prepojenie PC

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

prepojenie PC

Príspevok od užívateľa gammaray » Št 22. Mar, 2007, 19:35

Aku najlacnejsiu wifi kartu by ste poradili aby som s urcitostou mohol prepojit 2 PC medzi ktorymi su 3 panely (normalne panelakove). Aby som nestracal signal a aby bolo spojenie stabilne.
Tahat kabel urcite nebudem, pretoze nebudem vrtat do plastovych okien predsa :roll:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Št 22. Mar, 2007, 21:18

No tak bez toho aby si stratil na signale to nepojde...3 steny su tri steny, ale tak signal budes mat..
Ako daleko by boli tie dva PC od seba vzdialene?
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Št 22. Mar, 2007, 21:45

Priblizne tych 12 metrov. Viem ze je to problem cez steny.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » Pi 23. Mar, 2007, 11:42

no neviem, 3 zelezobetonove panely nieje sranda, preco cez okno, stena nieje lepsia vrtat? na skusku skus hocijaku kartu pozicat
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 23. Mar, 2007, 11:59

12metrou by to malo urcite zvlarnut bezproblemou.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Pi 23. Mar, 2007, 15:49

v skole mame APcko ktore je na jednom poschodi a vo vestibule chytim signal...Ide to aspon cez 2 steny a signal je taky polovicny..Mozno trochu menej.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Pi 23. Mar, 2007, 16:12

Skuste navrhnut konkretnu kartu ktorou by som to stabilne spojil, aby mi signal nevypadaval. Chcem sa spojit so susedom a hrat. Pozicat si kartu, hm, to mi asi len tak nepozicaju v obchode na skusku :roll:
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » Pi 23. Mar, 2007, 16:23

To je tazko poradit kartu, vsak vsetky maju rovnaky vykon.Tam ide skor o vykon anteny...
Takze to je jedno aku kartu vlastne kupis...
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Pi 23. Mar, 2007, 17:24

Ja chcem kartu aj s antenou, asi som sa zle vyjadril. Nieco ako toto - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7688877 alebo - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8700205 .
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » Pi 23. Mar, 2007, 17:31

a nieje wifi nevhodna na hranie koli oneskoreniu?
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Pi 23. Mar, 2007, 19:16

_skrat_ napísal:a nieje wifi nevhodna na hranie koli oneskoreniu?
Nie, na hranie plne postacuje. (ja som pripojeny bezdrotovo na AP, ktore je cez router bezdrotovo pripojene na dalsie AP s pritupom do internetu, signal mam cca 30% a ping-y okolo 50-60ms co na hranie je uplne v poho - takze prepojenim dvoch PC na taku dialku problem nebude)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » Pi 23. Mar, 2007, 19:22

Gudas napísal:
_skrat_ napísal:a nieje wifi nevhodna na hranie koli oneskoreniu?
Nie, na hranie plne postacuje. (ja som pripojeny bezdrotovo na AP, ktore je cez router bezdrotovo pripojene na dalsie AP s pritupom do internetu, signal mam cca 30% a ping-y okolo 50-60ms co na hranie je uplne v poho - takze prepojenim dvoch PC na taku dialku problem nebude)
Napis ake mas prekazky v ceste, cez co vsetko sa musi ten signal prehryzt....kolko je to metrov. Aku kartu mas, pripadne posli link. Diky
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Pi 23. Mar, 2007, 19:29

Heh, no, vzdialenost ja - AP je asi kilometer a nemam priamu viditelnost (!), zavadzia mi kopec. Spojenie Router/AP - AP s pristupom k internetu je cca 3km, priama viditelnost (ale 5GHz, nie 2.4GHz) Mam 19dB antenu a Ovislink 5460. Na tvoje hranie cez 3 steny by nemal byt problem, dolezite je, aby bolo prostredie co najmenej zarusene uz existujucimi wifi sietami.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 7651
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gammaray » So 24. Mar, 2007, 03:58

Sa ani necudujem ked mas 19dB antenu a k tomu Ovsilink 5460. Aj v Rudine ti to ide celkom dobre. Je to tam dost clenite. Lenze ja som myslel uplne ine, slabsie !
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7688877 alebo - http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8700205

Take antenky s 2dB su predsa o dost slabsie.
Nenajde sa niekto kto to ma spravene tak ako to chcem ja a kto mi to s urcitostou potvrdi, ze s tym a s tym mi to urcite pojde?
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-3470 @ 3,8 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, SSD: Samsung 860 Pro 256GB, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S183A, GPU: ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB, PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: LG 32GK850F, CASE: Fractal Design Define Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Fluid Audio F5, Myš: Logitech G400, Klávesnica: Corsair K68 RGB, OS: Windows 10 Pro 64bit


Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Št 29. Mar, 2007, 00:50

Tak ti napisem ako to mam ja: na toto
http://www.micronet.info/model_detail.a ... =6&sno=129
sa pripajam tymto
http://www.planet.com.tw/product/produc ... menu_id=14
Svieti to cez 3 panelakove zelezobetonove steny hrubka 14cm, vzdialenost 8-10m. Presne to neviem odmerat. Anteny su tie povodne "hokejky". Myslim ze su 2dB. Ping na AP je 2-10ms. Niekedy hram aj hru po nete a problem som este nemal.
Ja si myslim, ze by ti spojenie malo ist, ked nepojde zainvestujes este okolo 600sk do citlivejsej anteny. Mozno ale tvoj priestor ma uplne ine parametre.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"