ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2198
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 24. Aug, 2017, 19:23

ludia mam problem s blokovanim url urciteho pc na tomto zariadeni ale neviem ci to nastavujem dobre:

nastavujem to takto:
idem cez menu> internet> rodicovska kontrola> vytvorit novu polozku> vypisem nazov novej polozky> priradim mac adresu na ktorej chcem bolokovat> v casove zasady zaskrtnem - kazdy den> v trvanie zaskrtnem - cely den> v polozke akcia predvolim cierny zoznam url> vlozim url ktoru chcem blokovat (napr. https://www.google.sk/) dam pouzit nastavenia a zapnut kontrolu pre dany vytvoreny profil.

no a tu nastava nejaky problem lebo sa nic nedeje / nedokaze zablokovat ziadnu url, neviete niekto poradit co robim zle?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2932
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 25. Aug, 2017, 12:36

vsetky tie stranky co si skusal su https ? skus vyskusat nejaku bez...
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2198
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 25. Aug, 2017, 17:06

hej bez https to blokuje, ked tam pridam napr. www.dsl.sk tak uz ma tam nepusti...

to je ale problem lebo dnes uz takmer vsetci https pouzivaju, neda sa to nejak inak nastavit / obist?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 2932
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Pi 25. Aug, 2017, 17:16

layer 7 firewall.... mikrotik
#rastlinkaniejehanba

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2198
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 25. Aug, 2017, 17:20

myslel som na tom zte :D , nemyslim ze pre deti budu kupovat nove zariadenie (nieje to pre mna)

ps. skusal som to doma aj na mojom zte a rovnaky problem...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15683
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa faugusztin » Pi 25. Aug, 2017, 17:23

Problem u HTTPS je, ze by si technicky musel naburat sifrovanie HTTPS spojenia. Da sa to, ale kopec aplikacii/webov sa tomu brani, a taktiez to nie je take jednoduche.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2198
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa patro16 » Pi 25. Aug, 2017, 17:28

ok , takze tadialto cesta nevedie, nejaky black list url vo win7, najlepsie bez externeho sw?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

dadik08
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 367
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 19:51
Bydlisko: KE/VT

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa dadik08 » Pi 25. Aug, 2017, 17:34

v /etc/hosts si vytvor zaznamy ktore vedu na nejaku vymyslenu ip
Spoiler: ukázať
PC1: AMD Ryzen R9 3900x | Gigabyte X570 Aorus Elite | Corsair Vengance LPX 64 GB 3200 MHz | Sapphire Radeon 570 4 GB | Samsung 850 EVO 250 GB | Seasonic S12II 620 W FDB | Noctua NH-D15S | Fractal Design R4 | Cooler Master MasterKeyboard PRO L
HifiMan HE-4xx, Audio=Technica ATH M30x (Brainvawz hybrid pads)
PC2: AMD FX6300 | Asus M5A97 R2.0 | Kingston 8 GB DDR3 | Crucial BX 500 240 GB | SilentiumPC Vero L2 550 W Bronze | SilentiumPC Regnum RG4TF TG

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15683
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa faugusztin » Pi 25. Aug, 2017, 21:23

Ak mas nejake Pi navyse... https://pi-hole.net/

letavizu 1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Št 10. Okt, 2013, 20:46

Re: ZTE speedport entry 2i - blokovanie www

Príspevok od užívateľa letavizu 1 » So 23. Sep, 2017, 09:13

Zdravim , mam problem z routrom ZTE speedport entry 2 nedari sa mi otvorit port, skusal som nastavit port tiggering spustac portov ale bezvysledne. Nevie niekto poradit ako spravne nastavit ?

Napísať odpoveď

Návrat na "Siete"