Strana 1 z 1

PC - SBOX nastavenie siete

Napísané: St 11. Júl, 2018, 08:39
od užívateľa zodiaq
Ahojte

Moj pripad.
Mam PC so 4 LAN portmi a Win7
Mam SBOX (Samsung zariadenie na pripojenie LED modulov cez HDBT- to je jedno potrebujem vyriesit iba cast siete s PC)
PC je prepojene priamo kablom z PC LAN1 do SBOX
Musim pouzit Cross over kabel?

Ako mam vo windowse nakonfigurovat IP a gateway? :)
xxx.xxx.1.1 IP PC a zaroven GATEWAY bude xxx.xxx.1.1?
SBOXu potom dat xxx.xxx.1.2

A pokial by som chcel tento PC este pripojit do siete na LAN2 porte aby sa nedalo pripojenie LAN1 vidiet ako na to ?
:wallbash:

Re: PC - SBOX nastavenie siete

Napísané: St 11. Júl, 2018, 09:29
od užívateľa lepermessiah
ak nechces aby bolo vidno LAN1 na druhej sieti, tak tomu musis dat inu podsiet, cize na LAN1 mozes dat 192.168.1.1 a na LAN2 192.168.2.1 ...

zvysok asi OK, nepises ci je dane PC pripojene na net a ci aj SBOX ma byt pripojeny na net..

Cross kabel by uz nemusel byt potrebny, uz davno som sa nestretol so zariadenim, ktore by si to nevedelo riesit samo

Re: PC - SBOX nastavenie siete

Napísané: St 11. Júl, 2018, 10:01
od užívateľa zodiaq
Net nieje potrebny pre sbox pre pc ano. Ak je sbox na inom subnete tak ho teda nebude vidiet v sieti.

Takze LAN1 (PC-SBOX) mam spojene Gateway 192.168.1.1

LAN2 JE uplne ina siet gateway 1x6.1x2.3.1
Nebude problem ze su ine brany?

Re: PC - SBOX nastavenie siete

Napísané: St 11. Júl, 2018, 14:38
od užívateľa lepermessiah
gateway je brana do vonkajsieho sveta, takze ak nepotrebuje ist SBOX na net, nepotrebuje ani tu GW ako LAN2.. GW je tam na to aby zariadenie vedelo kam ma posielat poziadavky, ktore budu dalej posunute .. cize ak LAN1 nema pripojenie na net, tak ani SBOX nebude na nete, cize by ti mali tie 2 zariadenia komunikovat len medzi sebou a LAN2 bude uplne ina siet ktora moze mat aj pristup na web..