ako nastavit WIFI medzi 2mi notebookmi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

ako nastavit WIFI medzi 2mi notebookmi

Príspevok od užívateľa quicky » St 26. Dec, 2007, 21:44

zdravim,takze mam doma 2notebooky.jeden z nich je napojeny na router a na net,a chcel by som pomocou toho booku vytvorit wifi siet aby som sa tym druhym notebookom mohol pripojit cez wifi hocikde v dome a byt na nete...je to nejako takto mozne aj bez AP ?
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2298
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava / Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KikoKK » St 26. Dec, 2007, 21:48

... je to mozne, ale kedeze moc s tym skusenosti nemas, bude to narocne
... musis prepnut WiFi booku z rezimu AdHoc na AP
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 27. Dec, 2007, 10:16

jj dik,to viem,len ma to nenapadlo...
a potom ako dalej? uz dam len vytvorit wifi siet?
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 27. Dec, 2007, 10:31

je mozne,ze moj notebook nepodporuje zmenu adhoc na ap?
lebo v konfiguracii wifi neni ziadna taka polozka...
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
bluedragon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 329
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bluedragon » Št 27. Dec, 2007, 10:39

Cau. JJ to je kludne mozne, nie vsetky wifi karty vedia rezim AP.
Ak ti to netebook nepodporuje bude asi pre teba jedine riesenie vymenit router za router s wifi. Pripadne dokupit AP, ale to prve riesenie je jednoduchsie.

Home: ASUS P5K, C2D 4500@3,003 (AC), 2x1GB Corsair, ASUS HD3850 256MB 770/2000 (AC S1), Samsung 250GB, ASUS DRW-1814BL, BlueStorm 400W, TT Soprano, Logitech MX 3200, LCD Fujitsu Siemens X19, Sennheiser HD202
Mobile: IBM/Lenovo ThinkPad T61

Gugluj

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 27. Dec, 2007, 10:55

to ma vobec ale vobec netesi:)
kurnik nove notebooky a nevedia to,grr
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marek1212 » Št 27. Dec, 2007, 13:01

no .... ale naco vam je AP ? ked staci medzi dvomi pocitacmi AdHoc ?
AP vacsina notebookovych wifi nepodporuje.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Št 27. Dec, 2007, 15:04

lebo potrebujem vytvorit wifi lan po dome ...a nechce sa mi to zrovna kupovat.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marek1212 » Št 27. Dec, 2007, 23:03

no ved zapoj ten Adhoc a na kompe pripojenom k netu zapni bud nieco na sposob kerio winroute (ale musis nastavovat ipcky..gateway..) alebo tam zapni proxy server...

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa galen » St 02. Jan, 2008, 09:37

1) kazda WiFi sietovka zvlada aj AP mod
2) nie kazde ovladace na WiFi sietovku maju AP mod implementovany
3) ak chces "iba" zakladne sluzby pod windowsami (file sharing, printer sharing, pripadne LAN~hry) staci Ti nastavit AdHoc pripojenie.

IPcky tusim automaticky neprideli, ale ak si ich nastavis zhruba rovnako (bude sa lisit iba posledne cislo) a masku podsiete das 255.255.255.0, tak ti to pojde. (napriklad das 192.168.100.100 a 192.168.100.111)
Gateway a DNS nepotrebujes vyplnat...

Ak Ti nahodou nebude fungovat ping na druhu masinu, a bavil si sa niekedy s "tuningom" pocitaca, skontroluj si, ci ti bezi ICS service na cielovej stanici.
lava, prava, lava, prava ...

Užívateľov profilový obrázok
marek1212
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: Ut 17. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA - Nove Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa marek1212 » St 02. Jan, 2008, 13:43

2.mam BCM4311 , najdes mi aspon jedny ovladace ktore maju AP mod implementovany a funkcny? na windows ; )

tiez sa mi nezda ten ICS service,mam tu hlupost vypnutu odjakziva a nikdy s pingami ani na jednom pc neboli problemy...skor boli zakazane ICMP packety na fw...

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa galen » St 02. Jan, 2008, 17:16

marek1212 napísal:2.mam BCM4311 , najdes mi aspon jedny ovladace ktore maju AP mod implementovany a funkcny? na windows ; )

tiez sa mi nezda ten ICS service,mam tu hlupost vypnutu odjakziva a nikdy s pingami ani na jednom pc neboli problemy...skor boli zakazane ICMP packety na fw...
no, to by mohol byt problem ...
ja som na to nadaval pri jednej wifine, ktora mi pod winami nechcela ficat v AP mode, a pod linuxami v pohode ...
*ano, pre winy som ten ovladac nenasiel*

ICS service najjednoduchsie skontrolujes/zapnes tak, ze skusis zmenit nastavenia firewallu (ano, uz iba pri loadovani toho, ci ma byt zapnuty/vyonuty nakopne ICS)
lava, prava, lava, prava ...

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10703
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 04. Jan, 2008, 10:56

nechapeme sa:) potrebujem vytvorit wifi siet,lenze ani jeden z bookov sa nechce tvarit ako vysielac,chapes?
takze ipcky su mi zatial nanic:)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Pi 04. Jan, 2008, 14:43

lenze pod oknami ani ziadnu wifinu tak nenastavis ako apcko, jedine ad-host, napr cez win ovladac to ide
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

xtp

Príspevok od užívateľa xtp » Ne 13. Jan, 2008, 03:47

jednoducho spravit ad-hoc a dat zdielat aktualne pripojenie k internetu a internet ide na oboch....

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"