môžeš si dokúpiť dynamickú alebo fixnu verejnu. Ale odpovedal som jasne, za fixnu sa platí mesacne
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5048
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 15. Júl, 2018, 00:54

No linkoval tu cenník pevného internetu, takže .... dohadovať sa Ti už veľmi neoplatí  :P  A za druhé,... "jasne" si neodpovedal, písal si totiž 
shajek napísal:
So 14. Júl, 2018, 22:53
Zdá sa mi ...
:P

... sry ale ešte som si musel pred spaním rýpnuť :music:
.

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 30. Júl, 2018, 10:19

ponúkli niekomu pôvodnú cenu internetu po odstúpení od zmluvy? Alebo to vôbec neriešia...?

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5048
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 30. Júl, 2018, 10:36

Inak to vraj posielajú len zákazníkom čo zmluvy predlžovali. Sused už dostal rped viac jak mesiacom. My sme robili zmluvu na novo lebo nám menili typ internetu (dsl -> optika) a tam to vraj neplatí.
.

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2911
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa chosefina » Po 30. Júl, 2018, 13:25

Viete mi niekto odporučiť poskytovateľa internetu v ŽIline na Bratislavskej ulici. Aktuálne mám DSL o telekomu ale je to už pomalé. Uvažujem nad SWANOM

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 01. Aug, 2018, 19:40

tak neviem lebo ja som dával v máji novú zmluvu a mi písali že mi zdvihnú o 0,90 centov internet... takže 14,40 eur.. nikto mi nevedel dať lacnejšie 30 mbit... a wifi internet nechcem a lte ide u nás len o2 a vyjde to drahšie... a tiež tomu neverím...

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5048
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » St 01. Aug, 2018, 19:47

Ale ako novú? Končila ti stará a dal si si predĺžiť alebo na mieste kde si si to robil si ešte od Telekomu net nemal?
.

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » St 01. Aug, 2018, 21:26

mal som predtým orange dsl a prešiel som k telekomu... bo orange mi odmietol dať za 13 eur vdsl 30 :-D

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3802
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ne 12. Aug, 2018, 16:27

stretli ste sa s tym ze telekom by blokoval torrenty? asi tyzden mi ziadne torrenty nejdu, ukazuju 0 seedov a peerov, skusal som aj aplikacie ktore su oficielne distribuovane torrentom a nejdu. robia mi to vsetky pocitace na danej sieti, porty su forwardnute.
vtipne je ze ja vobec vela nestahujem, v poslednom obdobi tak 1-2 giga za tyzden. minule som ale z jedneho private trackeru stiahol video o strihani ovocnych stromov ktore som dal na permamentny seed naspat, moze byt ze toto u nich vyvovalo blokovanie?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"