Mikrotik

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 12:19

Mám router mikrotik -problém-Mám statickú ip adresu , u poskytovateľa mám zaevidovanú moju mac adresu a tu je môj problém-keď mám danu v routri moju mac adresu tak mi nahodí do routru moju ip adresu ale internet mi nejde . Keď nahodím inú mac adresu stači zmeniť jedno písmeno tak mi do routru nahodí inú ip adresu nie moju a internet mi ide . Čo s tým môže byť je chyba na mojej strane alebo u poskitovateľa
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 14:33

A chces docielit co? Lebo z toho co si napisal vobec nechapem, co vlastne robis. Naco vobec niekde carujes s MAC adresou?
Ak chces mat staticku verejnu IPcku, tak poskytovatel ti ju prideli.
Vysledok je to, co chces - verejna staticka IPcka = IPcka ktora sa ti nikdy nezmeni a mozes cez nu pristupovat z internetu do svojej domacej siete.

Na Mikrotiku si nasledne nastavis na WAN porte ziskavanie IPcky ci pripajanie podla toho, ako to ma tvoj poskytovatel spravene, a fungujes. Drviva vacsina ma DHCP.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 15:03

Keby si to poriadne prečital tak by si vedel , že mam staticku ip aj nahlásenú moju mac adresu poskytovatelovy aby mi išiel v poriadku mikrotik.Ked mám nahodenú moju mac adresu v mikrotiku tak mi nejde internet mal by ísť.Keď nahodím inu mac adresu tak mi internet ide.Takže neviem v čom to môže byť či je chyba niekde u mňa alebo u posjytovatela
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 15:34

Takto, ako to popisujes, moze byt problem na oboch stranach. Tak zavolaj poskytovatelovi a spytaj sa, ci spravil co mal.

Ak si poskytovatel chce nejak tvoju MAC overit, vyriesite to za 5min po telefone - on uvidi novu MAC vo svojej sieti, ked tam zapojis mikrotik. Potvrdis mu, ze to je MAC tvojho zariadenia, on jej priradi IPcku ktoru nastavi ako staticku verejnu a hotovo.

Mas vobec pristup na mikrotiku do siete poskytovatela, dostal mikrotik WAN IP? Skus ho restartnut.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 16:57

Keď som ho reštartnul pred tým tak mi nahodilo aj moju ip adresu na moju mac adresu teraz keď reštartnem router tak mi nahodií úplne inu ip adresu a nejde internet ked vymenim prve pismeno mac adresy za ine a uložim tak mi ide internet.
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 19:16

Volaj providerovi.
kedze si tam robil srandy s MAC, tak to mohol vyhodnotit ako naburanie do siete a blokol tvoju IPcku ci MAC.
A tymto dalsim skusanim a menenim MAC si koledujes o dalsie bloknutie skor ci neskor, pretoze sa mu to bude javit ako dalsia nova MAC, co tam nema co robit. A on nevie kto to je, co to je.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 20:10

Ja som začal špekulovať až potom čo mi to prestalo ísť takže nemam byť čo bloknutý a mislím , že na dedinskej kablovej sieti to by asi nemali záujem robiť
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 20. Máj, 2018, 20:35

Na zaklade MAC zadanej do routera ti ma DHCP server u ISP priradit IP adresu, za ktoru si platis (verejnu). Najlepsie spravis, ked tam zatelefonujes a spytas sa. Tu to nevyriesis.
Naposledy upravil/-a Odar v Po 21. Máj, 2018, 13:03, upravené celkom 1 krát.
..

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Po 21. Máj, 2018, 12:38

Chyba bola na strane poskytovateľa . Oznámili to až teraz .
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ut 22. Máj, 2018, 10:52

Chalani ešte jedna otázka mám tento mikrotik rb962uigs-5hact2hnt idu mi vymieňať sieť za optickú oplatí sa mi alebo môžem nahodiť do toho routru tento modul MikroTik S-85DLC05D vďaka
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 22. Máj, 2018, 11:00

Ak ti daju (spravia) konfiguraciu, tak ano. Tiez by som to riesil s providerom. Orange na Fibernet trebars config neda. Musim pouzivat ich skatulu, aj ked mam hAP ac, kde by som to mozno vedel spravit tak, ze by som nepotreboval ich konvertor . . . na druhu stranu ich chapem. Je to pre nich tak jednoduchsie.
..

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 679
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Ut 22. Máj, 2018, 11:16

Je to aj o garancii sluzby, na svojom boxe si vedia viac veci otestovat

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 23. Máj, 2018, 15:49

Pavoluhliarik napísal:
Ut 22. Máj, 2018, 10:52
Chalani ešte jedna otázka mám tento mikrotik rb962uigs-5hact2hnt idu mi vymieňať sieť za optickú oplatí sa mi alebo môžem nahodiť do toho routru tento modul MikroTik S-85DLC05D vďaka
Este zistit ci to je optika do domu :-)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » St 23. Máj, 2018, 19:48

rodinný dom
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsun 960 pro 500gb,M.2 Samsung 970 evo 250 gb,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7113
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Št 24. Máj, 2018, 17:13

ak je to rod. dom, tak najskor budes mat FTTB...ukoncia ti optiku v dome na jednom mieste, tam daju svoj konvertor-router v jednom (huawei HG8245)

Inac orange nepodporuje nic take, ako vlastny router so SFP portom...co je vlastne to, co chces - zariadenie s portom, kam si pichnes opticky kabel od operatora. Uz sa na to pytali ludia na ich fore.
Ako tu uz napisali, je to hlavne kvoli garantovaniu funkcnosti a menezovatelnosti. Skratka nebudu riesit, ze ludia si na ich optiku navesaju hocico a potom im budu vyvolavat. A oni aby riesili u jedneho mikrotik, u druheho tp-link u tretieho daku inu znacku a jej problemy...
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"