DDNS

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12647
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

DDNS

Príspevok od užívateľa Per » Ne 29. Apr, 2018, 09:46

viete mi poradit krok za krokom ako si aktivujem ddns v mojom pc,routry ?

zriadil som si ucet na no-ip

celkovo mi ide len o prebudzanie pc pomocou teamviewer,ktory by to mal vediet aj pomocou DDNS

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5698
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa killswitch » Ne 29. Apr, 2018, 10:04

zacal by som tym, ze si priradis PC, ktore chces zobudzat pevnu IP adresu. otvoris command lajnu a napises prikaz "ipconfig /all". z vysledku pri sietovke si skopirujes jej fyzicku adresu (bude to v nejakom tvare ako 1C-2B-3A-88-44 napriklad). potom sa prihlasis do svojho routera a niekde pod DHCP rezervujes manualne IP pre tuto adresu. teda, ze tvoja fyzicka mac adresa ( priklad 1C-2B-3A-88-44) dostane vzdy napriklad 192.168.0.101.

potom najdes v routeri DDNS clienta a nastavis tam udaje z no-ip.

nasledne najdes v routeri port forwarding a tam nastavis, ze vsetko, co pride na tvojahostname.no-ip.com a port 9 presmeruje router na pevnu IP tvojho PC v sieti, teda 192.168.0.101:9. pre team viewer musi prechadzat UDP.

ake podmienky musis splnat najdes v tomto PDFku: https://www.teamviewer.com/en/res/pdf/t ... lan-en.pdf

na youtube najdes mnoho videi, skus si to preklikat: https://www.youtube.com/results?search_ ... ake+on+lan+
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa yesper » Ne 29. Apr, 2018, 10:14

kedze chces dyndns, ma router dynamicku verejnu IP? ak nie tak zbytocna snaha.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12647
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Per » Ne 29. Apr, 2018, 10:18

ako zitim ci ma dynamicku ip ?

ziadne z tych videi nie je o setupe ddns, ten chlap tam zadava akurat ip adresu routra..cize ma verejnu IP zrejme..

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa yesper » Ne 29. Apr, 2018, 10:49

ak mas staticku public, netreba ti ddns, ak dynamicku, tak ano. Ak nemas public, na zobudenie budes potrebovat dalsie PC (zapnute) pripojene na teamviewer cloud.

Aku IP ti pridelil provider na routri, stacia prve tri oktety

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12647
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Per » Ne 29. Apr, 2018, 10:58

ako to zistim ?

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12647
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Per » Št 03. Máj, 2018, 20:15

zamrzli sme ? :)
nechapem na co si sa pytal aku ip myslis..preto som sa pytal ako ju zistim

Užívateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2984
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Bydlisko: VT & BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa yesper » Št 03. Máj, 2018, 21:00

na wan porte, nie v tvojej lokalnej sieti

Užívateľov profilový obrázok
Per
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12647
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Per » Št 03. Máj, 2018, 22:36

okolo 11

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1924
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Pi 04. Máj, 2018, 12:53

@Per, prve tri oktety WAN IP su "11" ? :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa molnart » Pi 04. Máj, 2018, 13:52

okolo 11. ked citam tie temy tiez sa cudujem v akej teme per nazbieral tych 12 tisic prispevkov, lebo it vedomosti ma na urovni mojej mamy :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 424
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Kaper » Pi 04. Máj, 2018, 18:42

sry, za offtopic, ale čakal som kým niečo také napíśe +1 molnart.

per: Chlape, nič v zlom, ale ak ani nemáš základné vedomosti, pojmy, ohľadom sietí, radšej sa nato vyprdni :). Venuj čas niečomu inému.

Ale 11stkou si to ZABIL! xD

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13724
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 04. Máj, 2018, 18:44

Pokial niekto nema zakladne vedomosti o sietovani tazko mu poradit bohuzial.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8714
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa HellAngel » Pi 04. Máj, 2018, 22:04

NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: DDNS

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ut 08. Máj, 2018, 15:18

Per napísal:
Št 03. Máj, 2018, 22:36
okolo 11
Proste napis ip v tvare 123.45.21.xx - posledne hodnoty zakri... zisti si IP na WAN a potom chod do google napr. a zadaj moja ip, schvalne ci je rovnaka...

mozes mat NATovanu IPcku, alebo mozes mat priamo jednu pre teba rezervovanu na WAN porte, tj. verejna, staticka... lebo ty si mozes aktualizovat cez DDNS svoju aktualnu IP co je pekne ale nema to zmysel, ak na strane poskytovatela ta to dalej nepusti.. max tak na pingovacku... a aj to budes pingovat je zariadenie ci zije a nie tvoj router

NATovanie znamena, ze a sice zo svetom komunikujes cez 82.42.45.14 ale tvoj poskytovatel internetu vsetku komunikaciu presmeruje na jeho internu IP (ktora existuje a je funkcna len v jeho sieti) napr. mozes tam mat 10.252.1.251 na WAN porte a az nasledne este musis presmerovat 10.252.1.251 na tvoju IP zariadenia, ktore uz pre zmenu zaobstara tvoj router a tam je zase iny rozsah adries...

CIZE; najjednoduchsie pre teba bude, aby si sa opytal tvojho poskytovatela... mozno by ti to vedel aj nejako zriadit stylom, ze pride k tebe technik... hlavne ak su to mali poskytovalia, regionalny, tak tam ta sanca je :-)
PC: Asus M5A97 R 2.0 - FX-6300@3.8GHz - 16G RAM@1866MHz - MSi GTX 960 4G Gaming@1400Mhz
Mobil: Huawei P Smart Z

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"