2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1841
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 13. Aug, 2019, 08:28

caute, mam problem, AP na poschodi, TV samozrejme cez podlazie a na druhej strane domu

mam doma Mikrotik 951G-2HnD, no nema dosah na moju TV, kedze by som chcel ist na IPTV, tak potrebujem stabilny tok, no TV dosahuje velmi zly prijem signalu, trosku by som tomu chcel pomoct, no kabel neprichadza do uvahy, jedine repeater, pripadne uplne zmenit wifi system

rozmyslal som nad niecim takymto TP-LINK Deco E4, 2ks (Deco E4(2-pack)), mate s tym niekto skusenosti? pripadne nejake lepsie riesenie?
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8533
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 13. Aug, 2019, 09:36

repeater ti sice srpavi pekny signal v miestnosti, ale ak tam mas slaby signal, tak ten ti nezoslni. Bude prenasat len ten slaby signal.
Bez kablu neviem ci dosiahnes nieco stabilne.
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 10:09

jednoduche riesenie powerlan adaptery :) mne ficali viac ako 200mbit..na tvoju tv to nemoze byt problem.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1225
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 13. Aug, 2019, 12:05

A mali by byt pripojene na rovnakej faze.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 13:11

mali by byt, ale nemusia.

mne to ficalo krizom krazom hocijako a problem som nikdy nemal. inak na tv ti staci 10mbit (tak napr deklaruje telekom cez dsl, kde je pre telku vyhradena rychlost 10mbit)

p.s. dokonca som ich mal aj cez predlzovacky :OO= snad najlacnejsie :D
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 13. Aug, 2019, 14:59

Ano, aj mne ficali powerlany hocijako takze by som sa nebal.. tusim to boli nejake tplinky.. ale dokonca aj Mikrotik uz predava powerline adaptery
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1225
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 13. Aug, 2019, 15:52

Môže to fungovať, ale aj nemusí. Stretol som sa aj s prípadmi kde to nefungovalo/fungovalo s výpadkami ak to nebolo na jednej fáze. Treba vyskúšať.
Spoiler: ukázať
CPU: i7 - 8700K (delid) OC 5,1 GHz
MB: MSI Z370 gaming M5
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 1 TB + 2x 3 TB raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 evo 1 TB + vlastné pasívne chladenie
PSU: SF golden king 550W
Case: FRACTAL Define R5 Black + 5x 140 fan
CPU cooler: SCYTHE Mugen 5 Rev. B
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: steelseries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Steelseries DEX

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 15:58

mal som tplinky ale 40eur spolu, max 80mbit rozne fazy a pod, nevypadavalo celkom spokojnost.

potom som to vymenil za Dink DHP700AV podstatne drahsie a tie davali za rovnakych podmienok 200+

kde nie je moznost tahat kabel je toto podla mna top moznost... vyskusaj - uvidis :)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2708
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 13. Aug, 2019, 17:09

kupis cez eshop - nepojde to - vratis...
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8533
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 13. Aug, 2019, 20:59

u znameho to nefungovalo, respektive mal vypadky. Ono zalezi aj co su za kable v stene.
Budto kup cez eshop ako pise 16cmfan alebo ak mas po blizku nay/okey tak ich chod kupit tam a ked to bude nefunkcne vratis
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1841
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » St 14. Aug, 2019, 11:52

Ono na toto som fakt zabudol, že aj existuje, idem do toho, vyskúšam TP Link nejaký.. pripadne pozriem Mikrotiky

EDIT: objednaný KIT od TPLink, taký základný, s wifi, som zvedavý, hneď hodím feedback
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1841
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 20. Aug, 2019, 09:47

Takze problem vyriešený, AV600 od TPLink
200Mbits hore dole, bohate stačí na IPTV, veľmi intuitívne, pekný UI v appke.

Mám to na predlžovačke, na iných fázach, cez poistky, ide nad očakávania, som spoko
PC i5 2500K@4,2 GHz NH-D14 RAM16GB GPU1060 SSD500GB HDD3TB PSU 400W LCD 24'' OS Win10PRO Router Mikrotik RB941-2nD-TC
Car Mazda 3 HatchBack 2014 RedSoul® G2.0l 88kW/120HP Wheels Mazda 215/45 18" Silver CHSKY™ HornCarPlay™
Phone  iPhone Xr White 128GB Case All  Silicone Cases PowerBank Rock 20000mAh
Mac  iMac 21,5" Mid 2011 i5@2,5GHz RAM8GB GPU6750M SSD250GB macOS High Sierra Router Mikrotik 951G-2HnD

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 20. Aug, 2019, 10:48

tak vidis, ja som bol tiez najviac spokojny s tym riesenim.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5917
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 20. Aug, 2019, 10:52

To máš takto zapojené aj v novom, Quicky ?
.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10463
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 20. Aug, 2019, 10:57

v novom mam vsade natahane kable + 2x nanohd + zvysne veci od ubiqui.

adaptery som mal v byte,lebo tam neboli natahane kable a pc som mal v inej izbe cez asi 2 nosne steny 40cm takze toto bolo jedine rozumne riesenie,aj ked wifi tych 80mbit davalo, ale predsalen na hranie to uplne ideal nebol.

powerlany som teraz hodil do kanclu,lebo tiez starsia budova a nemal som natahane kable (poriesim pri kompletnej rekonstrukcii do 2r).

v kazdom pripade s powerlanmi mam zatial len najlepsie skusenosti (samozrejme je to Az druha moznost, pokial sa da kabel napriamo neni o com)
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"