2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1933
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 13. Aug, 2019, 08:28

caute, mam problem, AP na poschodi, TV samozrejme cez podlazie a na druhej strane domu

mam doma Mikrotik 951G-2HnD, no nema dosah na moju TV, kedze by som chcel ist na IPTV, tak potrebujem stabilny tok, no TV dosahuje velmi zly prijem signalu, trosku by som tomu chcel pomoct, no kabel neprichadza do uvahy, jedine repeater, pripadne uplne zmenit wifi system

rozmyslal som nad niecim takymto TP-LINK Deco E4, 2ks (Deco E4(2-pack)), mate s tym niekto skusenosti? pripadne nejake lepsie riesenie?
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9132
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 13. Aug, 2019, 09:36

repeater ti sice srpavi pekny signal v miestnosti, ale ak tam mas slaby signal, tak ten ti nezoslni. Bude prenasat len ten slaby signal.
Bez kablu neviem ci dosiahnes nieco stabilne.
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 10:09

jednoduche riesenie powerlan adaptery :) mne ficali viac ako 200mbit..na tvoju tv to nemoze byt problem.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 13. Aug, 2019, 12:05

A mali by byt pripojene na rovnakej faze.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 7 3700X
MB: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
RAM: 32GB DDR4 3200MHz Crucial Ballistix Sport AT Gaming CL16 2x16GB
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: FRACTAL Define R5 Black + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: SteelSeries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 13:11

mali by byt, ale nemusia.

mne to ficalo krizom krazom hocijako a problem som nikdy nemal. inak na tv ti staci 10mbit (tak napr deklaruje telekom cez dsl, kde je pre telku vyhradena rychlost 10mbit)

p.s. dokonca som ich mal aj cez predlzovacky :OO= snad najlacnejsie :D
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2935
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 13. Aug, 2019, 14:59

Ano, aj mne ficali powerlany hocijako takze by som sa nebal.. tusim to boli nejake tplinky.. ale dokonca aj Mikrotik uz predava powerline adaptery
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1507
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 13. Aug, 2019, 15:52

Môže to fungovať, ale aj nemusí. Stretol som sa aj s prípadmi kde to nefungovalo/fungovalo s výpadkami ak to nebolo na jednej fáze. Treba vyskúšať.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 7 3700X
MB: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
RAM: 32GB DDR4 3200MHz Crucial Ballistix Sport AT Gaming CL16 2x16GB
VGA: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0 + Scythe Himuro
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: FRACTAL Define R5 Black + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q
Myš: SteelSeries Rival 310
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: Logitech G440 Hard Gaming Mouse Pad
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 13. Aug, 2019, 15:58

mal som tplinky ale 40eur spolu, max 80mbit rozne fazy a pod, nevypadavalo celkom spokojnost.

potom som to vymenil za Dink DHP700AV podstatne drahsie a tie davali za rovnakych podmienok 200+

kde nie je moznost tahat kabel je toto podla mna top moznost... vyskusaj - uvidis :)
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2935
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 13. Aug, 2019, 17:09

kupis cez eshop - nepojde to - vratis...
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9132
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ut 13. Aug, 2019, 20:59

u znameho to nefungovalo, respektive mal vypadky. Ono zalezi aj co su za kable v stene.
Budto kup cez eshop ako pise 16cmfan alebo ak mas po blizku nay/okey tak ich chod kupit tam a ked to bude nefunkcne vratis
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1933
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » St 14. Aug, 2019, 11:52

Ono na toto som fakt zabudol, že aj existuje, idem do toho, vyskúšam TP Link nejaký.. pripadne pozriem Mikrotiky

EDIT: objednaný KIT od TPLink, taký základný, s wifi, som zvedavý, hneď hodím feedback
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
Pepeb007xx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1933
Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
Bydlisko: Hrachovište / Čachtice
Kontaktovať užívateľa:

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Pepeb007xx » Ut 20. Aug, 2019, 09:47

Takze problem vyriešený, AV600 od TPLink
200Mbits hore dole, bohate stačí na IPTV, veľmi intuitívne, pekný UI v appke.

Mám to na predlžovačke, na iných fázach, cez poistky, ide nad očakávania, som spoko
Comp MB|B450i CPU fan|Ryzen5 3600@4,2GHz Be quietDR4 DDR4|16GB GPU|5700XT SSD|500GB PSU|650W LCD|32''U32H850 OS|Win10PRO64SK
GLAN Router|Mikrotik hEX NAS|Synology DS218play 2×8TB WD Red TV|Samsung QE55Q60R Mobil  iPhone Xr
#mikrotiklover #iphone4ever #grammarnazi #dotalifetimeban #GLANlover

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 20. Aug, 2019, 10:48

tak vidis, ja som bol tiez najviac spokojny s tym riesenim.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6894
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa Leon » Ut 20. Aug, 2019, 10:52

To máš takto zapojené aj v novom, Quicky ?
.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: 2 poschodia, problem so stabilnou rychlostou

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 20. Aug, 2019, 10:57

v novom mam vsade natahane kable + 2x nanohd + zvysne veci od ubiqui.

adaptery som mal v byte,lebo tam neboli natahane kable a pc som mal v inej izbe cez asi 2 nosne steny 40cm takze toto bolo jedine rozumne riesenie,aj ked wifi tych 80mbit davalo, ale predsalen na hranie to uplne ideal nebol.

powerlany som teraz hodil do kanclu,lebo tiez starsia budova a nemal som natahane kable (poriesim pri kompletnej rekonstrukcii do 2r).

v kazdom pripade s powerlanmi mam zatial len najlepsie skusenosti (samozrejme je to Az druha moznost, pokial sa da kabel napriamo neni o com)
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"