LTE net

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12644
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

LTE net

Príspevok od užívateľa Per » So 23. Jún, 2018, 12:41

zdar,rozmyslam,ze zdroj netu by som mohol mat 4ka lte simku s 300GB mesacne..

cize by som musel mat dve simky s rovnakym cislom..jednu v telefone a druhu v nejakom zariadeni a na to sa chcem opytat

je nieco ako wifi router,kde vstupo netu bude zabezpecovat lte mobilny net ? ak len taketo nieco https://www.alza.sk/tp-link-archer-mr200-d3753472.htm je aj lacnejsia warianta ?

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Kaper » So 23. Jún, 2018, 13:13

"Zdroj netu", "Vstup netu". Boha som maďar iba ja alebo nerozumiem reči tvojho kmeňa?

Načo sa vôbec pýtaš?

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12644
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Per » So 23. Jún, 2018, 13:34

zdroj netu : opticky kabel,wifi antena na balkone,telefonna linka atd..

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7191
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa LordKJ » So 23. Jún, 2018, 13:45

tak ono internet nevstupuje k tebe ale ty sa pripajas na internet :D
[......]

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Jún, 2018, 14:03

Per napísal:
So 23. Jún, 2018, 12:41
cize by som musel mat dve simky s rovnakym cislom..jednu v telefone a druhu v nejakom zariadeni a na to sa chcem opytat
je mozne, ze nemusel. Ta druha by bola cisto na net, tam mozes mat ine cislo a kedze je to iba na net, je to fuk.
Uz jednu zmluvu na mobil mas, tak toto bude druha.
Per napísal:
So 23. Jún, 2018, 12:41
je nieco ako wifi router,kde vstupo netu bude zabezpecovat lte mobilny net ? ak len taketo nieco https://www.alza.sk/tp-link-archer-mr200-d3753472.htm je aj lacnejsia warianta ?
operatori to zvycajne poskytuju standardne. Dostanes krabicku, kde bude SIM = router z ktoreho pojdu LAN kable, pripadne aj wifi.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12644
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Per » So 23. Jún, 2018, 17:50

ved hej,ale naco mi je ina sluzba,ked tu mam 300GB mesacne

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Jún, 2018, 19:08

Ak nejaku SIMku uz mas a len by si tie data k nej priobjednal, tak neni problem, operatori bezne nemaju problem urobit klon SIMky, co viem.
Tak by si mal dve, ako popisujes.
No ako pozeram, tak 4ka asi neponuka ziadne 4G modemy na doma, napr. Telekom na daco taketo (pokroluj nizsie na DATOVE ZARIADENIA)
https://www.telekom.sk/internet/mobilny ... enia#sec-3

Este by bola moznost, ze budes net z mobilu poskytovat cez wifi do zariadeni doma. Inac ti ostava len nieco na sposob toho, co si postol link...nejaky router s podporou SIM.
Z lacnejsich kandidatov tu mas aj toto: https://www.alza.sk/d-link-dwr-118-tm-d4941581.htm?o=2
...aj ked, D-link...no...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1758
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Matej.T » So 23. Jún, 2018, 19:54

Náhodou nie sú tieto pevné LTEčka riešené cez iné frekvencie? Viz. 4ka a Swan LTE " internet to doma" alebo ako sa to volá (uvažujem krabicu capnutú na streche -> router)
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Kaper » So 23. Jún, 2018, 19:59

Áno, ako ktorý operátor, a záleží aj o akú lokalitu ide. V meste nie je problém s vysokými frekvenciami a v obciach to bude zase nižšie frekvencie, kvôli dosahu.

Myslím ale že SWAN použúiva na "fixné" LTE iné frekvencie, ako pri normálnych "mobilných" dátach.

Písal som tu o tom, stačí hľadať. Napr. O2 má presne popísané a vysvetlené kde a na akých MHz im LTE pracuje. Orange nemá nič - tam som to zisťoval skoro týždeň, nevedeli mi povedať ani v akej polarizácii sú antény atď.
Telekom - neviem...

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4405
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa shajek » So 23. Jún, 2018, 23:02

Ak ti ide o najlacnejsie riesenie, a SIM problemy si vyriesis ... Existuje aj lacnejsie riesenie, kupit si ten LTE stick (alebo dotanes od 4ky), a kupit si hociaky router co ti vyhovuje po wifi stranke s USB portom a podporou pre modemy napr TP-LINK TL-MR3420 alebo TP-LINK TL-MR3020 ....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 241
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa josa » Ut 26. Jún, 2018, 12:28

Nemate niekto skusenosti s tym Bielym LTE netom na doma od O2? Zaujima ma ake rychlosti dosahuje pri uploade (ci dava tie 2MBit+, alebo je to uplne maximum).
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1758
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: LTE net

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ut 26. Jún, 2018, 13:15

Všetko bude závisieť od lokality, signálu, zariadení....
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"