Internet na dvoch pocitacoch.

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Internet na dvoch pocitacoch.

Príspevok od užívateľa odin » Št 07. Júl, 2005, 17:59

Mam pripojenie na internet v pocitaci,ale mam doma aj notebook a chcem aj nanom pouzivat internet aby siel sucasne aj na pocitaci aj na notebooku internet.Aky je postu a aj popripade co budem potrebovat.
V sieti som identifikovany podla fyzickej adresy PC.
IP je automaticke.
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 07. Júl, 2005, 18:14

Napis ako si zapojeny na siet. Ci mas kompy napojene na server/switch, alebo ten notebook pripajas k desktopu. Treba najskor nejake info aby sa dalo poradit :)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa odin » Št 07. Júl, 2005, 18:18

pocitac je pripojeny na switch,a notebook chcem pripojit k desktopu,tak aby isiel internet na nom a aj na notebooku.
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » Št 07. Júl, 2005, 19:18

No sak notebook pripoj tiez na switch a je to. Som nejak nepochopil preco ho chces zapojit k desktopu.

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa odin » Št 07. Júl, 2005, 19:51

nerozumiete zle som to napisal ja mam normalne pripojenie na internet ale chcem mat internet aj na notebooku ale neviem ako to prepojit ten switch je niekde v druhom baraku ja mam internet po kabli.
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » Št 07. Júl, 2005, 20:16

Jaj tak. Tak si kup switch so 4 zasuvkami a je to. Myslim ale ze by mohlo fugovat a keby si mal v desktope 2 sietovky ale na notebooku by ti siel net len ked budes mat zapnuty desktop.

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Št 07. Júl, 2005, 20:22

Ak tam mas XP, tak to je jednoduche ... Spusti si len sprievodcu nadstavenim siete a postupuj podla toho, co potrebujes :wink:
A budes na to este potrebovat jednu sietovku.
Alebo je tu este jedna moznost a to ak to maj koncovku RJ 45, tak si kup HUB a je po probleme. :P
Ta druha moznost je asi jednoduchsia ... :roll:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Št 07. Júl, 2005, 20:24

Marek napísal:Jaj tak. Tak si kup switch so 4 zasuvkami a je to. Myslim ale ze by mohlo fugovat a keby si mal v desktope 2 sietovky ale na notebooku by ti siel net len ked budes mat zapnuty desktop.
Si ma predbehol!! :o
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa odin » Št 07. Júl, 2005, 22:30

ale stale neviem ci to pojde lebo moje pripojenie je viazane na fyzicku adresu sietovej karty.Lebo ked som si kupil do desktopu novu sietovku nesiel mi net.museli prist a napisat si adresu sietovky a az potom mi siel net.
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Pi 08. Júl, 2005, 00:02

ak myslis MAC adresu, tak nevidim dovod, preco by to provider robil ... :? Co to mas ake pripojenie? Ved napis o tom co sa da. A nevidim dovod, preco by to nemalo neist ... :roll: A ak to bude tak, ako hovoris, tak potom das druhu sietovku a bude Ti musiet ist pc, ked budes chciet net na booku ...
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Pi 08. Júl, 2005, 06:23

kup si router a budes mat po probleme...
Jery973 napísal:ak myslis MAC adresu, tak nevidim dovod, preco by to provider robil ... :?
...napr. ak sa pripajas na Chello, tak si musis u nich registrovat MAC adresu sietovej karty...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Fero_Chorda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa Fero_Chorda » Pi 08. Júl, 2005, 09:41

Presne tak bud si kup router, alebo pichni do desktopu este jednu sietovku a hod na desktop nejaky softwareovy router a pojde ti to! Ja mam v compe 3 sietovky a pripajaju sa cez mna 2compy a vsetko ide v pohode, len musim mat zapnuty comp!
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1811
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Pi 08. Júl, 2005, 12:49

Netreba mat ani sw router. Staci mat druhu sietovku, na toru napojis notebook. A na desktope len nastavis v sietovych nastaveniach povolenie internetu pre ostatne pocitace. Ja som to tak prevadzkoval, kym som si nezbuchal router.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa odin » Pi 08. Júl, 2005, 13:48

aha no volaco skusim takze teda dam do desktopu sietovku,a potom len kablom prepojim pocitac s notebookom cez tu sietovu kartu a malo by to slapat.ale desktop musi byt zapaty iba vtedy pojde internet na notebooku?A da sa potom ist aj sucastne na internet aj v notebooku aj v destope?
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Pi 08. Júl, 2005, 14:21

presne...ak sa budes chciet pripojit do internetu s tym notebookom, tak bude musiet byt zapnuty aj ten desktop...preto je lepsie si zohnat ten router, lebo nebudes musiet mat zapnuty aj desktop...

...pripojit sa bude dat aj oboma pocitacmi naraz...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"