Wifi to lan

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Tonci20 » St 09. Máj, 2018, 13:20

Ahojte, chcel by som vediet ci je mozne prostrednictvom routeru prijimat wifi a nasledne zapojit do routru kablom desktop ( desktop nema wifi)

alebo lepsia varianta je usb wifi adapter

thx

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2148
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Mumaq » St 09. Máj, 2018, 13:26

pokial ti ide len o zapojenie jedneho zariadenia a viac ti netreba, tak toto... https://www.alza.sk/tp-link-tl-wa850re-d390149.htm
ma to vystup na lan a pokial to sparujes s routrom, tak ti to este aj zosili signal do dalsich miestnosti.
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3991
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Odar » St 09. Máj, 2018, 13:57

Ano, je to mozne.

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2148
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Mumaq » St 09. Máj, 2018, 14:57

Cez WiFi USB by som to neriešil, toto má aj ďalšie využitie
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Št 10. Máj, 2018, 02:34

chcelo by to skor nieco co vyuzije wifinu na plno to co si postol podporuje len 300Mbps a wifina fici 100MB (1000Mbps)

v podstate toto bude zdroj https://www.alza.sk/ubiquiti-unifem-uap ... 7.htm?o=12 a otial to potrebujem dostat do desktopu

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 409
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 10. Máj, 2018, 10:50

to máš dobrú fifinu teda keď ti fičí 1000Mbps. Najz, :hysterical: :cool:

K téme: potrebuješ hocjaké zariadenie čo vie klient. That´s all. :good:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Št 10. Máj, 2018, 10:58

v rakusku v bytovke kde byvam je lokalna siet pre vsetkych o kt. sa stara spravca....tz. wifi smerovace na chodbach..problem je len dostat ten net v kablovej forme do bytu

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 409
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Kaper » Št 10. Máj, 2018, 11:11

Prečo by to mal byť problém? Veď som ti napísal čo potrebuješ: https://www.alza.sk/wifi-s-funkciou-klient/18850066.htm
Ale skúsim to zopakovať, potrebuješ nejaké zariadenie, napr. router s funkcou WiFi Klient.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 836
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa 4040 » Pi 11. Máj, 2018, 16:34


Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2148
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Mumaq » Ne 13. Máj, 2018, 18:51

Asus rtn10 a rtn12 sú najhoršie routre čo sa WiFi týka. Tým sa vyhýbaj oblúkom.
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 409
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31
Bydlisko: Kysuce/Žilina

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Kaper » Ne 13. Máj, 2018, 18:57

V čom najhoršie? Moja skúsenosť je, že majú síce slabší dosah ale to je celé. Stačí dobre umiestniť, prípadne dokúpiť väčšiu anténu a problém sovled. Nevidím v tom problém, majú najlepšie WEB UI, najviac nastavení a sú spoľahlivé. Prípadne tam hodíś DDWRT / OpenWRT, určite odporúčam niečo čo má aspoň 8/16MB ROM a 128MB RAM.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-7600k @ 4,8GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3000MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2148
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Mumaq » Po 14. Máj, 2018, 13:27

najcastesie problemy s vypadavajucim Wifi podla mojich statistik: 20% Samsung/LG Smart TV pripojene na wifi(treba prepojit kabel a vsetok v poho), 15% asus rtn10e/rtn12(nutna vymena routra), 12% routre tenda 309/311r+, zvysok ine(poskodeny router, hrube steny, hlinikova folia v stenach, karisiete, 13. kanal-svk lokalizacia, neodborna instalacia wifi routra, 20MHz sirka pasma...). Vzorka: 8000 bytovych jednotiek/1000 servisnych vyjazdov rocne. :)
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Bowers&Wilkins PX @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1534
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Wifi to lan

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Ne 20. Máj, 2018, 18:26

chlopi...vyberte mi, alebo pomozte vybrat ten router s funkciou KLIENT...mam doma zyxel NBG 416N ale myslim ze ten router to limituje svojou wifi rychlostou...chcelo by to asi 5GhZ. Proste chcem dobry router s touto funkciou.

poskulujem po tomtohttps://www.alza.sk/zyxel-nbg6604-d5123339.htm ale necham si poradit ak bude daco lepsie

proste momentalne ma na tom NBG 416N zrejme limituje rychlost jeho wifi

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"