UPC Wi-Free

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1462
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa Fanthomass » Pi 25. Aug, 2017, 14:54

Pozdravujem,

pri nete som prešiel z Telekomu do UPC, nakoľko lepšia cena (takmer o polovicu) a lepšia rýchlosť (viac ako o polovicu).

Všetko OK, až na to, že router vysiela sieť UPC Wi-Free napriek tomu, že som ju cez moje UPC vypol.

Na podpore mi odpísali, že mám resetovať modem po vypnutí Wi-Free na stránke. Spravil som, nepomohlo, aj tak vysiela.

Prosím, poznáte nejaký trik jak to napevno vypnúť, nech to ani nevysiela? Router to je: CH7465LG-LC

Vďaka.
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4794
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 25. Aug, 2017, 14:58

Ja som sa na to tiez pozeral, tiez mi to vadilo. Potom si precital, ze je to oddelena siet, tak som to viac neriesil ...

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Pi 25. Aug, 2017, 15:25

ja som to vypol (cez moje upc) a v noci sa to automaticky restartovalo a nastavilo ... no rad by som to zapol naspet, nakolko by som to uz X krat vyuzil, no neda sa uz .. (neviem preco) ..takze ak si to deaktoval dnes, tak zajtra to uz budes mat deaktivovane ..
a ano, je to separatna siet, nijak to neovplyvnuje tvoji ani rychlostne ani pingmi .. a ked si sucastou siete, tak to mozes vyuzit kdekolvek v EU kde maju tuto siet .. ja som bol v rumunsku, cesku, atd.. a ja chuj to mam deaktivovane a mohol som tam mat net zadarmo ..
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4794
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 25. Aug, 2017, 16:11

Presne tak, pozor, ked si to deaktivujes, nemozes to ani ty pouzivat ...Casom to maju rozsirit aj do inych krajin.

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1889
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Pi 25. Aug, 2017, 16:31

ano, je to super ale len dovtedy, kym sused sa nezacne pripajat na tvoju Wi-Free, lebo ma z tvojho routra lepsi prijem ako z vlastneho  :D  a potom sa zacnes cudovat, ze ti nejde rychlost netu tak ako by si si predstavoval. je to oddelena siet, ale kym som to nevypol, tak som mal vkuse nejake problemy so stabilitou aj ked skor to pripisujem tomu odpadu co v UPC nazvali premiovy router .. 
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1462
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa Fanthomass » Pi 25. Aug, 2017, 16:50

SurrendeR napísal:
Pi 25. Aug, 2017, 15:25
ja som to vypol (cez moje upc) a v noci sa to automaticky restartovalo a nastavilo ... no rad by som to zapol naspet, nakolko by som to uz X krat vyuzil, no neda sa uz .. (neviem preco) ..takze ak si to deaktoval dnes, tak zajtra to uz budes mat deaktivovane ..
a ano, je to separatna siet, nijak to neovplyvnuje tvoji ani rychlostne ani pingmi .. a ked si sucastou siete, tak to mozes vyuzit kdekolvek v EU kde maju tuto siet .. ja som bol v rumunsku, cesku, atd.. a ja chuj to mam deaktivovane a mohol som tam mat net zadarmo ..
no vraj to cez moje UPC môžeš kedykoľvek znovu zapnúť, nešlo ti to? Už viac nevysiela, či ako? Takže Ti zmizla aj tá wi-free sieť zo zoznamu dostupných sietí, keď pripájaš rôzne zariadenia, áno? Lebo o to mne ide, nech ju telefóny, notebooky, vlastne všetok wifi HW nechytá.

Lebo ako sa tu písalo, nemala by to vraj ovplyvňovať prenosové rýchlosti, ale pár ľudí na nete uvádza, že keď mali problém s rýchlosťou netu a vypli to, tak rýchlosť sa podstatne zlepšila. Tak neviem no, nechám to vypnuté. Na miesta mimo mojej Wifi, či krajiny EU mám 6GB dát v mobilnom paušále, to mi bohate stačí.:)
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa SurrendeR » Ne 27. Aug, 2017, 22:52

no cele som to deaktivoval ked som riesil problemy so stabilitou wifi .. ale vobec nepomohlo ani po deaktivacii, jedine co pomohlo je prechod z preplnenej 2.4 na 5.0GHz wifi .. odvtedy no problem, a teraz by som si chcel zapnut ten wifree lebo by som to vyuzival pri cestovani.
hej, z mojho routru ten wifree kanal zmizol.
pokusal som sa to zapnut cez mojeUPC, no pokazde ked som sa akoze "zaregistroval" tak to prelinkovalo na "unregister" , takze som sa zaregistrovat nijak nevedel. aj som pisal do UPC, no bez odpovede..
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
Fanthomass
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1462
Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa Fanthomass » Po 28. Aug, 2017, 13:11

Mne to vtedy cez noc nič neurobilo, ešte na obed druhého dňa tá Wi-Free vysielala. Neviem, čo ma to napadlo prihlásiť sa cez mobil do upc zóny a deaktivoval som to už asi 4x, ale tentoraz cez mobilný prehliadač, predtým klasický chrome vo wine. Na moje počudovanie sa router okamžite zreštartoval, prebehla "aktualizácia", následne wi-free konečne zmizla.

Tak neviem, či pomohlo to, že som to opäť deaktivoval no tentoraz cez mobilný chrome, alebo to, že som to vôbec skúsil, ale už v druhý deň.

Tak skús ju zapnúť cez mobilný chrome, však za skúšku nič nedáš, ja ju tam konečne nemám, tak som spokojný.:)
CPU: 9700K OC@5 GHz, CPU cooler: Akasa Venom A20, MB: GIGABYTE Z390 AORUS PRO WIFI, RAM: G.Skill Sniper X DDR4 32GB 3000 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 TI Gaming OC max OC@2070 / 16800, SSD: Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: SEASONIC FOCUS Plus 750W Platinum, CASE: SilentiumPC Armis AR5X TG RGB //// Monitor: 34" Dell Alienware AW3418DW, IPS, 100Hz, Gsync //// NOTEBOOK: MSI GE73 8RE RGB (8750H + 16GB + GTX 1060)

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3647
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: UPC Wi-Free

Príspevok od užívateľa SurrendeR » St 30. Aug, 2017, 22:50

tak nakoniec bol problem medzi stolickou a klavesnicou ..
ono mi to stale pisalo, ze hesla sa nezhoduju, a potom som mal stale na nieco cakat .. tak som na to pokazde prdel ze to spravim inokedy ..
no ked som si teraz klikol ze "?" pri hesle, tak tam bolo ze heslo nemoze byt rovnake ako heslo do mojeupc ..
dpc to nemohli napisat hned ze heslo nemoze byt rovnake? namiesto toho to stale kecalo ze hesla niesu rovnake. wtf?
v kazdom pripade, uz mam wifree
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"