Pomala wifi na telefone

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Po 22. Jan, 2018, 19:47

teraz som si len tak zo srandy zmeral doma na fone rychlsot wifi..a je tak 10x pomalsia ako rychlsot na pc..(rovnaky router)
konkretne 1,5Mbit vs 15Mbit

netusite co s tym je ?

router mam https://www.alza.sk/zyxel-nbg-418n-v2-d2267621.htm

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1490
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Matej.T » Po 22. Jan, 2018, 20:02

PC ide cez kábel?
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S7
Gaming: Intel i5 8600k + Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Po 22. Jan, 2018, 20:04

jop,pc cez kabel

telefon xiaomi redmi note 4 a je jedno ako som daleko od radia

ten router mam 2,4Ghz..sirku mam nastavit 20 ci 40Mhz ? na nete pisu ze na 2,4 je lepsi 20Mhz

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2131
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Mumaq » Št 22. Feb, 2018, 09:07

s tymto chudacikom routrom vela nenarobis. 20MHz sirka je dobra len niekedy, pretoze hlavne iphony maju s tym problem. otestuj na inej wifine, ako to pojde, ked pojde tak isto, mas chybu v telefone, ked pojde dobre, vymen router. kolko zariadeni na to mas pripojene na wifi?
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Beyerdynamic DT 860 @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

PetoBB
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 149
Dátum registrácie: Ut 27. Sep, 2016, 23:42

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa PetoBB » Št 22. Feb, 2018, 11:27

Ja mám doma 3x XIAOMI, Redmi 3S, 4X a Note 4 a na každom mám inú ROM a nameral som cca. takéto hodnoty.
Screenshot_Chrome_20180222-101812XIAOMI.png
Aktuálne používam starší Lenovo P1m a tam boli výsledky lepšie. Asi lepší Wifi modul...?!
Screenshot_2018-02-22-10-18-27LENOVO.png
Obidve merania robené cez web meter.net na 2.4GHz Wifi, router MikroTik, net Fibernet 250/100
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 16GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 7 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 7 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Št 22. Feb, 2018, 16:57

preco chudacik ? uz som to nejak potom ponastavoval a ide to ok
sirku som dal 20..pomocou wifi analyzeru som nasiel najlepsi kanal a nastavil..
802.11 som dal len na "n/g"
dva telefony su na tom pripojene cez wifi, 2 pc cez kabel

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5133
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 22. Feb, 2018, 21:10

Tiez mi niekedy na telefone ide wifi 2mbit/8mbit (viem to kvoli tomu ze youtube hadze do 140p) avsak ked si paralerne zapnem NB, tak ukazuje 40/8, pc na kabli 60/8... Skusal som aj resetovat router aj odstranit siet z mobilu, proste tomu niekedy prepne, ale co mi je divne ze upload ostava nemenny.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Št 22. Feb, 2018, 22:10

Ja mierne podozrievam bluetooth ..ako ho mám teraz na tel vypnutý,tak to ide lepšie..Ale môže to byť len náhoda

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5133
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Fullesh » So 24. Feb, 2018, 02:05

Ja bt alebo gps mam vypnute ale ked si vtom momente prepnem na 4g tak to fičí 30mbit, problém je s wifi. Mal som to jak na Androide tak momentálne na win mobile, niečo bude s routrom.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5133
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Fullesh » Št 08. Mar, 2018, 22:40

opet mobilu sibe. Porovnanie NB a mobil

https://imgur.com/a/cZkLI
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Št 08. Mar, 2018, 22:51

najdi si nalepsi kanal cez app wifi analyzer..ten potom nastav do routra
rovnako som si nastavil pasmo len na 20Mhz a 802.11 mod len na g/n
/
iny telefon ide na tom ako ?

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2131
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 09. Mar, 2018, 20:28

No lebo merate jak dilina... Speedtest.net. Tam ti stále objektívne namera. Tie slovenské merače sú nahovno
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Beyerdynamic DT 860 @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Per » Pi 09. Mar, 2018, 20:31

dilino si skor ty..videl si vobec jeho prispevok ?

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2131
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 09. Mar, 2018, 20:36

Áno videl. Aj čítal, ja vravím o tom, že každé meranie je iné a nemusí to svedčiť o pomalom internete... Ako môžeš niečo diagnostikovať, keď nemáš objektívne informácie? Budeš riešiť kolísanie rýchlosti internetu a problém môže byť úplne niekde inde...
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Beyerdynamic DT 860 @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Mumaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2131
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Bydlisko: Sp.Nová Ves
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomala wifi na telefone

Príspevok od užívateľa Mumaq » Pi 09. Mar, 2018, 20:38

A ja by som zase 20mhz pásmo nenastavoval vôbec a ani kanál napevno... To sú najväčšie chyby čo môžeš spraviť keď bývaš v bytovke.
Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION, i7 6700k@4,6GHz & Cryorig R1 Ultimate, G.Skill DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz, EVGA GTX1080Ti SC2(2000/6000), Samsung 850 EVO 500GB(system+games), 3TB WD RED(data), Seasonic 850W Gold, DVD-RW LG, Fractal Design R5 Arctic white + 4x vetraky Corsair(3x 14cm, 1x12cm), Acer Predator Z35, Beyerdynamic DT 860 @ Asus Xonar Phoebus na optike & repro Mission M34 @ Marantz PM4001, Logitech G15, Roccat Kone Aimo @ Roccat Hiro 3D. Samsung Galaxy Note8 duos + Galaxy Gear s3 classic. http://steamcommunity.com/id/mumaq /// "GTA 5 - mumadlo"

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"