T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Bydlisko: Senec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Andrew007 » Po 22. Jan, 2018, 13:11

To vážne ?
Spoiler: ukázať
ego si nehonim

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6014
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Po 22. Jan, 2018, 13:13

Tam kde si zrušiť a u Telekomu zriadiť. Možno myslel, že je to jak u operátorov s mobilmi, že dá žiadosť o prenos no :D
.

matuskorv
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 203
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa matuskorv » Po 22. Jan, 2018, 13:49

hej telekom to nemá doriešené.. Orange to má... bohužiaľ možno skončím aj bez netu kvôli prechodu. Momentálne mám orange dsl a chcem prejsť na telekom vdsl kvôli cene.

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 27. Jan, 2018, 15:38

niekedy sa da s technikom dohodnut nech linku prehodi k nim v ustredni aj ked je povodna stale aktivna, zohnat nove prihlasovacie udaje nahodit do stareho routra a mas novy net. Akurat je otazne aku vypovednu dobu mas u stareho operatora.

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2035
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » So 27. Jan, 2018, 19:22

Neviete prosím niekto, či sa dá zmeniť Magio TV cez internet na satelit?
Mám 15mbps DSLko a HD programy to neskutočne spomalujú...
MB Gigabyte B85N Phoenix CPU i5 4590 + Noctua NH-L12 RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB GPU MSI GTX 1060 ARMOR 6G SSD Crucial MX100 256GB HDD Segate 500+3000GB PSU Cooler Master G450M Case Lian Li PC-Q28 LCD HP ZR2440w OS Windows 10 NTB MacBook Pro 13 (2016) Smartphone iPhone 7

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Ne 28. Jan, 2018, 16:47

Da sa to zmenit ale najskor az ked ti bude koncit zmluva tak sa to da prehodit ak predlzis..myslim si ze 10 Mbit net pri HD pozerani je este celkom akceptovatelny

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2035
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » Ne 28. Jan, 2018, 21:12

hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
MB Gigabyte B85N Phoenix CPU i5 4590 + Noctua NH-L12 RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB GPU MSI GTX 1060 ARMOR 6G SSD Crucial MX100 256GB HDD Segate 500+3000GB PSU Cooler Master G450M Case Lian Li PC-Q28 LCD HP ZR2440w OS Windows 10 NTB MacBook Pro 13 (2016) Smartphone iPhone 7

b1gLoRD
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 37
Dátum registrácie: Pi 04. Feb, 2011, 11:47

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa b1gLoRD » So 03. Feb, 2018, 14:52

Bird napísal:
Ne 28. Jan, 2018, 21:12
hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
Na to je jednoduche riesenie kupit lepsi (WRT) router v ktorom nastavit Smart Queue Management (SQM) - Minimizing Bufferbloat. Pripadne nejaky zakladnejsi co ponuka aspon zakladne QoS (Quality of Service (QoS) is an advanced feature that prioritizes internet traffic for applications, online gaming, Ethernet LAN ports, or specified MAC addresses to minimize the impact of busy bandwidth.)
Rozdiel v praxy na rovnakej linke:
zakladny router z 20ms na 200ms+ pri stahovani
router s QoS z 20ms na 23ms pri stahovani

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1848
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Št 15. Feb, 2018, 08:14

je normalne aby som pri 60Mbit/s pripojeni nameral maximalne za mesiac 25Mbit/s? router mam ten ich shit ZTE II
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2035
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Bird » So 17. Feb, 2018, 08:58

b1gLoRD napísal:
So 03. Feb, 2018, 14:52
Bird napísal:
Ne 28. Jan, 2018, 21:12
hmm tak to je blbé, keď som zmluvu uzavrel pred mesiacom...
Pre mňa by to bolo OK, len brat hráva multiplayer hry a má neskutočné pingy.
Nedajbože keď si ja ešte pustim youtube pri tom ako ide HD telka v obyvacke.
Na to je jednoduche riesenie kupit lepsi (WRT) router v ktorom nastavit Smart Queue Management (SQM) - Minimizing Bufferbloat. Pripadne nejaky zakladnejsi co ponuka aspon zakladne QoS (Quality of Service (QoS) is an advanced feature that prioritizes internet traffic for applications, online gaming, Ethernet LAN ports, or specified MAC addresses to minimize the impact of busy bandwidth.)
Rozdiel v praxy na rovnakej linke:
zakladny router z 20ms na 200ms+ pri stahovani
router s QoS z 20ms na 23ms pri stahovani
A viem nastaviť Magio TV na vlastný router?
MB Gigabyte B85N Phoenix CPU i5 4590 + Noctua NH-L12 RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB GPU MSI GTX 1060 ARMOR 6G SSD Crucial MX100 256GB HDD Segate 500+3000GB PSU Cooler Master G450M Case Lian Li PC-Q28 LCD HP ZR2440w OS Windows 10 NTB MacBook Pro 13 (2016) Smartphone iPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2859
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » So 17. Feb, 2018, 21:07

Za telekomacky router zapoj svoj (kvalitnejsi s QoS, lepším dosahom WIFI a pod.) ... vsetko pojde ako ma (Magio TV, ...).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12503
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Per » Ne 04. Mar, 2018, 18:01

ten magio net je cez pevnu linku ?
tu mam tusim zrusenu,ale kable su na tiahnute

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6014
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 04. Mar, 2018, 18:12

nemusíš mať pevnú
.

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2859
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa GASPi » Ne 04. Mar, 2018, 18:16

Ak sa bavime o VDSL, tak ano (ide cez telefonny kabel). Pevnu linku aktivovanu nemusis mat, ale za istych okolnosti sa moze vyplatit (kvoli cene, resp. zlave).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6014
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Leon » Ne 04. Mar, 2018, 18:20

Tak na ADSL pevnú nemusíš mať a na VDSL hej ?
.

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"