Mikrotik

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 12:19

Mám router mikrotik -problém-Mám statickú ip adresu , u poskytovateľa mám zaevidovanú moju mac adresu a tu je môj problém-keď mám danu v routri moju mac adresu tak mi nahodí do routru moju ip adresu ale internet mi nejde . Keď nahodím inú mac adresu stači zmeniť jedno písmeno tak mi do routru nahodí inú ip adresu nie moju a internet mi ide . Čo s tým môže byť je chyba na mojej strane alebo u poskitovateľa
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 14:33

A chces docielit co? Lebo z toho co si napisal vobec nechapem, co vlastne robis. Naco vobec niekde carujes s MAC adresou?
Ak chces mat staticku verejnu IPcku, tak poskytovatel ti ju prideli.
Vysledok je to, co chces - verejna staticka IPcka = IPcka ktora sa ti nikdy nezmeni a mozes cez nu pristupovat z internetu do svojej domacej siete.

Na Mikrotiku si nasledne nastavis na WAN porte ziskavanie IPcky ci pripajanie podla toho, ako to ma tvoj poskytovatel spravene, a fungujes. Drviva vacsina ma DHCP.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 15:03

Keby si to poriadne prečital tak by si vedel , že mam staticku ip aj nahlásenú moju mac adresu poskytovatelovy aby mi išiel v poriadku mikrotik.Ked mám nahodenú moju mac adresu v mikrotiku tak mi nejde internet mal by ísť.Keď nahodím inu mac adresu tak mi internet ide.Takže neviem v čom to môže byť či je chyba niekde u mňa alebo u posjytovatela
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 15:34

Takto, ako to popisujes, moze byt problem na oboch stranach. Tak zavolaj poskytovatelovi a spytaj sa, ci spravil co mal.

Ak si poskytovatel chce nejak tvoju MAC overit, vyriesite to za 5min po telefone - on uvidi novu MAC vo svojej sieti, ked tam zapojis mikrotik. Potvrdis mu, ze to je MAC tvojho zariadenia, on jej priradi IPcku ktoru nastavi ako staticku verejnu a hotovo.

Mas vobec pristup na mikrotiku do siete poskytovatela, dostal mikrotik WAN IP? Skus ho restartnut.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 16:57

Keď som ho reštartnul pred tým tak mi nahodilo aj moju ip adresu na moju mac adresu teraz keď reštartnem router tak mi nahodií úplne inu ip adresu a nejde internet ked vymenim prve pismeno mac adresy za ine a uložim tak mi ide internet.
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Máj, 2018, 19:16

Volaj providerovi.
kedze si tam robil srandy s MAC, tak to mohol vyhodnotit ako naburanie do siete a blokol tvoju IPcku ci MAC.
A tymto dalsim skusanim a menenim MAC si koledujes o dalsie bloknutie skor ci neskor, pretoze sa mu to bude javit ako dalsia nova MAC, co tam nema co robit. A on nevie kto to je, co to je.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ne 20. Máj, 2018, 20:10

Ja som začal špekulovať až potom čo mi to prestalo ísť takže nemam byť čo bloknutý a mislím , že na dedinskej kablovej sieti to by asi nemali záujem robiť
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4890
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Odar » Ne 20. Máj, 2018, 20:35

Na zaklade MAC zadanej do routera ti ma DHCP server u ISP priradit IP adresu, za ktoru si platis (verejnu). Najlepsie spravis, ked tam zatelefonujes a spytas sa. Tu to nevyriesis.
Naposledy upravil/-a Odar v Po 21. Máj, 2018, 13:03, upravené celkom 1 krát.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Po 21. Máj, 2018, 12:38

Chyba bola na strane poskytovateľa . Oznámili to až teraz .
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » Ut 22. Máj, 2018, 10:52

Chalani ešte jedna otázka mám tento mikrotik rb962uigs-5hact2hnt idu mi vymieňať sieť za optickú oplatí sa mi alebo môžem nahodiť do toho routru tento modul MikroTik S-85DLC05D vďaka
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4890
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 22. Máj, 2018, 11:00

Ak ti daju (spravia) konfiguraciu, tak ano. Tiez by som to riesil s providerom. Orange na Fibernet trebars config neda. Musim pouzivat ich skatulu, aj ked mam hAP ac, kde by som to mozno vedel spravit tak, ze by som nepotreboval ich konvertor . . . na druhu stranu ich chapem. Je to pre nich tak jednoduchsie.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 697
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Bydlisko: Trnava

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa MacTukahan » Ut 22. Máj, 2018, 11:16

Je to aj o garancii sluzby, na svojom boxe si vedia viac veci otestovat

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2999
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa 16cmfan » St 23. Máj, 2018, 15:49

Pavoluhliarik napísal:
Ut 22. Máj, 2018, 10:52
Chalani ešte jedna otázka mám tento mikrotik rb962uigs-5hact2hnt idu mi vymieňať sieť za optickú oplatí sa mi alebo môžem nahodiť do toho routru tento modul MikroTik S-85DLC05D vďaka
Este zistit ci to je optika do domu :-)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
#povinnakarantenaforever
#igornahrad
#sitojederave

Užívateľov profilový obrázok
Pavoluhliarik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 113
Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Bydlisko: Divinka

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa Pavoluhliarik » St 23. Máj, 2018, 19:48

rodinný dom
Spoiler: ukázať
CPU-i9 9900K,Cooling-Be quiet 280,Mainboard-Asus Maximus XI Hero,Pamäť-kingston hyperx predator ddr4 3000 32Gb,Grafika-Asus strix 2080ti oc 11gb,Zdroj-Corsair HX1200W,HDD-M.2 Samsung 970 evo 1Tb,M.2,Samsung 970 evo 250Gb,M.2,Monitor-Asus swift rog PG279G,Skriň- Evga DG 84,Mobil-IPhone 7,Router-MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7566
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik

Príspevok od užívateľa shiro » Št 24. Máj, 2018, 17:13

ak je to rod. dom, tak najskor budes mat FTTB...ukoncia ti optiku v dome na jednom mieste, tam daju svoj konvertor-router v jednom (huawei HG8245)

Inac orange nepodporuje nic take, ako vlastny router so SFP portom...co je vlastne to, co chces - zariadenie s portom, kam si pichnes opticky kabel od operatora. Uz sa na to pytali ludia na ich fore.
Ako tu uz napisali, je to hlavne kvoli garantovaniu funkcnosti a menezovatelnosti. Skratka nebudu riesit, ze ludia si na ich optiku navesaju hocico a potom im budu vyvolavat. A oni aby riesili u jedneho mikrotik, u druheho tp-link u tretieho daku inu znacku a jej problemy...
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"