Mikrotik a pomalá wifi

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
pmasarik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 470
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom (41)

Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa pmasarik » So 28. Apr, 2018, 19:08

Čaute, po nedávnych problémoch s routerom, som si kúpil Mikrotik RB951G-2HnD a v poslednej dobe som začal pociťovať, že nie je všetko v poriadku.

Mám pripojenie 60/10.
Cez kábel idú všetky zariadenia plnou rýchlosťou, ale cez WIFI niektoré idú a iné nie. Už som menil kanále, B,G,N.. a nič nepomohlo.

Notebook ASUS Aspire V5, tablet Lenovo Yoga 2, tablet nviadia shield k1 - plná rýchlosť 60/10
Notebook Lenovo Y700, 3 x mobil Xiaomi Redmi Note 4 - ide len cca od 2/2 po 15/8.. je to rôzne a mení sa to náhodne

Nevie niekto kde by mohla byť chyba?
Spoiler: ukázať
PC: Intel® Pentium® Processor G3220, 3.0GHz, 3MB, Socket 1150, Box | ASUS H81M-PLUS | 8GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX FURY Black Series | Kingston SSDNow V300 120GB | ASUS nVIDIA GTX650-DCG-1GD5 | DVD/RW LG-GH20LS15R | Nexus Clodius | Enermax Liberty 500W | Myš - A4Tech X7 XL-710BK | Klávesnica Logitech K200 | LCD 24" LG L246WH | NAS Synology DS214se + 4TB WD40EFRX | TBS USB DVB-C Stick | Mikrotik RB951G-2HnD


Notebook:Lenovo Y700, Acer Aspire V5-572G-53338G50AII

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4236
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa molnart » So 28. Apr, 2018, 19:50

ake mas rusenie v lokalite? tie zariadenia s nizsou rychlostou na inej wifi sieti davaju viac?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
pmasarik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 470
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom (41)

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa pmasarik » So 28. Apr, 2018, 21:30

Na inej WIFI idú v pohode. Zarušenie viď. obr.
Screenshot_2018-04-28-20-50-48-606_com.pzolee.wifiinfo.png
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
PC: Intel® Pentium® Processor G3220, 3.0GHz, 3MB, Socket 1150, Box | ASUS H81M-PLUS | 8GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX FURY Black Series | Kingston SSDNow V300 120GB | ASUS nVIDIA GTX650-DCG-1GD5 | DVD/RW LG-GH20LS15R | Nexus Clodius | Enermax Liberty 500W | Myš - A4Tech X7 XL-710BK | Klávesnica Logitech K200 | LCD 24" LG L246WH | NAS Synology DS214se + 4TB WD40EFRX | TBS USB DVB-C Stick | Mikrotik RB951G-2HnD


Notebook:Lenovo Y700, Acer Aspire V5-572G-53338G50AII

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa Odar » So 28. Apr, 2018, 21:34

Skusil by som iny kanal.
..

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4408
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa shajek » So 28. Apr, 2018, 21:53

Mas nainstalovany posledny FW v tom mikrotiku ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

PetoBB
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 176
Dátum registrácie: Ut 27. Sep, 2016, 23:42

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa PetoBB » So 28. Apr, 2018, 21:59

Ako píše shajek, skontroluj si, či máš posledný FW:
6.42.1 (Current)
What's new in 6.42.1 (2018-Apr-23 10:46):
*) wireless - improved compatibility with BCM chipset devices;

Mal som podobne ako ty problém s rýchlosťami s Xiaomi cez wifi a tento posledný FW to konečne po rokoch poriešil. Žiaľ, programátori tam niektoré aj na tomto fóre popisované veci pokazili a tak čakám na novšiu, fixnutú verziu.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 16GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 7 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 7 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4367
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa Odar » So 28. Apr, 2018, 22:00

To je jedno. Ako prve zmenit kanal. Mne sa stalo, ze mi prestala chodit wifi takmer uplne. Zoscanoval som okolie a pribudla nova wifi - moj router bol vopchaty medzi 2 kanaly. Prehodil som a rychlot znova OK. Zrovna ty to nemas extremne natlacene, ale mozes mat nejake rusenie ineho druhu. Najjednoduchsie je posunut kanal. Potom uvidis. A pohrat sa s Chanell Width - poprepinat Ce . . . to tiez velakrat zavazi. Je to na dlhsie laborovanie.
..

Užívateľov profilový obrázok
pmasarik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 470
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom (41)

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa pmasarik » So 28. Apr, 2018, 22:10

Kanále som vyskúšal už všetky :(
Teraz som niekde našiel radu nech skúsim vypnúť v telefóne GPS a bluetooth.. rýchlosť stúpla z 5 na 20 pri downloade.. upload je stále rovnako.
Očividne je to rušením.. už len zistiť prečo to ruší jedno zariadenie a druhé zase nie...
Spoiler: ukázať
PC: Intel® Pentium® Processor G3220, 3.0GHz, 3MB, Socket 1150, Box | ASUS H81M-PLUS | 8GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX FURY Black Series | Kingston SSDNow V300 120GB | ASUS nVIDIA GTX650-DCG-1GD5 | DVD/RW LG-GH20LS15R | Nexus Clodius | Enermax Liberty 500W | Myš - A4Tech X7 XL-710BK | Klávesnica Logitech K200 | LCD 24" LG L246WH | NAS Synology DS214se + 4TB WD40EFRX | TBS USB DVB-C Stick | Mikrotik RB951G-2HnD


Notebook:Lenovo Y700, Acer Aspire V5-572G-53338G50AII

Užívateľov profilový obrázok
pmasarik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 470
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom (41)

Re: Mikrotik a pomalá wifi

Príspevok od užívateľa pmasarik » Ne 29. Apr, 2018, 08:27

Dnes som od rána experimentoval.
1. upgrade mikrotiku
2. vypínanie/zapínanie GPS, Bluetooth na mobile/notebooku

Výsledky:
Notebook - začal ísť od 40/10 do 60/10 na zapnutí/vypnutí bluetooth nezáleží, zrejme pomohol len upgrade firmwaru
Mobil - GPS nemá vpliv, ale zato bluetooth má...

Zapnutý
Screenshot_2018-04-29-08-05-54-418_org.zwanoo.android.speedtest.png
Vypnutý
Screenshot_2018-04-29-08-05-03-342_org.zwanoo.android.speedtest.png
Zapnutý
Screenshot_2018-04-29-07-55-39-502_org.zwanoo.android.speedtest.png
Vypnutý
Screenshot_2018-04-29-07-54-45-957_org.zwanoo.android.speedtest.png
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
PC: Intel® Pentium® Processor G3220, 3.0GHz, 3MB, Socket 1150, Box | ASUS H81M-PLUS | 8GB 1333MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX FURY Black Series | Kingston SSDNow V300 120GB | ASUS nVIDIA GTX650-DCG-1GD5 | DVD/RW LG-GH20LS15R | Nexus Clodius | Enermax Liberty 500W | Myš - A4Tech X7 XL-710BK | Klávesnica Logitech K200 | LCD 24" LG L246WH | NAS Synology DS214se + 4TB WD40EFRX | TBS USB DVB-C Stick | Mikrotik RB951G-2HnD


Notebook:Lenovo Y700, Acer Aspire V5-572G-53338G50AII

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"