T-Com DSL - info, novinky,...

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » Ut 15. Nov, 2016, 23:03

Tych 50Mbit ti mohlo dat veľmi tazko, ked mas profil mastaveny cca na 45Mbit. Mna by zaujímalo ked tak riesis taketo rychlosti ci to v beznom uzivani dokazes postrehnut lebo ver mi ze nie. Riesite somariny ludia, ci Vam to ide na nejakej fifine 25 alebo 50mbit je lautr jedno ak netahate zrovna cez wifi nejaku game/film atp.... Vseobecne 2.4Ghz pasmo je viac zarusene (ak si v bytovke) a realne sa rychlosti pohybuju max do 1/2 z teoretickeho maxima. A samozrejme to nemusi byt router s podporou vdsl. Kup tam Xiaomi Mini s dualbandom za 25eur z ciny a nemusíš nic riesit. Btw ja mam ultra mega uber auper 7Mbit lebo viac v tejto diere nemam a vzdy ma vytoci ak niekto riesi somariny takehoto typu :D. Na beznu prácu a vsetko ostatne staci imho v pohode 10Mbit ak nie si vyslovene downloader alebo netahas velke fajly.

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa LordKJ » Ut 15. Nov, 2016, 23:34

co ja viem jedno youtube videjko dopozadia a uz ide traffic do certa.
[......]

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » St 16. Nov, 2016, 10:47

Tak zda sa,ze pomohlo nastavit aby router vysielal iba v rezime N...kanal som zmenil na 3 a sirku pasma 40MHz,teraz mi to nameria cca 35Mbit

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » St 16. Nov, 2016, 18:00

Tebe by pomohlo hlavne trošku pogoogliť :). Nič v zlom samozrejme, nevieme info či si v bytovke kde je v okolí 30x wifín v 2.4G pásme alebo si v dome kde je to ok. Ak si v dome, mozes nechat aj 40MHz, ale je to zbytocne, uplne staci 20MHz, ja dávam na 20MHz pásme 45 až 55Mbit (3metre) záleží od veľa faktorov, kde meriaš, ako meriaš, a na čom meriaš atď.

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » St 16. Nov, 2016, 18:18

Som v bytovke a sieti je tu hojne...podla analyzera som nasiel volny kanal c.4 s nastavenim sirky pasma 40MHz mi to ukazuje kanal 4+8....Skusal som menit na 20Mhz a ziadny rozdiel som nepostrehol
Inac budu mi este nejak menit profil ? presiel tyzden od zapojenia VDSL namiesto ADSL...Mal by som mat cez kabel 80Mbit down a up 8Mbit kedze mam XL program

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Kaper » St 16. Nov, 2016, 18:55

Preto nemá význam používať 40MHz ale len 20MHz, ak máš okolo veľa sietí - jednak to zarušuje viac pásiem, + tebe to tiež neprospeje.
Pýtaš sa tu znova to isté. Som ti už písal, že máš nastavenú linku na cca 45Mbit. Nikto nemá vešteckú guľu a nepovie ti či ti to budú zrýchlovať alebo nie.

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » St 16. Nov, 2016, 20:10

Ja len ci nevies vycitat z udajov ktore som dal,ci linka este zvladne zvysenie profilu

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6761
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 16. Nov, 2016, 20:26

rezerva tma je, ale od 80Mbps daleko.. ak by bolo nejakých 55-60, to ti pojde..

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 17. Nov, 2016, 12:30

chalani nie som si isty ale tusim aktualizovali FW na ADB na verziu VV3212_SLT_3.1.0.0028 ..predtym bolo tusim 0022

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1605
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa marfan » Št 17. Nov, 2016, 14:32

ja mám stále 022
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 17. Nov, 2016, 16:09


Ferdie
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 425
Dátum registrácie: Ne 07. Aug, 2011, 11:22
Bydlisko: Pliešovce

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa Ferdie » Ut 22. Nov, 2016, 18:20

Ja mám iba 013. Ako ten šmejd aktualizujem?
CPU: i5-3570k @ 4.3 GHz MB: Asus P8Z77V-LX GPU: MSI RX 470 Gaming X 4GB @ 1385/7500 (1.09V) RAM: Kingston HyperX Fury 16 GB 1866 MHz OS: Win 10 Pro

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1605
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 22. Nov, 2016, 19:18

Ja mám už tiež aktualizovaný FW v ADBečku. Až na zmenu farby sa tam podľa všetkého nič nezmenilo. Mohli tam dorobiť nejaké lepšie monitorovanie.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

filipec12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 192
Dátum registrácie: Št 21. Júl, 2016, 23:37

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa filipec12 » Št 24. Nov, 2016, 23:41

ja som zase prekrocil FUP :D aktualne mam okolo 320 gb a rychlost sa nezmenila, asi to mc neuplatnuju resp. zavisi od lokality kde ma kolko telekom zakaznikov

tyler91
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 85
Dátum registrácie: Ne 26. Dec, 2010, 11:45

Re: T-Com DSL - info, novinky,...

Príspevok od užívateľa tyler91 » So 26. Nov, 2016, 20:31

Ja mam takisto cca 315 GB spotrebovane a seedujem,stahujem naplno....Tiez ma napadlo,ze sa najprv pozru aku celkovu spotrebu ma dana lokalita a ked ostatny nemaju vela GB spotrebovanych tak ta nechaju....Alebo par mesiacov ta nechaju a ked budes pravidelne cez 300GB tak uz ta "vypnu"

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"