Strana 1 z 1

ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 21:17
od užívateľa molnart
Idem doma dokoncovat domacu siet a chcem si dat do racku patch panel. nemam s tym ale skusenosti, doteraz som len krimoval koncovky.

mam si kupit nieco taketo? https://www.alza.sk/datacom-patch-panel ... 78.htm?o=6 potrebujem k tomu nejake specialne naradie?

alebo lepsie kupit taketo keystony https://www.alza.sk/datacom-rj45-utp-ca ... 363186.htm a "prazdny" panel k tomu?

ide mi hlavne o to aby som pri praci nezosedivel aby to slo co najjednoduchsie. (jedno koncovku krimpujem aj 10 minut...)

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 21:20
od užívateľa patro16
ked uz mas rack kup si rovno patch panel a ktomu tieto klieste https://www.alza.sk/narazacie-pre-svork ... d60495.htm s tymi sa robi dobre a bezproblemov to tam nacvakas

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 21:58
od užívateľa HellAngel
Ono dnes mozes kupit tie koncovky, do ktorych sa ten kabel zacvikne a nepotrebujes tie klieste. Ak ti ale trva koncovka 10 minut, tak toto vidim u teba aj na par dni. Neviem ale kolko koncoviek ides do patch panela ukoncit. Ak stym nemas skusenosti, radsej si ukonci koncovky rj kvalitnym konektorom a tie rovno das do switchu. Nehaj si do buducna par desiatok cm rezervu, ak sa rozhodnes predsa len osadit patch panel.

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 22:23
od užívateľa molnart
hlavny problem pri krimpovani mam s radenim kablov aby vysli na rovnaku dlzku, zvysok uz ide. praveze dlzka kablov je len-tak-tak, mi to dotiahne k racku, aj tak ich budem musiet dat uplne na vrch a pravdepodobne este podlozit rack.

tie keystony mi pridu lepsie z toho pohladu ze s tym mozem robit tam kde je dobry pristup a potom uz iba zasuniem do panelu

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 22:53
od užívateľa HellAngel
Zo skusenosti ti mozem povedat, ze ak tie kable mas len tak tak, tak sa s tym panelom natrapis. V tomto pripade doporucim, aby tie koncovky v patch panely boli vyberatelne a mohol si tak najprv osadit koncovky a tie potom osadot do patch panelu

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 22:57
od užívateľa molnart
takze toto je dobre? https://www.alza.sk/datacom-rj45-utp-ca ... 363186.htm
treba k tomu aj tie klieste co dal patro?

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 23:12
od užívateľa mirjak
lsa/krone tool na alze vyzera ako lacna cina na aliexprese, akurat ze tam je za 1/10 ceny... ak by si siel cez BB, 1ks Ti dam
https://www.aliexpress.com/item/2016-Ne ... 51266.html

Re: ako na patch panel?

Napísané: Ne 03. Mar, 2019, 23:20
od užívateľa HellAngel
Ano potrebujes tie klieste na tento typ koncoviek. Kvalita kliesti odpoveda cene. To mas ako stipacky znazka obi a knipex. S obi stipacky su tak vhodne na tenke a make droty. S knipexami nemam problem prestiknut aj hruby drot. Krimpovacie klieste detto. Vacsia co sa ponuka okolo 20eur su sracky. Cest par vinimkam.

Re: ako na patch panel?

Napísané: Po 04. Mar, 2019, 12:28
od užívateľa Hexaris

Re: ako na patch panel?

Napísané: Po 04. Mar, 2019, 13:32
od užívateľa Erazer
Tiež som za prázdny panel a keystony. Oveľa lepšie sa s tým manipuluje keď ideš s rackom niečo robiť. Keystony poodopínaš z lišty a vytiahneš celý rack ak treba. To sa s prvým linknutým panelom nedá. Keď kúpiš lepšie keystony nepotrebuješ k nim žiadne tools. Iba sa tam povkladajú vodiče to takých britov a zasunie s protikus, ktorý ich tam zatlačí a spojí s keystonom.
https://www.kabelazstrukturovana.cz/ima ... 6701-2.jpg

Re: ako na patch panel?

Napísané: Po 04. Mar, 2019, 17:18
od užívateľa molnart
@erazer, presne take hladam. otazka kde take kupit?

Re: ako na patch panel?

Napísané: Po 04. Mar, 2019, 17:24
od užívateľa Erazer
https://www.alza.sk/datacom-rj45-stp-ca ... 89.htm?o=1 :good:

EDIT: panel napr. ten čo postol Hexaris, tiež ho mám len si nepamätám kde som ho kupoval už...

EDIT2: tuším tu https://www.tntrade.sk/solarix-19-neosa ... 65362.html