Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5863
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa felipe25 » So 22. Dec, 2018, 16:40

Zdravim.

Dlhsie pouzivam SetTopBox od antiku na TV, spolu 3ks.
Mam stary JuicePro (od cca 2015 konecne neseka, a ide spolahlivo), dalsi Juice Pro (s prvym spojeny LAN kablom, tiez spolahlivo funguje) a treti SetTopBox Mini 2 - tento treti box je vsak spojeny nie LANkablom, ale adaptermi PowerOnLine. Kablom ho proste neviem spojit, nieje to mozne.

Viem, ze prve skrinky boli problemove - tie Juice Pro, a tie by cez to nefungovali /potrebuju nieco prepustat, co PoE ani vela routrov neprepusta/, ale STB Mini 2 je urceny aj na pouzitie mimo siete antik, a jedine co potrebuje, je "privod" internetu.

Takto zapojene, cez PoE mi ti funguje cca rok, casto sa vsak zasekne obraz, a chvilu trva, kym obraz odmrzne. Niekedy to vsak ide hodiny v kuse, bez seknutia.

Viem, ze Telekom tieto POE doslova "predava" a nabada ludi, ze nemusia tahat kable, v Antiku Vam vsak na toto nedaju absolutne ziadnu garanciu a dokonca vyrazne neodporucaju pouzivat PoE k ich skrinkam.

Pouzivam tam 2x adapter Huawei PT500 (ma 500Mbps).

Moja otazka znie: myslite, ze mi pomoze upgrade na vyssi model adapterov PoE napr. TP-Link TL-PA7010KIT (tieto maju 1000Mbps), alebo radsej ist rovno do este vyssich rychlosti?
Najlepsie by bola nejaka skusenost s Antikom...

PS: Skusal som to aj s APckom TP-Link AC1900 Wireless , ktorym som chytil wifi, a cez LAN kabel ho "prviedol" do STB Mini2 (prepojil som prvy setoptox s druhym cez wifi a "wifi to lan" ) - nefungovalo to absolutne, pricom si myslim, ze dane AP ma vyssie rychlosti, ako PoE. Alebo, "ANTIK Settopboxy" potrebuju nejaky specialny rezim, aby to pustilo obraz?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Užívateľov profilový obrázok
sohoenter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 586
Dátum registrácie: St 18. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: KE / PP
Kontaktovať užívateľa:

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa sohoenter » Št 15. Aug, 2019, 13:58

Ahoj ja mam doma doma juice mini 2 a nano 3. Chystam sa uz dlhsie prehodit na power line adaptery (PoE je standard na prenos el. napajanie po ethernetovych kabloch) mam TP 9010 kit neviem presne ten dvoj gigovy. Tak prehodim a dam ti vediet

Užívateľov profilový obrázok
sohoenter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 586
Dátum registrácie: St 18. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: KE / PP
Kontaktovať užívateľa:

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa sohoenter » Št 15. Aug, 2019, 14:01

Vlastne rozmyslam ze u rodicov v dome mam 2 nano3 boxy pripojene po tych 500 a 600mb tp link powerline adapdteroch a vsetko bezi, jedine ked je vypadok resetujem router, ale neviem ci to je relevantne lebo ked nie si v antik sieti urcite to co oznacuju za fhd, fhd nevyzea

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5863
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 16. Aug, 2019, 01:01

no, skor je problem v tom, aka el. instalacia je asi pouzita..

mne to dost casto vypadava-teda obraz sa zasekne (2x denne urcite), co som ale vyriesil zasuvkami na dialkove ovladanie... ak to vypadne, staci zasuvku vypnut a zapnut a ono to ihned samo "nabehne"...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Huawei Mate 20 Pro
Motorola G7 Power
Apple iPad Mini 2 16GB

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2818
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 16. Aug, 2019, 09:25

Aby sme sa spravne rozumeli, ty napajas stb cez poe(power over ethernet), alebo cez powerline? kedze nic take, ako poweronline neexistuje a uz urcite PoE neznamena ani powerline, ani PowerOnLine.
https://www.alza.sk/domaca-siet-s-powerline ty mas teda toto, nie toto https://www.alza.sk/poe-pas-d4995280.htm?o=17 ktore sluzi na rozdelenie ethernetoveho kablu na datovu a napajaciu cast, teda po tomto mozes pustat ele do stb cez ethernetovy kabel.
A co sa tyka powerline, tak na papieri to vyzera pekne, ale funkcnost za 5 korun, hlavne v bytovkach. tam staci, ze niekto iny v bytovke ma dalsi powerline na siete a bude sa to bit medzi sebou. na facebookovanie je to v pohode, ale na neustaly stream urcite nie.
Maximus X Formula, i7 9700k@NZXT Kraken X72(intake), G.Skill Trident-Z 16GB 3600 cl15-15-15-36 CR1, Asus GTX1080Ti@2025/6150 & Raijintek Morpheus II, Samsung 970 PRO(system), Samsung 850EVO(games), Samsung 860EVO M.2(data), Seasonic 850W Gold, NZXT H700i Black/red + 3x Corsair 140mm Outtake, Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ SoundBlaster ZxR(PECKA!) & repro 5.0 Mission M34, M3C2, M30 @ Marantz NR1710, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Aura glow + Galaxy Gear s3 classic.

Užívateľov profilový obrázok
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3652
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa xsi69 » Št 05. Sep, 2019, 08:29

Nie je poe ako poe :D

Felipe, na správne fungovanie to musí byť celé na jednej fáze.
Ideálne novšia elektroinštalácia.
Dotiahni kontakty vodičov v zásuvkách.
Výpadok ti môže urobiť aj taká obyčajná vec, ako zapojenie ntb adaptéra do zásuvky a pod.
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
NVME: 512gb VPN100
SSD1: Samsung 860 qvo 512gb
SSD2: Samsung 840 EVO 250gb
SSD3: Hikvision C100 1TB (hot_backup)
HDD: 2x WD RED 3TB RAID 1 v silentmaxxoch (cold_backup)
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R
OS: Win 10
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB_Personal: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview
LTE: áno

NB_Work: HP elitebook 840 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 16gb
GPU: Intel 620
SSD: 512gb nvme
LCD: fHD
LTE: áno


Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom

Užívateľov profilový obrázok
glide
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 492
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Antik SetTopBox a prepojenie cez PoE (PowerOnLine) - problem

Príspevok od užívateľa glide » Pi 11. Okt, 2019, 19:35

A ja som sa uz zacal tesit, ze Antik krabice ide napajat cez PoE :) ...tie odborne termity.
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"