WIFI A WPA

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
body

WIFI A WPA

Príspevok od užívateľa body » Ne 18. Feb, 2007, 16:16

Dobry den,
mam Ovislink WL-8064ARM, a neviem ako mam nastavit WPAalebo WEP na routry preto ze som zaciatocnyk, momentalne mam tam nastavene ze sa moze kazdy pripojin na router ale nechcem to tak mat aby nikto nezneuzival moju domacu siet. preto by som poprosil o nejake uzitocne rady ako si vlastne mam chranyt domacu siet.
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 18. Feb, 2007, 17:20

Ziadne kriptovanie Vam nie treba. Staci vam, aby ste si dali filter na MAC adresy zariadeni a je po straosti. V nadstaveni routeru si najdite aktivnych klientov a najdite MAC adresu spojenia s klientmi. Potom chodte do nadstavenia a najdite filtrovanie MAC. Tam dajte enable pripadne allow a zadajte adresy zariadeni ... MAC adresa je asi v takomto formate: 00-12-F0-44-66-F8

Ked zapnete tento filter, tak sa vam tam nikto nedostane okrem zariadeni, ktore ste povolili. :)
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

body

Príspevok od užívateľa body » Ne 18. Feb, 2007, 17:50

Dakujem pekne idem to vyskusat.

Užívateľov profilový obrázok
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 152
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava / Turcianske Teplice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dixon » Ne 18. Feb, 2007, 18:35

Na MAC filtering by som sa vobec nespoliehal - to preluskne kazda lama v priebehu sekundy - bezpecnejsie bude to WPA ;) Bohuzial WL-8064ARM som v rukach nedrzal, cize neviem ako na tomto konkretnom modeli nastavit wpa. Vacsinou je to o tom istom vyberie sa WPA-PSK(prip v2), napise sa WPA key - klikne apply a je hotovo :)

Užívateľov profilový obrázok
kantor
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 75
Dátum registrácie: Št 15. Feb, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra (31)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kantor » Ne 18. Feb, 2007, 18:42

Este by som dodal ze musia toto kódovanie podporovat aj vsetky zariadenia ktore sa pripajaju ako klienti.
Intel Celeron D 2,8@3,4Ghz, ABIT GD8 Pro, 512MB Kingmax CL4, 80GB/8MB Seagate, Inno3D GeForce 7600GS 256DDR2 400/666@510/860, Samsung SH-S182D, LC Power 6420 Black Silent

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ne 18. Feb, 2007, 19:46

A ja by som dodal este, ze zariadenia na krypt WPA, WPA2 by mali byt od rovnakeho vyrobcu, lebo to casom zblbne a nejde to ... A na win wifi treba este aj jednu aplikaciu, aby tomu WPA vebec rozumel. Ale myslim, ze WEP kript staci na bezne zabezpecenie. Plus do toho MAC filter a je to ... :wink:
Naposledy upravil/-a Jerry v Ne 18. Feb, 2007, 21:39, upravené celkom 1 krát.
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
dixon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 152
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava / Turcianske Teplice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dixon » Ne 18. Feb, 2007, 20:13

Nechcem tu vyvolavat nijaky flame, ale MAC filtering prekonas kismetom okamzite po spusteni(samozrejme, ked je dotycny na AP pripojeny) a WEP rozlusknes takisto relativne rychlo(na nete su FLASH tutorialy podla ktorych by to zvladla asi aj moja sestra). O tom, ze zariadenia by mali byt od rovnakeho vyrobcu neviem nic - my mame na sieti zapnute WPA asi rok, karty su od roznych vyrobcov(na sieti je nas asi 30) a zatial to kazdemu facha ok. To o tej aplikacii som trochu nepochopil - ja nepouzivam aplikaciu dodavanu ku karte, lebo mi zrala 30M ram(holt intel developeri rulez) a na siet chranenu WPA sa pripajam bez problemov.
Podla mna zapnutie WPA nie je ziadna namaha naviac a bezpecnost je podstatne(:\) vyssia...

Užívateľov profilový obrázok
siki
Príspevky: 859
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa siki » St 14. Mar, 2007, 00:15

Tak tak, na ako taku bezpecnost treba kombinaciu aspon wep+ filter MAC...Ajked sa tato ochrana da pri troche snazenia prelomit...

A ked pouzivas WEP kluc tak aspon 128 bitove sifrovanie nech to nieje prelomene za minutu...

WPA je taka zaujimava vec.Neviem to vobec rozbehat vo WIN.
Niekto pisal ze ku tomu treba nejaku utilitu..Ak viete, napiste sem link.

btw, este si aj zmen IP adresu AP z povodnej default na nejaku vlastnu + zahesluj AP aby ti ho nemohol hocikto konfigurovat :wink:
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » St 14. Mar, 2007, 01:19

Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"