Wifi - problem s Accesss pointom

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2620
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00
Bydlisko: Kosice

Wifi - problem s Accesss pointom

Príspevok od užívateľa RP » Št 01. Apr, 2004, 11:49

Prisla nam do posty ziadost o radu. Pomozete mi odpovedat ?
Tu je problem :

Chcel by som Vas poprosit o radu s WiFi: kupil som AP Sparklan WX-
1590, kros kabel a sietovu kartu Realtek. Zo zaciatku mi to islo v
pohode ovladat z web rozhrania aj z SNMP managmentu. (pakety sa
odosielaly aj priimali) .Potom som vselico nastavoval aj ked sa tomu
nerozumiem a teraz sa mi pakety len odosielaju ale sa uz neprimaju,
nemozem to ovladat cez web ani SNMP, vypise ze AP sa nenaslo. Moze to
byt aj preto lebo som upgratoval firmware a pocas toho mi zamrzol
PC ? Je tam sice resetovacie tlacitko ale v manualy je napisane ze sa
ma stlacat ked svieti kontrolka ACT , ale ako moze svietit ked mi to
vobec nepracuje? Svieti len Power a Link. Aj tak som to stlacal ale
vobec mi to nepomohlo. AP ma defaulnu IP XXX.XXX.5.100 . Ked som
predtym dal Ping XXX.XXX.5.100 nasiel sa, teraz sa vobec nenajde
vypise ze cas vyprsal. co mam dat aby to vobec naslo? Kontroloval som
IP od XXX.XXX.0.0 po XXX.XXX.255.255 s Pingerom. Mozno ze je zmenena
cela, no neviem. Alebo co mam napisat ako jeho meno ? Nieco som este
nastavoval s kolonkou geteway, ale co to neviem? Toto vsetko na XP a
Win98. Mam aj linux ale tomu sa este nerozumiem. Napr teraz po
desiatich minutach od zapnutia PC sa mi odoslalo 325 paketov a
prijalo 0. Ta nula je tam aj po niekolkych hodinach od zapnutia PC a
v kolonke odoslane aj niekolko tisicok. Vobec netusim ze preco to
nejde.A preto Vas prosim o cennu radu.

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » Št 01. Apr, 2004, 14:49

Moze to
byt aj preto lebo som upgratoval firmware a pocas toho mi zamrzol
PC ?

- myslim, ze toto riesi vsetko, upgradovat firmware znovu

Užívateľov profilový obrázok
GABO
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11031
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa GABO » Št 01. Apr, 2004, 18:54

Nezdareny flash je teda dost zla vec...podla mna je to kvoli tomu. Plati to co napisal Peter...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555

Užívateľov profilový obrázok
RP
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2620
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00
Bydlisko: Kosice

Vdaka za pomoc

Príspevok od užívateľa RP » Pi 02. Apr, 2004, 12:02

:D

Užívateľov profilový obrázok
Nibur
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa Nibur » So 02. Apr, 2005, 09:15

Poprosil by som o radu mam takyto problem.

Mam ninstalovane XP sp2
WIFI karta maikronet sp906gl
sietova karta Realtek / na doske
Prikhlasenie na AP ok / kontroolne pakety sa posielaju siet sa javi v sietovich pripojeniach ako ziva.
Vnutorna siet OK
Firemwal vypnuty
Restarty a preinctalovavania /zmeny slotov vyskusane.
IP adresa zadana staticka nakolko na AP je pevny rozsah.IP adries
kolizie harderu ziadne.
IRQ OK
Jeden jediny problem spojenie nejde
:(
Nejde ani ping ani telnet.
Pakety si to medzi AP a PC posiela .

Neviem si uz s tym rady.
V´daka za pomoc

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » So 02. Apr, 2005, 09:56

Ked chces nastavit staticku IP nestaci dat len adresu... je treba nakonfigurovat cely IP blok v nastaveniach TCP/IP.

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » So 02. Apr, 2005, 09:57

Ked chces nastavit staticku IP nestaci dat len adresu... je treba nakonfigurovat cely IP blok v nastaveniach TCP/IP.

Treba robit klasicke zosietovanie pc podla jednotlivych bodov... uz sa to riesilo, najdi.

Užívateľov profilový obrázok
Nibur
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa Nibur » So 02. Apr, 2005, 10:30

Nenastavujem to prvykrat TCP IP je nastaveny a maska tktiez.
Jedine zeby trebalo este nieco ine s cim som sa este nestretol.

Nastavenie/sietove prip/vifi siet/ protokol TCP IP - nastavene./pevna ip/

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » So 02. Apr, 2005, 10:45

Nibur napísal:Nenastavujem to prvykrat TCP IP je nastaveny a maska tktiez.
Jedine zeby trebalo este nieco ine s cim som sa este nestretol.

Nastavenie/sietove prip/vifi siet/ protokol TCP IP - nastavene./pevna ip/
no moze to byt aj MAC adresou, alebo chybajucim protokolom NetBui (ten nie vzdy musi byt neviem aku mate siet) v kazdom pripade je bud zle nastaveny tcp ip alebo wi fi karta alebo pocitac na ktory sa cez to ap pripajas.

Užívateľov profilový obrázok
Nibur
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa Nibur » So 02. Apr, 2005, 10:53

AP bezi ,neni zapnuty MAC filter , ine 3 stroje idu cez AP v pohode.

Nejde PING ani na apecko myslim odo mna.
Uz som Winwows aj preinstaloval nic nepomaha , skusil som aj sietovi most taktiez nic.

WIFI karta je urcite dobra testol som ju inde,

Keldon

Príspevok od užívateľa Keldon » Pi 15. Apr, 2005, 17:24

Potrebujes este okrem IP a masky nastavit DNS server a branu...

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"