Strana 1 z 1

Dual ISP router

Napísané: Pi 11. Jan, 2019, 12:14
od užívateľa QuaDko
Možno to teraz bude trochu hlúpa otázka nakoľko sa v týchto veciach až tak moc nepohybujem, ale existuje nejaká možnosť, respektíve zariadenie ktoré by dokázalo spracovať 2 internetové pripojenia ? respektíve ide o to, že máme dotiahnutý VDSL internet do budovy, nakoľko ale sme na konci dediny, sme hrozne ďaleko od ústredne, včera bol ale technik telekomu a sme sa bavili, a tvrdí, že k nám by sa dalo, dotiahnuť ešte nezávislé ďalśie VDSL pripojenie, ak som správne pochopil, majú tam natiahnuté 4 linky, ktoré jedno pripojenie využíva len 2 linky.

a teraz moja otázka existuje zariadnenie ktoré by vedelo spracovať 2 isp ? proste zapojím tam 2 linky, ktoré samozrejme každú prihlásim pod svojim menom a heslom. Existuje zariadenie ktoré by vedelo toto využiť v prospech ? napríklad keď tam pichnem 2x30mbit linku, vedelo by to skombinovať a spraviť z toho povecme 60mbit ?

je to len teoretická otázka, nakoľko snažíme sa nejak vyriešiť problém slabého internetu.
Neukameňujte ma prosím :D

Re: Dual ISP router

Napísané: Pi 11. Jan, 2019, 13:02
od užívateľa Odar
Podla mna trebars router od MikroTik-u by to mal zvladnut. Vies si tam kazdy interface (zastrcku) nakonfigurovat, ako potrebujes. Tak jednoducho druhu nepouzijes pre lokalnu siet, ale ako WAN2, nakonfigurujes si tam tebou pozadovane pripojenie, DHCP Clienta atd.

Re: Dual ISP router

Napísané: Pi 11. Jan, 2019, 13:28
od užívateľa 16cmfan
Alebo si to sprav jednoduchsie... ak mas dobre pokrytie pre 4G net.. tak si tam zaved radsej mobilny net a ked vypadne, mas nahradu... skombinovat sa 30+30 neda...

dovod preco ti toto radim je, ze sa do toho nevyznas ako pozeram a ludia napr. pri Mikrotiku pohoreli aj na banalnejsich veciach, ked ho pomaly neboli schopny ani zapnut nieto sa este nieco novemu naucit, takze tak :closed:

Re: Dual ISP router

Napísané: Pi 11. Jan, 2019, 14:26
od užívateľa QuaDko
Tak uvidíme, ja sa zatiaľ len predbežne pýtam že ake sú možnosti, ja sa osobne do toho nevyznám ale mám po ruke ITčkara ktorý chodí nastavovať tieto sie'tové veci, takže on by to nastaviť určite zvládol.