T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1777
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Po 22. Jan, 2018, 13:11

To vážne ?
R5 3600 - B450 Mortar Max - MSI Armor 1080Ti - Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3600 Cl17 - 970 EVO 500 GB - Dell 2716DG 1440p -

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6902
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 22. Jan, 2018, 13:13

Tam kde si zrušiť a u Telekomu zriadiť. Možno myslel, že je to jak u operátorov s mobilmi, že dá žiadosť o prenos no :D
.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 207
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 22. Jan, 2018, 13:49

hej telekom to nemá doriešené.. Orange to má... bohužiaľ možno skončím aj bez netu kvôli prechodu. Momentálne mám orange dsl a chcem prejsť na telekom vdsl kvôli cene.

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 27. Jan, 2018, 15:38

niekedy sa da s technikom dohodnut nech linku prehodi k nim v ustredni aj ked je povodna stale aktivna, zohnat nove prihlasovacie udaje nahodit do stareho routra a mas novy net. Akurat je otazne aku vypovednu dobu mas u stareho operatora.

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2037
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » So 27. Jan, 2018, 19:22

Neviete prosím niekto, či sa dá zmeniť Magio TV cez internet na satelit?
Mám 15mbps DSLko a HD programy to neskutočne spomalujú...
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 7

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ne 28. Jan, 2018, 16:47

Da sa to zmenit ale najskor az ked ti bude koncit zmluva tak sa to da prehodit ak predlzis..myslim si ze 10 Mbit net pri HD pozerani je este celkom akceptovatelny

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2037
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » Ne 28. Jan, 2018, 21:12

hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 7

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 48
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 03. Feb, 2018, 14:52

Bird napísal:
Ne 28. Jan, 2018, 21:12
hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
Na to je jednoduche riesenie kupit lepsi (WRT) router v ktorom nastavit Smart Queue Management (SQM) - Minimizing Bufferbloat. Pripadne nejaky zakladnejsi co ponuka aspon zakladne QoS (Quality of Service (QoS) is an advanced feature that prioritizes internet traffic for applications, online gaming, Ethernet LAN ports, or specified MAC addresses to minimize the impact of busy bandwidth.)
Rozdiel v praxy na rovnakej linke:
zakladny router z 20ms na 200ms+ pri stahovani
router s QoS z 20ms na 23ms pri stahovani

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1934
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Št 15. Feb, 2018, 08:14

je normalne aby som pri 60Mbit/s pripojeni nameral maximalne za mesiac 25Mbit/s? router mam ten ich shit ZTE II
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2037
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: TO

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » So 17. Feb, 2018, 08:58

b1gLoRD napísal:
So 03. Feb, 2018, 14:52
Bird napísal:
Ne 28. Jan, 2018, 21:12
hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
Na to je jednoduche riesenie kupit lepsi (WRT) router v ktorom nastavit Smart Queue Management (SQM) - Minimizing Bufferbloat. Pripadne nejaky zakladnejsi co ponuka aspon zakladne QoS (Quality of Service (QoS) is an advanced feature that prioritizes internet traffic for applications, online gaming, Ethernet LAN ports, or specified MAC addresses to minimize the impact of busy bandwidth.)
Rozdiel v praxy na rovnakej linke:
zakladny router z 20ms na 200ms+ pri stahovani
router s QoS z 20ms na 23ms pri stahovani
A viem nastaviť Magio TV na vlastný router?
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » So 17. Feb, 2018, 21:07

Za telekomacky router zapoj svoj (kvalitnejsi s QoS, lepším dosahom WIFI a pod.) ... vsetko pojde ako ma (Magio TV, ...).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12995
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Per » Ne 04. Mar, 2018, 18:01

ten magio net je cez pevnu linku ?
tu mam tusim zrusenu,ale kable su na tiahnute

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6902
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 04. Mar, 2018, 18:12

nemusíš mať pevnú
.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2908
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Ne 04. Mar, 2018, 18:16

Ak sa bavime o VDSL, tak ano (ide cez telefonny kabel). Pevnu linku aktivovanu nemusis mat, ale za istych okolnosti sa moze vyplatit (kvoli cene, resp. zlave).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6902
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 04. Mar, 2018, 18:20

Tak na ADSL pevnú nemusíš mať a na VDSL hej ?
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"