2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6116
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 20. Aug, 2019, 12:04

Do tých zásuviek sa nevyznám, tak som sa chcel práve spýtať, prečo do nového nie radšej rovno celú LAN sieť. Ale ok potom :D
.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10562
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 20. Aug, 2019, 12:53

no ved spravil som lan siet, ale zas je jednoduchsie a lacnejsie spravit rozvody spolu s elektroinstalaciou a urcite aj rychlosti su lepsie. toto je kvazi nudzove riesenie, nemas kabel a wifi neni 100% ono tak das powerliny a si vysmiaty. urcite to vsak neni riesenie do noveho baraku
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1852
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » St 21. Aug, 2019, 14:18

Takze som to prechvalil, začína to vypadávať aj bez môjho pričinenia, videl som to aj v recenziách, bohužiaľ, tento základný model za ‘pouhych’ 60€ nebude stačiť, neviem či upgrade na drahší model bude lepší, no vypadávanie na 3min pri IPTV je neprijateľné. Pritom je to spojené 200Mbits hore dole, nechápem..
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10562
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Št 22. Aug, 2019, 02:15

Moze to byt kludne tym,ze si to nesedi s tv boxom, bratovi robilo toto iste pri orange tv,museli sme kupit powerline od nich a problem hned presiel...

Skus nejak pingovat asppn dve tri hodiny,ci su neni lossy a pod.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1852
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Št 22. Aug, 2019, 07:49

ja to mam pouzite viac menej len takto:

z routeru mi ide kabel do jednej zasuvky, ktora mi to vedie priamo k TV a odtial priamo kabel do TV, ziadne boxy nic, v TV je apka pre IPTV a totsio, nechapem kde sa to straca, este som dal upgrade firmware, no myslim, ze to bude skor "lacnejsiou variantou" powerlinu
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2722
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Št 22. Aug, 2019, 09:52

Skus powerline od Mikrotiku
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10562
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Št 22. Aug, 2019, 12:12

ako som pisal s lacnejsou mi ta ista trasa isla na 40% rychlosti toho rychlejsieho powerlinu
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1852
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ne 25. Aug, 2019, 11:44

spravil som upgrade firmware, skratil som kable na prepoj, zvysila sa rychlost o 100Mbits na 300/300 a myslim, ze to prestalo aj padat a ide to docela schopne.
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"