T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 46
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » St 11. Apr, 2018, 20:00

Hlavne by mali pocitat ze jednu linku pouziva cela rodina 3-6 ludi, kazdy moze mat vlastny PC/ Notebook + telefon. Pravidelne aktualizacie win, android, applikacie, sledovanie videa, pocuvanie hudby. A nie je problem prekrocit 300 GB.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 206
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Št 26. Apr, 2018, 09:19

čaute, keď je tá linka v tom ich testovacom režime (po zriadení služby) môže to aj ovplyvňovať ping? Sa mi nezdá ping trošku. Napríklad pri hraní CS som mal pingy na orange okolo 30 - 40 ms... na telekome mám 60 - 70 ms.. dík za odpoveď...

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4232
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 01. Máj, 2018, 14:55

zaujimava vec ze na 30/3 net telekom nastavuje profil 26 Mbitovy profil


DSL Line: Up
Type: VDSL2
Downstream Rate: 26297 Kbps
Upstream Rate: 3200 Kbps
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Ut 01. Máj, 2018, 15:14

Čo je natom zas zaujímave? To ani 26Mbit profil nie je... To je tak 23Mbit... Si prečítaj pár strán čo som písal o tom ich nastavovaní profilov.

S DSL, resp. s telekomom končím, pretože ich arogancie nemá medze, + tieto zhnité káble, dám si 2Mbit, len kvôli pingu a hrám a inak LTE a Nazdar.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1922
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa patro16 » Ut 01. Máj, 2018, 15:25

molnart nie kazdemu, vsetko zalezi od toho ako daleko si od ustredne a ake tam mas kable...

teraz som narychlo pozrel jednu pripojku
Downstream Rate: 31545 Kbps
Upstream Rate: 3199 Kbps
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: MSI RTX 2060 VENTUS 6G OC
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 and HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6193
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 01. Máj, 2018, 15:56

Ja som mal tiež na minulej linke na 10 mbite nastavené 12.
.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 206
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 01. Máj, 2018, 19:11

to už písali tam na začiatku, že ak zavedú internet tak dávajú henten profil.. mne to po 8 dňoch automaticky zmenili na: Aktuálna rýchlosť (hore/dole) 3197/31545 kbps.. ak to máš neskôr tak pripadá len jedna vec a to je tá, že linka ti tam zvláda max to...

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ut 01. Máj, 2018, 19:13

26 Mbit nastavuju na VDSL zamerne, aby v priebehu 2-3 tyzdnov otestovali stabilitu linky ak nebudu vypadky tak automaticky sa profil linky navysi na 32 Mbit+.. tak to je nastavene na ustredni.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4232
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 01. Máj, 2018, 19:15

k tej stabilite linky, k tomu aby to otestovali treba produkovat nejaky traffic? lebo ta pripojka momentalne toci asi tak 500 mega mesacne
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ut 01. Máj, 2018, 19:31

netreba produkovat ziadne zvyseny traffic v podobe stahovania objemnejsich suborov atd. oni to potrebuju otestovat hlavne z hladiska vplyvov na ine pripojky kedze kable sa vzajomne ovplyvnuju, lebo v jednom kablovom zvazku nemas len 5-10 kablov :D ale ovela viac

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 206
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Ut 01. Máj, 2018, 21:15

stačí len nech máš zapnuté zariadenie...

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2276
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Pi 04. Máj, 2018, 10:50

Funguje Vam akutalne vdsl/dsl? Rano som si odbehol do obchodu a po navrate domov uz nesiel ani internet ani pevna linka. Na infolinke mi povedali, ze som uz niekolky v poradi, co hlasil poruchu.

//EDIT: Tak uz to opravili pred chvilou.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » St 16. Máj, 2018, 14:36

neviem ci viete ale Telekom posunul minimalnu hranicu zriadenia VDSL na 950 m a dokonca niekedy to pustaju aj do vzdialenosti 1.5 km. Su pripady kedy sa VDSL linka v takej vzdialenosti sprava lespie ako na ADSL-ku. S, M, L a XL na ADSL automaticky pripajaju na VDSL alebo VDSL2 vektoring porty a to ci sa port z hladiska parametrov linky pripoji na protokol ADSL alebo VDSL rozhoduje DSLAM/ MSAN.

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11095
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Topoľčany (27)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Broslowski » St 16. Máj, 2018, 14:43

Tak nakoniec sme sa rozhodli ze nevezmeme to DSLko nakolko by nebola sanca ze by to zvladalo nas standard load. UPC here we go :/

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » St 16. Máj, 2018, 14:58

Celé DSL im môžem okakať s prepáčením, človek je pár km od ústredne a máš pár Mbit, (rozumej 5-7Mbit).

Nemôžem ale povedať nić zlé na pingy a stabilitu, DSL považujem za druhé najlepšie a najstabilnejšie pripojenie, o tom bez debaty.

na multimédia je to dnes žiaľ veľmi málo, aj tých 1.5km je nič od ústredne. Záleží samozrejme aká je hustota DSLAMov, ako je situovaný DSLAM napr. v obci atď. Pŕiklad: ak je DSLAM na začiatku obce a obec má 3km, tak na začiatku skáču 2m že majú VDSL 80Mbit, a na konci obce horko ťažko 15Mbit.

naša obec má síce len do 900-1000 obyvateľov. Ale to je taký problém sem hodiť ďalśí DSLAM? káble v zemi sú :). Rýchlosti by boli zase o niečom inom.

Musel som prejsť na LTE od orangeu, na výnimočné situácie to šlape fakt parádne, na multimédia to je ako stvorené... Na hry som si nechal 2Mbit/0,5Mbit DSL. čisto len kvôli pingom. 9ms odozva je pekná pri modulácii G.DMT no nie? :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"