wifi reapeater vonkajsi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 30. Aug, 2018, 21:27

potreboval by som poradit ci existuje vonkajsi repeater ktory by rozsiril wifi signal z domu po celej zahrade. Podmienka je ze sa neda napojit ethernet kablom z vnutra von a mal by sirit dalej z hocijakeho wifi AP co je v dome. Staci 2.4GHz a musi byt odolny vonkajsiemu pocasiu ako dazd a sneh. Zasuvka vonku je. Vid obrazok. Dik moc.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12964
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa Snake » Št 30. Aug, 2018, 21:39

Kup si normalne riesenie co podporuje uplink (napr UniFi) a nebudes mat problem, repeatery nikdy nefungovali a ani fungovat z principu nebudu. Jedina normalne cesta je roaming
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 30. Aug, 2018, 21:41

Na to potrebujem natiahnut von Ethernet kabel ? To sa neda (nechce majitel dovolit vrtat do steny).
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12964
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa Snake » Št 30. Aug, 2018, 23:02

Nie, ale uplnik/mesh pouziva 5GHz, takze to treba umiestnit tak aby to na seba "videlo".
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2815
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa GASPi » Pi 07. Sep, 2018, 11:57

Zdar, uz si to nejako vyriesil? U mna je obdobna situacia, iked vzdialenost (dom vs. zadna cast zahrady) bude asi vacsia (cca 60m).
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2815
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa GASPi » Po 10. Sep, 2018, 13:00

Pozeral som tie mesh riesenia a popravde sa mi velmi paci Netgear Orbi, kt. ma aj externy satelit. Len teda ta cena je strasna.
Existuje aj nejaka lacnejsia alternativa?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 20. Sep, 2018, 18:56

Nevyriesil. Na Mesh musim mat dve jednotky a ta vysielacia musi byt na kabel napojena a to nemam ako urobit.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2815
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava/Hlohovec

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa GASPi » Št 20. Sep, 2018, 20:20

Ved svoj AP vymenis za mesh router a vonku das mesh wifi satelit.
Jedno z "lacnejsich" mesh rieseni je Amplifi od Ubiquiti v cene 300€.

BTW mesh moze pozostavat aj len z 1 routra, nemusia byt nutne 2 jednotky (napr. router + satelit). Zvacsa tieto routre (mesh) maju vacsi wifi dosah ako bezne, len teda cenovka je niekde inde.

Co som tak cital o mesh rieseniach, tak u nas dostupnych mi to vychadza na spominany Amplifi, alebo Google wifi.

...realne skusenosti s tymto nemam, pisem len z informacii, co som nacital pri kratkom studovani mesh wifi
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 32" AOC Q3279VWFD8
BattleTag
STEAM

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 20. Sep, 2018, 21:13

bohuzial ten router nie je moj.... ja som za plotom a chcem (po dohode so susedom) chytat jeho wifi
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 409
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 20. Sep, 2018, 21:40

Tak si tam hoď ubqt loco m2 alebo m5 (1x klient) a zato si daj čo chceš, nejaké AP.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: wifi reapeater vonkajsi

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 20. Sep, 2018, 21:47

moc som nepochopil.... u mna na pozemku nemam kde dat AP. Jedine co mozem je blizko pri susedovom dome voknu pripojit nieco co predzli signal z vnutra az za plot
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"