Strana 1 z 1

Rozdelovač na lan kabel

Napísané: Št 28. Dec, 2017, 21:11
od užívateľa erccon
Pekny podvečer prajem. Chcem sa opýtať. Mám modem na internet MOTOROLA SBV6120E https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... V6120E.jpg .... zo zadu vyzera takto http://docsisbox.com/clients/all4networ ... 67e56b.jpg ... Da sa tam zapojiť iba jeden vystupny LAN kabel ktorí mne ide do wifi routeru. No bývam na činžiaku kde na wifi je prerušovaný dosť signál inými zariadeniami a tak je veľmi nestabilná odozva internetu (ping) ... Možno je aj wifi router nejaký vadný nakoľko pripojim lan kábel do wifi routeru a spojim ho s pc tak ta odozva veľmi vyskakuje. No keď router odpojim a ten kabel s modemu MOTOROLA pretiahnem rovno do pc tak je odozva úplne v poriadku ... preto sa chcem opýtať. Pozeral som na internete tento rozdeľovač http://img.datacomp.sk/modularny-adapte ... 109194.jpg ktorí by som zasunul do modemu MOTOROLA a od tohto rozdeľovača by som napojil wifi router a + samotný LAN kábel do počítača. No dočítal som sa že v tomto rozdeľovači môže byť zasunute len jedno zariadenie, že oba porty nefunguju. Čo je na tom pravdy ? inde pisali že keď rozdeľovač ide na oba porty tak s 1 GB spravia 2 x 100 mb či čo ... som v tom docela laik tak ak je niekto ochotny prosím o názor a odpoveď, poprípade iné (lepšie) riešenie. Ďakujem krásne ... PS: už boli o mňa na 5 x technici od poskitovateľa internetu a nevedia si dať s tym rady, no keď som sa pýtal na takúto alternatívu, povedali že taky rozdeľovač ani neexistuje ... Ono ta odozva je ešte občas stabilná ak žiadne zariadenie nieje pripojené na wifi okrem jedného kde je ta odozva občas fajn. No akonáhle sa v zápäti pripojí druhé zariadenie a len surfuje po googli, už to skáče na 100 + ... Vopred krásne ďakujem za rady.

Re: Rozdelovač na lan kabel

Napísané: Št 28. Dec, 2017, 22:50
od užívateľa kovinator
Ak mozes, vyskusaj najskor iny router. Inak taketo veci sa potom urcite neriesia rozdelovacom, ale switchom. Ale u teba ani ten netreba.

Re: Rozdelovač na lan kabel

Napísané: Pi 29. Dec, 2017, 10:09
od užívateľa shiro
Nezda sa ti to kus na hlavu, ze ked do rozdelovaca (urceneho na rozdelovanie) pripojis druhe zariadenie, tak to nejde? naco to potom je? :-)
A ano, bezne taketo rozdelovanie funguje tak, ze z gigovej linky ti spravi 100MB...lebo princip rozdelovania je taky, ze na kazdych 100mb potrebujes 4 zily LAN kabla, ktory ich ma dokopy 8. Na Gbit potrebujes vsetkych 8 a nijak to neocuras.

A presne ako pisal Kovinator, ziadne podobne blbiny sa nikdy neriesia. Ak chces "rozdvojit, roztrojit, roz-...XY" LAN kabel, kupis si switch s prislusnym mnozstvom portov.

Ak zariadenia patria poskytovatelovi, a nevedia si oni s tym dat rady, tak v prvom rade kop do nich, nech riesia, pripadne ti zariadenia vymenia. Tych 5x co u teba boli riesili vlastne co? lebo s tymto nieje ani moc co robit.

Re: Rozdelovač na lan kabel

Napísané: Pi 29. Dec, 2017, 10:49
od užívateľa Marek125
Aký máš ten druhý Wifi Router, skúšal si aj iný? Aký máš rýchly internet aký je vlastne poskytovateľ? Ja si myslím že technici sú asi taký, zapojiť prednastavene zariadenie a neriesit chýba bude niekde v tvojom routri lenže oni si nevedia rady ako prvý postup vyskúšal by som druhý Router.

Re: Rozdelovač na lan kabel

Napísané: Pi 29. Dec, 2017, 11:39
od užívateľa Jednoduska
kup si do 50 euro mikrotik router mas tam aj kvalitne wifi aj dalsie 4 lan porty pichni to dnu a uvidis co ako.