LAN aky kabel

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

LAN aky kabel

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Ne 04. Feb, 2007, 13:34

daju sa zLANovat compy aj s 4zilovym kablom alebo musi byt 8zilovy?
lebo otec bol kupit sietovy kabel a dali mu 4zilovy :?

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Metiu » Ne 04. Feb, 2007, 13:45

4 zily pre 100mbit stacia , 8 je potrebnych iba pre 1Gbit
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Ne 04. Feb, 2007, 14:12

ok ale nijak nemozem nastavit siet zapojim kabel a nic sa nedeje neviem presne co urobit
Edit: lebo podla vsetkeho by to mal urobit win xp sam ale mne to nejde a este ako zistim ci je to krizeny alebo nekrizzeny kabel?

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ne 04. Feb, 2007, 14:39

Koncovky daj vedla seba a ak su farby na obidvoch v rovnakom poradi - je priamy (cize nekrizeny). Siet nastavis tak, ze zapojis kabel, na jednom PC nastavis IP adresu napr. 192.168.1.1 a na druhom 192.168.1.2. Musis nastavit aj firewall ak nejaky mas.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
MaYo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 149
Dátum registrácie: So 26. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Malá ida (21)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaYo » Ne 04. Feb, 2007, 17:44

Tu je si myslim celkom slusny navod na stavbu domacej siete...
MB Epox 8KDA3I V3.x|CPU AMD Sempron64 2500+ 1400MHz@2100MHz (300x7) 1.4V| RAM Kingston 1024MB 400MHz |HDD Hitachi Deskstar P7K500 320GB P-ATA| VGA Point of view GeForce 6600GT 128MB + Zalman VF700-Cu| OPT. DVD-RW NEC 4570a; CD-ROM LG 52x| Display LG Flatron W2242T-PF| PSU Fortron FSP350-60THN-P 350W| Printer HP PSC 1410| Key and Mouse Logitech MK300|Repro Logitech X540

Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Ne 04. Feb, 2007, 21:26

navacsia sranda je ze to vobec nejde :D nastavil som setko podla navodu a nejde to :E no neviem.

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3757
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 04. Feb, 2007, 21:29

mna by len zaujimalo ci si vobec dobre zapojil koncovky :) lebo si to velmi neviem predstavit... predsalen 4 zily no.... (dufam ze si to nezapajal do RJ11) :D

Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Po 05. Feb, 2007, 18:24

to bolo robene v obchode na compy ja som ten kabel nerobil

edit: ked som sa pozrel na kabel nieco mi tu nesedelo oproti tomu co je pisane na nete, takze mam kable cierny/cerveny/zeleny/zlty dalej len ci/ce/ze/zl
a ked sa pozeram zhora na obidve koncovky tak prva ma zapojenie
ci/ce/ze/zl ale druha zl/ze/ce/ci a co som pozeral na nete ked sa pozeram z vrchu na koncovky mali by byt obidve rovnako tak ja neviem zapojili to v obchode zle???
tu je link http://www.duxcw.com/digest/Howto/netwo ... cable5.htm

Užívateľov profilový obrázok
kami_sama
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Po 05. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kami_sama » Po 05. Feb, 2007, 21:57

priamy kabel (ked su koncovky rovnako zapojene) mozes pouzit pri zosietovani: PC - switch, router - switch.

crosslink - krizeny kabel pri zosietovani PC-PC, router-router, switch-switch.

switche vsak (ako aj vacsina routerov) zisti automaticky, ci je pouzity krizeny alebo priamy kabel a automaticky prehodi na potrebnu.

ked mas priamy kabel a chces to dat medzi 2 PC, tak to fungovat nebude.

btw: 4 zily postacia na 100Mb.

Užívateľov profilový obrázok
Cvacho
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 685
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2004, 14:00
Bydlisko: Pieštany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Cvacho » Ut 06. Feb, 2007, 10:33

mas to zapojene takto :

Obrázok

-pri pohlade ne konektory ZDOLA t.j. hore je zapadka do sietovej karty :P
CPU:Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,04GHz, ,COOLER:Noctua NH-U12 + Papst 4412F/2GLL, MB:Gigabyte EP35-DS4, RAM:2 x Apacer Gold 2GB 800MHz, GPU:Gainward nVIDIA 8800GT 512MB Golden Sample, HDD:Samsung Spinpoint F1 640GB S-ATA, DVD-RW:NEC AD-7203S, PSU:Fortron 350-60 THN, SOUND: SoundBlaster Live! Player 5.1Digital, LCD:Samsung 740B, CASE:Lian-Li PC-7B Plus, KEYBOARD:Genius KB-109e, MOUSE:Logitech MX518, MOUSEPAD:SteelPad QcK,REPRO:Creative Labs Inspire P580

Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Ut 06. Feb, 2007, 16:20

uz to ide a mam uz 8zilovy kabel a pise ze je rychlost 100mb/s kde sa to meni?

Užívateľov profilový obrázok
Comby
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Kramáre
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Comby » Ut 06. Feb, 2007, 19:26

Device manager/network adapters/prislusna sietovka/properties/advanced
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kaktus11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 336
Dátum registrácie: Ut 17. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: P!3s†any
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Kaktus11 » Ut 06. Feb, 2007, 20:34

ok vsetko je vyriesene mozte lock
edit a je tu dalsi problem ked vypnem prvy comp od ktoreho druhy zdiela net tak na druhom nejde net da sa to nastavit aby isiel?

Užívateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2355
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa galen » St 07. Feb, 2007, 15:30

Kaktus11 napísal:ok vsetko je vyriesene mozte lock
edit a je tu dalsi problem ked vypnem prvy comp od ktoreho druhy zdiela net tak na druhom nejde net da sa to nastavit aby isiel?
1) nevypinat prvy komp
2) pripoijt net na druhy komp (ale prvy nebude mat net, ak druhy je vypnuty) / pripadne behat s modemom od kompu ku kompu
lava, prava, lava, prava ...

Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Št 08. Feb, 2007, 01:39

Alebo kupit si router. Ten to vyriesi.
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Zamknuté

Návrat na "Siete"