kupa noveho pc a problem so sietou

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Delarock
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 390
Dátum registrácie: St 29. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Malá Ida
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Delarock » Ut 15. Máj, 2007, 22:31

neviem ci sme sa pochopili ale asi ta blokuje widows firewall,Mas XP SP2?

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 859
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Príspevok od užívateľa Muhyng » St 16. Máj, 2007, 08:24

moc sa nevyznam, tak len tak strelim - cisla portov v oboch systemoch mas zhodne nastavene? Lebo pokial to neponastavujes manualne aj v µTorrente, eMule... tak to asi fungovat nebude :?

Užívateľov profilový obrázok
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 150
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: BA / TR
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dixon » St 16. Máj, 2007, 14:59

Co myslis tym, ze router je plne otvoreny? Vsetky porty su presmerovane na jednu IP? Mas na novom compe taku istu IP, aku si mal na starom?

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 859
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Príspevok od užívateľa Muhyng » St 16. Máj, 2007, 16:59

nuz tak to ti ja asi velmi nepomozem...

Ale skus si zapojit daku inu sietovku, ze ci ti to bude robit aj na nej. Ked nie, riesenie ta bude stat 300,- Sk :) Alebo cim sa plati na Cypre...

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » St 16. Máj, 2007, 23:21

nie som si isty ale podla mna ked ten router vidi inu MAC adresu sietovky tak automaticky nastavi dalsiu IP adresu

skus na novom PC nastavit MAC adresu tej sietovky zo stareho PC a skus dat auto ci ti to hodi tu staru IP nic ine ma nenapada.

so sietami mam slabe skusenosti :red:

Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Št 17. Máj, 2007, 02:19

Presne tak. Zmenit MAC noveho na MAC stareho PC.
Ved si nechaj manualne nastavenu IP a mas po probleme.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Št 17. Máj, 2007, 07:58

a co takto v routry zresetovat dhcp server, alebo mu zmen lease time na nejaky iny cas ako 0. totiz dhcp nastavuje prideluje ip podla mac adries
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Št 17. Máj, 2007, 18:36

je to tvoj router? ak nie tak potom to co ti tu predtym radili chalani, daj si taku istu mac adresu, tu zistis ked do comandlinu napises ipconfig /all alebo ipconfig -all je to jedno. nho a v kompe start-pravym na tento pc, vlastnosti, spravca zariadeni, najdes si sietovku a tam si najdes mac adresu a zmenis ju
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Št 17. Máj, 2007, 18:42

je to tvoj router? ak nie tak potom to co ti tu predtym radili chalani, daj si taku istu mac adresu, tu zistis ked do comandlinu napises ipconfig /all alebo ipconfig -all je to jedno. nho a v kompe start-pravym na tento pc, vlastnosti, spravca zariadeni, najdes si sietovku a tam si najdes mac adresu a zmenis ju
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
scarinko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3250
Dátum registrácie: Po 08. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa scarinko » Št 17. Máj, 2007, 23:10

no pokial mas XP tak je to vlastnosti tej sietovky - konfigurovat - network adress pokial ma pamat neklame

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"