Orange optika

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 819
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Orange optika

Príspevok od užívateľa Fragrance » Št 18. Jan, 2018, 14:37

Mám dotaz, skúšal niekto pri "novom" konvertore od Orange zväčšiť počet LAN portov cez miniswitch? Mám konvertor Huawei EchoLife HG8245H z ktorého mi ide 4x lanko na net /1x TV, 1x desktop, 1xkonzola a 1xCloud/ ale potrebujem 6 portov, skúšal som napojiť za toto zariadenie miniswitch 8 portový, ale žial 0 bodov. Je tam nejaká blokáda portov alebo počtu MAC adries v rámci toho konvertora alebo sa to dá niekde nastaviť? Hľadal som to v nastaveniach ale nič som nenašiel. Tie ďalšie dva porty potrebujem na notebook a raspi. Wifi je síce riešenie ale je nemožné ho v mojom prípade používať. Poprípade ak by niekoho napadlo ako inak vyriešiť nedostatok portov, budem rád za každú radu.
Spoiler: ukázať
Origin ID: Schimpyq
Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561197981985013

CPU:Intel Core i5-4570, COOLER: GELID Solutions Tranquillo revize 2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
RAM: 12 GB DDR3 1333 MHz /2x4 + 2x2/,
MB: MSI B85M-G43
HDD: 250 GB SEAGATE + my Ebook WD 500 GB externy + 1 TB WD.
SSD: Crucial M4 128GB 7mm
PSU: Seasonic S12II 620 W
Case: Zalman Z9 NEO Plus

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Orange optika

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 19. Jan, 2018, 09:38

Pripoj si tam router, to funguje bez problemov.
Inac nevidim problem preco by tam nemal ist switch. Samozrejme ho musis pripojit do niektoreho z portov, kde mas internet, nejaky je rezervovany pre TV a podobne, tam ti to nepojde.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 819
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Orange optika

Príspevok od užívateľa Fragrance » Pi 19. Jan, 2018, 10:01

Skúšal som všetky porty na ten switch. Neberie to proste. Router /starší ASUS/ na konvertor som skúšal napojiť a robilo to problém. Sekala sa TV ktorá bola priamo z konvertora vedená do telky a polka zariadení nešla vôbec alebo lagovala.
Spoiler: ukázať
Origin ID: Schimpyq
Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561197981985013

CPU:Intel Core i5-4570, COOLER: GELID Solutions Tranquillo revize 2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
RAM: 12 GB DDR3 1333 MHz /2x4 + 2x2/,
MB: MSI B85M-G43
HDD: 250 GB SEAGATE + my Ebook WD 500 GB externy + 1 TB WD.
SSD: Crucial M4 128GB 7mm
PSU: Seasonic S12II 620 W
Case: Zalman Z9 NEO Plus

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Orange optika

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 19. Jan, 2018, 10:27

Tak to mas niekde nejaky problem, pretoze kazdy, kto nechce pouzivat vystupy z toho huawei routera, si za neho zavesi svoj router, kde si spravi co chce. A telku necha bezat z huawei, ako to mas tiez. ja to mam takto doma tiez, vsetko ide bez problemov.

Dalsia vec, co sa da spravit je, ze si zavolas na helplinku orangu, nech ti ten huawei prepnu to L2 modu - no potom si tam budes musiet zapojit svoj router, inej cesty nebude. Pretoze v L2 mode sa ten huawei bude chovat len ako priechodzia krabica, konvertujuca optiku na metaliku - ziadny pristup do nej mat nebudes, ziadne routovanie, ziadne wifi, nic.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 819
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava, Ružinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Orange optika

Príspevok od užívateľa Fragrance » Št 08. Mar, 2018, 15:11

Ešte k tomu Fibernetu. Nemáte niekto problém u káblovky so zvukom? Mešká mi zvuk hlavne na HD kanáloch, keď prepnem na iný kanál a späť tak je to zosinchronizované, ale občas to blbne. Od 0,5 sekundy až na 3 sekundy čo ma dosť štve... Je to problém boxu alebo TV? Kabelážované to mám cez 1,4 HDMI kábel.
Spoiler: ukázať
Origin ID: Schimpyq
Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561197981985013

CPU:Intel Core i5-4570, COOLER: GELID Solutions Tranquillo revize 2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
RAM: 12 GB DDR3 1333 MHz /2x4 + 2x2/,
MB: MSI B85M-G43
HDD: 250 GB SEAGATE + my Ebook WD 500 GB externy + 1 TB WD.
SSD: Crucial M4 128GB 7mm
PSU: Seasonic S12II 620 W
Case: Zalman Z9 NEO Plus

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1758
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Orange optika

Príspevok od užívateľa Matej.T » Ut 24. Apr, 2018, 19:13

Zdravím, neviete ma navigovať na oddelenie, ktoré mi pomohlo napojiť celú budovu na optickú sieť, ked optika je na ulici?
Telce na predajni nevedia...
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"