Nový router = pomalý upload

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
diemkej
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1943
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa diemkej » So 23. Jún, 2018, 23:11

Myslíš, že práve to bude problém? Môžem v pondelok skúsiť zavolať providerovi a dať si zmeniť MAC na default adresu routra... Ináč už fakt neviem... Skúšal som povypínať snáď všetko, čo sa dá a stále rovnaký problém...

A na tom starom routri to nebol problém? Rovnako to bolo aj tam spravené...
DESKTOP
Spoiler: ukázať
MB Asus Rog Strix B450-E Gaming | CPU AMD Ryzen 5 3600 + be quiet! Dark Rock Pro 4 | RAM Corsair Vengeance White LED 16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 | VGA Palit GeForce GTX 1080 Ti JetStream 11GB DDR5X | STORAGE Patrion Viper VPN100 1TB NVMe + Crucial MX500 1TB M.2 + Western Digital Blue 3TB 3,5" + Western Digital Black 1TB 2,5" | CASE NZXT H500i + 3x be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM & be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM | PSU Corsair RM1000x | LCD AOC Q3279VWF 32" MVA + Samsung SyncMaster BX2331 23" LED | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad OZONE Ground Level Evo XL | Keyboard Logitech G513 Carbon Linear | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core + Brainwavz Memory Foam Oval Angled Earpads | Speakers Logitech Z623
HTPC
Spoiler: ukázať
MB MSI Z270-A Pro | CPU Intel Celeron G3930 + be quiet! Shadow Rock LP | RAM Crucial Ballistix Sport 4GB DDR4 2400MHz CL16 | VGA EVGA GeForce GT 1030 SC 2GB GDDR5 | STORAGE Patrion Flare 60GB | CASE SilverStone GD09B Grandia | PSU Seasonic S12II-330 Bronze | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 | Speakers Genius SW-HF 5.1 6000

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa Kaper » Ne 24. Jún, 2018, 08:22

Klon MAC adresy s tým nič nemá imho, to je len aby ti fungoval správne net, resp. aby Ťa videl tvoj provider pod danou MAC adresou, resp. k MAC máš priradenú IP adresu od neho.
Nejak sa mi to aj tak nezdá že by toto robil router. Skús ešte reset nastavení routeru, a skús naozaj ešte raz skúsiť zapojiť na porovnanie TP-Link prípadne na priamo PC.
Ak to je naozaj v tom Zyxeli, a nie je tam zapnutý nejaky Bandwidth mngment / QoS, tak sa obávam že to nevyriešiš. ;)

A inak, ešte by som skúsil takú vec, že zapojiť ten Zyxel, a skúsiť to na inom PC , proste na inom klientovi. vylúčiť aj to, že by to spôsoboval PC, čo je málo pravdepodobné, ale všetko je možné

Užívateľov profilový obrázok
diemkej
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1943
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa diemkej » Ne 24. Jún, 2018, 16:04

Takže, skúsil som na inom PC. Problém rovnaký, stále len cca 2-3MB/s...

Zapojil som starý router a 10-11MB/s...

Vyresetoval som nový router, odznova nastavil, vypol Streamboost a stále pomalé...

Už som z toho na mraky :wallbash: :wallbash: :wallbash:
DESKTOP
Spoiler: ukázať
MB Asus Rog Strix B450-E Gaming | CPU AMD Ryzen 5 3600 + be quiet! Dark Rock Pro 4 | RAM Corsair Vengeance White LED 16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 | VGA Palit GeForce GTX 1080 Ti JetStream 11GB DDR5X | STORAGE Patrion Viper VPN100 1TB NVMe + Crucial MX500 1TB M.2 + Western Digital Blue 3TB 3,5" + Western Digital Black 1TB 2,5" | CASE NZXT H500i + 3x be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM & be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM | PSU Corsair RM1000x | LCD AOC Q3279VWF 32" MVA + Samsung SyncMaster BX2331 23" LED | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad OZONE Ground Level Evo XL | Keyboard Logitech G513 Carbon Linear | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core + Brainwavz Memory Foam Oval Angled Earpads | Speakers Logitech Z623
HTPC
Spoiler: ukázať
MB MSI Z270-A Pro | CPU Intel Celeron G3930 + be quiet! Shadow Rock LP | RAM Crucial Ballistix Sport 4GB DDR4 2400MHz CL16 | VGA EVGA GeForce GT 1030 SC 2GB GDDR5 | STORAGE Patrion Flare 60GB | CASE SilverStone GD09B Grandia | PSU Seasonic S12II-330 Bronze | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 | Speakers Genius SW-HF 5.1 6000

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 24. Jún, 2018, 16:25

Skúsil si ho zapojiť za ten TP-Link ?

Užívateľov profilový obrázok
diemkej
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1943
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa diemkej » Ne 24. Jún, 2018, 16:36

Ešte nie... Myslíš tak, že vypnem na ňom DHCP a dám mu inú IP ako je na TP-LINKU a z LAN portu do LAN portu zapojiť?
DESKTOP
Spoiler: ukázať
MB Asus Rog Strix B450-E Gaming | CPU AMD Ryzen 5 3600 + be quiet! Dark Rock Pro 4 | RAM Corsair Vengeance White LED 16GB KIT DDR4 3000MHz CL15 | VGA Palit GeForce GTX 1080 Ti JetStream 11GB DDR5X | STORAGE Patrion Viper VPN100 1TB NVMe + Crucial MX500 1TB M.2 + Western Digital Blue 3TB 3,5" + Western Digital Black 1TB 2,5" | CASE NZXT H500i + 3x be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM & be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM | PSU Corsair RM1000x | LCD AOC Q3279VWF 32" MVA + Samsung SyncMaster BX2331 23" LED | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad OZONE Ground Level Evo XL | Keyboard Logitech G513 Carbon Linear | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core + Brainwavz Memory Foam Oval Angled Earpads | Speakers Logitech Z623
HTPC
Spoiler: ukázať
MB MSI Z270-A Pro | CPU Intel Celeron G3930 + be quiet! Shadow Rock LP | RAM Crucial Ballistix Sport 4GB DDR4 2400MHz CL16 | VGA EVGA GeForce GT 1030 SC 2GB GDDR5 | STORAGE Patrion Flare 60GB | CASE SilverStone GD09B Grandia | PSU Seasonic S12II-330 Bronze | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 | Speakers Genius SW-HF 5.1 6000

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 914
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa 4040 » Ne 24. Jún, 2018, 16:57

Nie.
TP-Link zvykne mať IP adresu 192.168.0.1.Zyxel, ak má inú napr. 192.168.1.1, tak to nechaj tak a pripoj za TP-Link z LAN do Wan,klasika.Nevypínaj DHCP.Ak IP adresy sú rôzne, tak nič nemeň iba zapoj za TP-Link.Možno vymazať tú klonovanú MAC adresu,ak bude problém.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13723
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nový router = pomalý upload

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 24. Jún, 2018, 22:11

Kludne pokracujte aj na dalsie dve strany ale odpoved bude vzdy router.
#rollerman

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"