nastavenie AP

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 177
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

nastavenie AP

Príspevok od užívateľa Secret » Ut 31. Júl, 2007, 15:48

Na scheme je zapojenie mojej siete. AP1 je brana do Internetu. Pripojenie noteboku cez utp ide, ale wifi sa mi nedari nijako nastavit...

Neviem presne ako mam nastavit cast tcp/ip na Ovis Linku ked je za AP3 este AP2 ktore vlastne prideluje IP adresy automaticky.

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Ut 31. Júl, 2007, 17:41

To AP3 je s AP2 spojene kablom predpokladam. Cez wifi AP2 a AP3 tak ako to mas nespojis. Ak to spajas kablom tak im nastav rucne IPcky (AP3 a NB na UTP) a vypni dhcp.
doplnok: Alebo pri spojeni AP3 s AP2 kablom nastav na AP3 dhcp-client, v tomto nastaveni mu potom AP2 prideli IP a DHCP na AP2 mozes nechat.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 177
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Secret » Ut 31. Júl, 2007, 18:57

VodnikIN napísal:To AP3 je s AP2 spojene kablom predpokladam. Cez wifi AP2 a AP3 tak ako to mas nespojis. Ak to spajas kablom tak im nastav rucne IPcky (AP3 a NB na UTP) a vypni dhcp.
doplnok: Alebo pri spojeni AP3 s AP2 kablom nastav na AP3 dhcp-client, v tomto nastaveni mu potom AP2 prideli IP a DHCP na AP2 mozes nechat.
zle som to nakreslil, uz je to opravene...AP2 a AP3 su spojene kablom, a wifi ktora je medzi note a AP3 mi nefunguje.

Skusal som to tak ze som na AP3 nastavil DHCP client ale nefunguje mi to. Neviem presne ako funguje tato funkcia, ale AP3 pridelilo notebooku uplne ine IP ako prideluje AP2, cize neviem ci je toto v poriadku...

este doplnim ze odozvu nemam ani z AP2 ani z AP3.

Užívateľov profilový obrázok
wolf14
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 157
Dátum registrácie: So 28. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kezmarok SR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa wolf14 » Ut 31. Júl, 2007, 19:31

skus v ap3 nastavit DHCP : Relay Agent a do server IP nastav IP adresu ap2 ktory prideluje IP ked to nastavis tak by ti IP aj na notebooku malo pridelovat AP2
MB:MSI K9NGM3, CPU:AMD Athlon X2 4200+ Windsor, RAM:1+2Gb 800Mhz Apacer + 2Gb 800Mhz AM1, GK:Palit HD4850 512Mb DDR3 256bit, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 250Gb SATA II + Western Digital 250 Gb ATA133 + 500GB Seagate v ext.boxe, Mechaniky:DVD-RW - Asus DRW-2014L1T, Zdroj:Fortron 400W PFC FSP400-60GLN, TV: LEADTEK WinFast DTV2000 H, Monitor:LG Flatron W2042T, Tlačiareň:HP DeskJet 840C ,Net:5/1 Mbit

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Ut 31. Júl, 2007, 19:57

ked chces aby AP3 pridelovalo IP na wifi casti tak na nom musis nastavit IP server, nie klient ale pre WIFI cast nie ETH.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
Secret
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 177
Dátum registrácie: Pi 25. Feb, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Secret » Ut 31. Júl, 2007, 20:08

no ale to mi skor pripomina mod WISP ako AP, mam pravdu?

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"