Strana 3 z 3

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: So 23. Jún, 2018, 23:11
od užívateľa diemkej
Myslíš, že práve to bude problém? Môžem v pondelok skúsiť zavolať providerovi a dať si zmeniť MAC na default adresu routra... Ináč už fakt neviem... Skúšal som povypínať snáď všetko, čo sa dá a stále rovnaký problém...

A na tom starom routri to nebol problém? Rovnako to bolo aj tam spravené...

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 08:22
od užívateľa Kaper
Klon MAC adresy s tým nič nemá imho, to je len aby ti fungoval správne net, resp. aby Ťa videl tvoj provider pod danou MAC adresou, resp. k MAC máš priradenú IP adresu od neho.
Nejak sa mi to aj tak nezdá že by toto robil router. Skús ešte reset nastavení routeru, a skús naozaj ešte raz skúsiť zapojiť na porovnanie TP-Link prípadne na priamo PC.
Ak to je naozaj v tom Zyxeli, a nie je tam zapnutý nejaky Bandwidth mngment / QoS, tak sa obávam že to nevyriešiš. ;)

A inak, ešte by som skúsil takú vec, že zapojiť ten Zyxel, a skúsiť to na inom PC , proste na inom klientovi. vylúčiť aj to, že by to spôsoboval PC, čo je málo pravdepodobné, ale všetko je možné

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 16:04
od užívateľa diemkej
Takže, skúsil som na inom PC. Problém rovnaký, stále len cca 2-3MB/s...

Zapojil som starý router a 10-11MB/s...

Vyresetoval som nový router, odznova nastavil, vypol Streamboost a stále pomalé...

Už som z toho na mraky :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 16:25
od užívateľa 4040
Skúsil si ho zapojiť za ten TP-Link ?

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 16:36
od užívateľa diemkej
Ešte nie... Myslíš tak, že vypnem na ňom DHCP a dám mu inú IP ako je na TP-LINKU a z LAN portu do LAN portu zapojiť?

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 16:57
od užívateľa 4040
Nie.
TP-Link zvykne mať IP adresu 192.168.0.1.Zyxel, ak má inú napr. 192.168.1.1, tak to nechaj tak a pripoj za TP-Link z LAN do Wan,klasika.Nevypínaj DHCP.Ak IP adresy sú rôzne, tak nič nemeň iba zapoj za TP-Link.Možno vymazať tú klonovanú MAC adresu,ak bude problém.

Re: Nový router = pomalý upload

Napísané: Ne 24. Jún, 2018, 22:11
od užívateľa Snake
Kludne pokracujte aj na dalsie dve strany ale odpoved bude vzdy router.