Strana 1 z 1

zapojenie dvoch routrov do switchu

Napísané: Ne 15. Sep, 2019, 02:41
od užívateľa molnart
V suvislosti so zapojenim magio televizie cez optiku mam otazku ako to dobre zapojit do switchu spolu s jestvujucim netom (na ktoru mam este viazanost, takze prechod na magio optiku sa zatial nekona).

internet mam cez wifi, napojene na mikrotik, mikrotik je napojeny do manazovatelneho switchu. vedla toho mam ten telekomacky huawei router ktory je v bridge mode, takze sa donho nedostanem.
ako mam pichnut obidva routre do switchu aby mi v dome na kazdej pripojke fungoval aj internet aj set top box? ked ich zapojim "biju" sa navzajom a set top box nefunguje.

Re: zapojenie dvoch routrov do switchu

Napísané: Ne 15. Sep, 2019, 08:03
od užívateľa shiro
nieje na kazdom z routerov nastavene DHCP na rovnaky subnet? skontroluj.

Re: zapojenie dvoch routrov do switchu

Napísané: Ne 15. Sep, 2019, 08:05
od užívateľa molnart
Router od telekom je v bridge mode, dhcp nema a ani ho nenastavim. Ak to ma subnet 192.168.1.0 tak taky uz mam na antene na streche, ktoru ale tiez nenastavim lebo je to zamknute
edit: set top box ktory mam teraz napojeny napriamo mi ukazuje gateway 192.168.1.1, co je aj ipcka wifi anteny. do v ziadnom z tychto zariadeni to neviem zmenit

Re: zapojenie dvoch routrov do switchu

Napísané: Ne 15. Sep, 2019, 12:43
od užívateľa 16cmfan
Jesus Chris na nebesiach... preco napajas Routre do Switchu v prvom rade... mas dva nety ? Jeden fyzicky net od anteny a druhu fyzicku pripojku od telekomu ? Tak asi zapoj STB do routra od Tcomu a zvysok (cisty net) nech ostane v Mirkotiku... alebo to preboha nakresli - nejaku schemu... toto je cisty kockopes