Strana 1 z 1

Router ako switch za main routerom - nemá NET

Napísané: Ut 30. Okt, 2018, 21:04
od užívateľa schyzoy
Ahojte, prosím o radu so zapojením routeru za routerom.

Ako hlavný router mám TPLink s n-kovým wifi a gigabitovými LAN portami (4ks). Tento router je v technickej miestnosti a odtiaľ ide jediný kábel do obývačky, kde potrebujem napojiť na sieť 3 zariadenia.

Nemám doma switch, ale našiel som postarší D-Link router, ktorý som chcel použiť ako dočasný switch - vypol som teda na ňom Wifi, zapojil. Dosť som sa musel vyhrať s nastaveniami, aby ten D-Link vôbec dostal IP-čku od toho hlavného TP-Linku a bol pre neho "viditeľný". Konečne ho v DHCP liste vidím, je tam.

Problém ale je, že ten DLink nedáva internet ďalej (ani neviem, či je aspoň "v ňom", ale TPLink ho vidí). Je na ňom napojená telka, receiver a HTPC. všetky zariadenia sú na D-Linku OK, aj sa vidia navzájom, ale nemajú "internet", pretože im ho Dlink nedáva.

Keď tú "šťavu" z DLinku vytiahnem a napojím priamo do HTPC alebo do receivera, tak internet v nich ide.

Skúsil som aj obmedziť rozsah pridelovaných IP v DHCP na oboch routeroch, neviem či to môže mať na to vpliv, už som skúšal "všetko" čo mňa ako amatéra napadne... (Na hlavnom TPLinku som dal od .100 do .149 a na sekundárnom DLinku od .150 do .199) - nepomohlo.

Viac krát som reštartoval aj hlavný aj sekundárny router, bez zmeny.

Je nejaké nastavenie, ktoré proste treba zmeniť, aby to šlapalo, alebo ten Dlink proste je "mimo" a musím počkať na switch?

Ďakujem

Re: Router ako switch za main routerom - nemá NET

Napísané: Ut 30. Okt, 2018, 21:11
od užívateľa hubula
Vypni dhcp na sekundarnom routri, a kabel pripoj do LAN portu namiesto WAN.

Re: Router ako switch za main routerom - nemá NET

Napísané: Ut 30. Okt, 2018, 22:28
od užívateľa schyzoy
hubula - ďakujem! Ide to :good:

Chvíľu akoby sa ten sekundárny spamätával, ale nakoniec to vyzerá stabilne.