Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa cingi15 » St 30. Apr, 2008, 14:44

servus, mam taku otazocku: idem si kupovat toto: http://pccko.sk/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=227545 - ASUS WL-500gP V2 Wi-Fi Router/AP/Switch 125 Mb/s
a toto: http://pccko.sk/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=149662 - ASUS WL-138g V2 Wi-Fi PCI karta,54g uz mam doma v PCcku. Notebook mam ASUS A6U a tam je tiez Wifi karta uz zabudovana.
na streche mam APcko a odtial chcem viest cez kabel net do routra ktory to bude rozvadzat bezdratovo po dome - 1PC a 1NB. a teraz ma zaujima jedna dolezita vec:
Aku to bude mat rychlost? net mam 1024/384 tak dufam ze to bude takto frcat aj na PC aj na NB (nemyslim ze na obidvoch rovnako - viem ze sa bude rychlost delit :wink: ) K PC bude prekonavat signal jednu betonovu stenu a k NB jednu az dve max. Ako bude rychlost kolisat? ked to bude pomale tak pomoze silnejsia antena? ak ano tak aka?
dik za kazdu pripomienku
Naposledy upravil/-a cingi15 v Pi 09. Máj, 2008, 17:55, upravené celkom 1 krát.
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa cingi15 » Št 01. Máj, 2008, 11:27

prosim o odpoved lebo dnes si ho idem objednat. hladal som na google a vykukal som ze realna rychlost z 54Mb/s bude 40-50% cize teda ak bude len 20Mb/s tak mam velku rezervu na net ktory je 1Mb/s. dobre to chapem?
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Št 01. Máj, 2008, 19:32

Bez problemov dosiahnes aj cez 2 steny s 2dbi antenkou danu rychlost.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa cingi15 » Št 01. Máj, 2008, 19:58

dakujem velmi pekne za odpoved. uz som sa dockal :) tak ho objednam
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

Lopik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 460
Dátum registrácie: Ut 17. Apr, 2007, 08:00
Bydlisko: Varín

Príspevok od užívateľa Lopik » Pi 02. Máj, 2008, 13:22

mno cez 2 steny s 2dB antenou - rychlost dosiahnes ale odozva pojde urcite hore. Ja som napriklad minule skusal dosah wifi routra Vigor 2700 , 2dB antenka cez 3 steny ... ping isiel z 20ms az do 100ms a pri preklikavani strankamy to bolo celkom citit. Ale ty mas mozno tensie mury , mozno robene zo sadrokartonu :D

Užívateľov profilový obrázok
popo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 852
Dátum registrácie: Po 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa popo » Pi 02. Máj, 2008, 20:12

ASUS WL-500gP mam doma a som maximalne spokojny (ten router dokaze zazraky vdaka procesoru broadcom - niekde som videl ze sa da do neho stiahnut open source firmware a otvori ti to nove funkcie (HTTP server atd ale zase nebudes mat download master),USB a FTP je tu samozrejmostou

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » St 07. Máj, 2008, 22:52

Tak samozrejme ze zalezi na tom ako ho mas v dome situovany, ja mam AP v izbe pod stolom a v obyvacke (co je zhruba cez 3 panelakove steny) to ide bez problemov.
Zelezobeton je kazdopadne to najhorsie pre wifi, tehlovka je krasne presvietitelna :)
Mozete na ten routrik vyskusat OpenWrt, ten sa nam celkom osvedcil.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa cingi15 » Pi 09. Máj, 2008, 17:59

uz mam kupeny spominany router a uz som nastavil setko ako w Quick install a frci mi net na NB a aj na PC. router je v miestnosti kde NB a signal 100% a rychlost netu tak ako ma byt setko ide max. PC je skoro presne nad routerom cize na poschodi a deli ich iba jedna betonova stena. rychlost internetu je extremne nizka a signal je 99%-95%. rychlost meram tak dlho ze to nakoniec vypnem. v com je chyba? NB je excelentne pripojeny a PC mi aj dlho nacitava 192.168.1.1, o co ide?
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa cingi15 » Ne 08. Jún, 2008, 15:43

nikto nevie nic?
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1783
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ne 08. Jún, 2008, 15:55

Problem je pravdepodobne v tom betonovom strope. Nepises aky mas packet loss a na akej rychlosti ti slape wifi na tom PC. Pravdepodobne ti karta v PC bezi na 2Mb/s, nakolko na vyssej rychlosti neudrzi spojenie cez strop. Skus dat PC priamo k routeru a otestuj.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa cingi15 » Ne 08. Jún, 2008, 21:19

sranda je ze raz za cas mi to tam ide uplne tak ako ma dokonca ked mi aj provider hodi 2x download cize 2Mb/s tak to tam tak rychlo ide... a z icq na NB ked som posielal na PC nejake veci tak max 8Mb/s ...kde je ta chyba? raz za cas ako vravim to ide normalne ale castejsie sa stava to ze rychlost je tak pomala ze mi ani stranky nenacitava... cim si zmeram ake mam straty a rusenie? staci pingnut ci ako?
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1783
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 09. Jún, 2008, 08:49

Daj pingovat z PC tvoje AP, ale nechaj to aj niekolko minut a sleduj ci nebudu vykyvy.
Silu signalu a profily linky si pozres priamo v AP. Niekde v navode to bude popisane. Na PC si to tiez mozes pozret v nastaveniach - teda ak to ovladace podporuju. Treba sledovat kedy to robi a ako. Skontrolovat vsetky spoje anteny. A urcite by som skusil dat PC do izby s AP a sledovat ci to tiez robi.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

cingi15
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 793
Dátum registrácie: Ne 12. Mar, 2006, 02:00

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa cingi15 » Po 09. Jún, 2008, 19:14

hmm ked mam notebook hore pri pc tak to ide na notebooku super, cize stena nebude problem ;)
CPU:Intel Core i7 920 MB:ASUS P6T Deluxe/OC Palm RAM:Kingston 3x2GB 1066Mhz Cl7 GPU:BFG 8800GTS 512MB OC HDD:Seagate 200GB S-ATAII HDD:WD Passport 320GB ext. DVD-RW:ASUS DRW-20B1LT PSU:Corsair HX620W MOUSE:Razer DeathAdder PAD:Razer eXactMat KEYBORD:Trust Multimedia SPEAKERS:Logitech Z-2300 THX HEADSET:Koss SB/45 LCD:SAMSUNG 206BW FANs:2xNoctua NF-P12 + 1xNoctua NF-B9 regulated by Scythe Kaze Master KM01-SL CASE:Project Crystal_Case by cingi WEB:coming soon ;)

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1783
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa MaxMan » Po 09. Jún, 2008, 20:30

V tom pripade je asi problem ta wifi karta v PC. Mozno ma slave vyzarovanie. Vyskusaj popozerat nastavenia, silu signalu, rychlosti na akych bezi wifi, prenosove rychlosti, pingy. Tazko sa zistuje zavada na dialku. Podla mna ta karta nezvlada prenos cez stenu...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Archon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 180
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Rychlost Internetu cez Wifi siet WTF??

Príspevok od užívateľa Archon » So 14. Jún, 2008, 12:50

Ja som teraz vyčital že vlastne ten router je na „prvom poschodi“ a ten PC je na „druhom poschodi“ .
Tak to asi nebudel len BETONOVA stena .

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"